Ingrediente
● Pentru foile de ecler: |
● 500 ml apă, |
● 200 ml ulei, |
● Un praf de sare, |
● 300 g făină, |
● 8 ouă mici, |
● Un plic praf de copt |
● Pentru crema de vanilie: |
● 300 ml lapte, |
● 3 gălbenuşuri, |
● 2 linguri amidon, |
● 3 linguri zahăr, |
● 1 plic zahăr vanilat Bourbon, |
● 100 g unt, |
● 100 ml frişcă lichidă, |
● Pentru crema de ciocolată: |
● 400 ml frişcă lichidă, |
● 50 g ciocolată neagră, |
● 150 g ciocolată cu lapte, |
● Pentru decor: |
● Aprox 500 g căpşuni |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h

GĂTIRE
01h

PORȚII
16 portii
Pentru foile de ecler: se pun la fiert apa, uleiul şi un praf de sare. Când începe să fiarbă, se adaugă făina în ploaie, amestecând bine. Se dă de pe foc şi se lasă la răcit. Se încorporează ouăle, unul câte unul, amestecând bine.
Într-o tavă pregătită cu foaie de copt se toarnă jumătate din aluatul opărit, nivelând cu o spatulă. Se dă la cuptorul preîncălzit 10 minute, la foc mediu, se scoate tava din cuptor, se înţeapă aluatul din loc în loc, ca sa iasă aerul şi să nu rămână crud înăuntru. Veţi observa că aluatul a crescut în toate părţile şi s-a umflat neuniform. El se va desumfla când îl veţi înţepa, dar se va umfla la loc după ce îl veţi da înapoi la cuptor pentru încă 25 minute la foc mic sau până se rumeneşte. Se scoate pe un fund de lemn şi se toarnă în tavă restul de aluat pentru a coace şi cealaltă foaie, procedând ca mai sus.
Se lasă la răcit. Se curăţă, dacă este nevoie. Foile se vor desumfla după ce se vor răci, astfel că nu va fi o problemă ornatul.
Pentru crema de vanilie: într-o crăticioară, se amestecă bine cu un tel gălbenuşurile cu zahărul, zahărul vanilat Bourbon şi amidonul, turnând laptele cald în fir subţire şi apoi se pune pe foc mic. Se fierbe până se îngroaşă, se dă de pe foc, se adaugă untul şi se omogenizează. Se lasă la răcit, veţi vedea că s-a îngroşat. Se adaugă frişca lichidă şi se bate cu mixerul până devine mai fină.
Pentru crema de ciocolată: se încălzeşte frişca lichidă atât cât să frigă la deget. Eu am folosit un ibric de un litru pentru că e mai mare şi adânc şi încap bine paletele mixerului, în plus se răceşte mai repede în frigider. Se dă frişca de pe foc, se adaugă în ea ciocolata amăruie şi cea cu lapte, ambele rupte bucăţele. Se amestecă bine, se dă la frigider să se răcească, apoi se bate cu mixerul până devine consistentă şi cremoasă.
Pentru asamblare şi decor: peste prima foaie de ecler se întinde crema de vanilie, se adaugă a doua foaie de ecler, se ornează cu Crema de ciocolată şi căpşunile spălate şi uscate pe şervete, apoi tăiate felii.
Porţii: 16
Timp de coacere: aprox 1h
Timp de pregătire: aprox 1h
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/05/tort-imparatesc.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort Imparatesc" nu uita sa ii faci un review.
Într-o tavă pregătită cu foaie de copt se toarnă jumătate din aluatul opărit, nivelând cu o spatulă. Se dă la cuptorul preîncălzit 10 minute, la foc mediu, se scoate tava din cuptor, se înţeapă aluatul din loc în loc, ca sa iasă aerul şi să nu rămână crud înăuntru. Veţi observa că aluatul a crescut în toate părţile şi s-a umflat neuniform. El se va desumfla când îl veţi înţepa, dar se va umfla la loc după ce îl veţi da înapoi la cuptor pentru încă 25 minute la foc mic sau până se rumeneşte. Se scoate pe un fund de lemn şi se toarnă în tavă restul de aluat pentru a coace şi cealaltă foaie, procedând ca mai sus.
Se lasă la răcit. Se curăţă, dacă este nevoie. Foile se vor desumfla după ce se vor răci, astfel că nu va fi o problemă ornatul.
Pentru crema de vanilie: într-o crăticioară, se amestecă bine cu un tel gălbenuşurile cu zahărul, zahărul vanilat Bourbon şi amidonul, turnând laptele cald în fir subţire şi apoi se pune pe foc mic. Se fierbe până se îngroaşă, se dă de pe foc, se adaugă untul şi se omogenizează. Se lasă la răcit, veţi vedea că s-a îngroşat. Se adaugă frişca lichidă şi se bate cu mixerul până devine mai fină.
Pentru crema de ciocolată: se încălzeşte frişca lichidă atât cât să frigă la deget. Eu am folosit un ibric de un litru pentru că e mai mare şi adânc şi încap bine paletele mixerului, în plus se răceşte mai repede în frigider. Se dă frişca de pe foc, se adaugă în ea ciocolata amăruie şi cea cu lapte, ambele rupte bucăţele. Se amestecă bine, se dă la frigider să se răcească, apoi se bate cu mixerul până devine consistentă şi cremoasă.
Pentru asamblare şi decor: peste prima foaie de ecler se întinde crema de vanilie, se adaugă a doua foaie de ecler, se ornează cu Crema de ciocolată şi căpşunile spălate şi uscate pe şervete, apoi tăiate felii.
Porţii: 16
Timp de coacere: aprox 1h
Timp de pregătire: aprox 1h
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/05/tort-imparatesc.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort Imparatesc" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany