Tort cu nuca, vin alb si trandafiri

Postat pe: 31-10-2018
(0)

Ingrediente

pentru blat avem nevoie de:
10 albuşuri+7 gălbenuşuri (ouă mărime S)
un vârf linguriţă sare
5 linguri zahăr
4 linguri făină
9 linguri nucă măcinată
un plic praf de copt
pentru crema de vanilie:
3 gălbenuşuri
400 ml lapte
3 linguri zahăr
3 linguri făină
Un plic zahăr vanilat Bourbon
100 g unt la temperatura camerei
pentru sirop:
400 ml apă
50 ml vin alb
3 linguri zahăr
O lingură coajă de portocală ţinută în zahăr la borcan
pentru ornat avem nevoie de:
200 ml frişcă lichidă
250 g pastă de zahăr
Câteva picături colorant roşu
puţină ciocolată albă
puţină ciocolată cu lapte pentru scris.

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

02h
Timp gatire

GĂTIRE

35min
Numar portii

PORȚII

18 portii

Pentru aniversarea mamei, am pregătit un tort cu blat de nucă, siropul cu vin, care i-a dat o aromă foarte plăcută, cremă de vanilie şi frişcă.
Pentru dantela roz de pe margine am folosit pastă de zahăr şi un şablon din silicon.


Mod de preparare:
Pentru acest tort am folosit 10 ouă mici: 3 gălbenuşuri le-am dat deoparte pentru cremă, iar celalalte gălbenuşuri şi albuşuri le-am folosit la blat.
Pentru blat: se bat spumă cu mixerul albuşurile cu zahărul şi un praf de sare. Se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, nuca şi făina, omogenizând. Se obţine o compoziţie uşor moale, care se toarnă într-o cratiţă rotundă, pe foaie de copt, şi se dă la cuptor, la foc mic, aprox 35 de minute. Se lasă la răcit.

Pentru sirop, se pun la fiert apa cu vinul, zahărul şi coaja de portocală ţinută în zahăr la borcan. Se lasă să fiarbă între 5-10 minute, la foc mic. Se lasă la răcit.

Pentru crema de vanilie: într-o crăticioară, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, zahărul Bourbon şi făina, se adaugă laptele, eu am folosit lapte rece, se bate cu telul, pentru a omogeniza şi aera amestecul. Se fierbe pe foc mic, până se îngroaşă. Se lasă la răcit, apoi se adaugă untul aflat la temperatura camerei şi se mai bate un pic cu mixerul, pentru a deveni mai cremoasă.

Pentru asamblare şi decor: se taie tortul în trei foi, se însiropează, se umple cu cremă.
Se bate frişca lichidă până devine cremoasă, dar mai moale. Se îmbracă tortul cu o parte din frişcă. Separat, într-un castronel se dau deoparte câteva linguri de frişcă bătută anterior, peste care se toarnă puţină ciocolată albă topită şi se amestecă. Va avea o culoare delicată de galben deschis, cu acesta am făcut alt model pe margine.
O parte din pasta de zahăr se amestecă împreună cu câteva picături de colorant roşu şi se frământă pe o planşetă (eu am avut din silicon). Se modelează din ea trandafirii, dar şi dantela de pe margine cu ajutorul unui şablon din silicon. O parte de pastă de zahăr se lasă albă, pentru a modela trandafirii albi. De asemenea, se pot face şi trandafiri în degradé. Se lasă un pic la uscat aceste decoraţiuni, după care se decorează tortul cu ele.
Pentru scris şi inimioare se foloseşte puţină ciocolată cu lapte topită cu care se umple un pos şi se scrie urarea pe o hârtie de copt, care se dă la congelator.
Se dă tortul la rece până la servire. Atunci se scot decoraţiunile de ciocolată cu lapte de la congelator şi se adaugă pe tort, întrucât au tendinţa să se topească dacă e cald (şi eu am vrut ca scrisul să stea în picioare).

Porţii: 18
Timp de coacere: 35min
Timp de pregătire: aprox 2h


Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/10/tort-cu-nuca-vin-alb-si-trandafiri.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort cu nuca, vin alb si trandafiri" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort cu nuca, vin alb si trandafiri