Tort Cream Cheese ( Necopt)

Postat pe: 21-11-2010
(3)

Ingrediente

Blat
600 gr biscuiti pisati bine de tot (mai mult sau mai putin)
150-200 gr unt topit
Mousse de ciocolata
150 gr ciocolata alba
150 gr cream cheese
60 gr zahar praf
80 ml suc de portocala (proaspat stors)
3 lingurite de gelatina praf
300 ml frisca nebatuta (eu uneori cumpar frisca gata batuta si pun ceva mai mult decat scrie in reteta)
2 albuse de ou batute bine
coaja rasa de portocale (optional)
Topping
125 ml suc de portocale proaspat stors
1 -2 linguri de zahar
3/4-1 lingurita de gelatina
1 piersica mare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Biscuitii se pun intr-o punga si se sfarama bine de tot. Se topeste untul si se amesteca cele doua intre ele.

Se ia o tava rotunda, din cea cu pereti detasabili si se captuseste cu hartie alba (pe margini doar). Daca folositi mai multa frisca decat in reteta atunci tortul va fi mai inalt decat marginile tavi si in cazul asta trebuie ca hartia folosita sa fie mai inalta decat marginile. Daca pastrati cantitatea din reteta atunci sariti peste faza cu hartia pusa pe margini. Peste hartie (daca se foloseste) se pune folie de plastic, se acopera de data asta si fundul tavii si se lasa marginile foliei peste peretii tavii. Folia se pune pentru a putea fi manevrata mai bine prajitura dupa ce este gata.

Acuma, daca am pregatit tava, punem in ea (doar pe fundul ei) compozitia de biscuiti si presam bine de tot cu palma. Daca vreti ca blatul sa fie mai gros atunci folositi mai multi biscuiti si ceva mai mult unt, iar daca vreti blatul mai subtire atunci micsorati cantitatea de biscuiti si unt.

Acuma am trecut la pregatirea cremei (mousse). Am luat ciocolata si am topit-o pe baia de aburi, separat am batut cu mixerul (1 minut) cream chees-ul cu zaharul. Apoi am turnat deasupra ciocolata topita si putin racorita, precum si coaja de portocala, am amestecat bine. Apoi se incalzeste sucul de portocala, se pune gelatina in el si se amesteca pana se topeste bine dupa care se toarna peste compozitia de branza.

Frisca lichida se bate (se poate folosi frisca gata batuta din comert), apoi se incorporeaza si ea in compozitia de branza, albusele se bat si ele si se pun deasupra, Se amesteca de sus in jos incet, apoi se toarna peste blatul de biscuiti, se niveleaza si se trece la urmatoarea etapa.

Se ia piersica, se spala, se taie felii subtiri si se aranjeaza pe suprafata cremei dupa care se ia sucul de portocale prevazut in reteta la topping, se pune zahar in el si se incalzeste. Se pune apoi gelatina, se amesteca bine, pana la topirea completa a zaharului si gelatinei si sa lasa la racit.

Apoi se toarna peste tort si se da la rece pentru a se inchega.

Pentru variatie:
ciocolata normala sau amaruie -- zmeura-- sirop de zmeura
ciocolata alba -- capsuni -- sirop de capsuni
ciocolata alba -- caise -- sirop de caise
sau ce vreti dvs.

Este o praji simpla, rapida de tot, la indemana, si tare buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort Cream Cheese ( Necopt)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

dubi_07
•  03.05.2011 19:23:21

am facut si eu pentru ziua sotului meu! doar ca am folosit suc de piersici..cu gelatina nu prea imi iese din prima, dar perseverez. delicios, delicios!!

pupi
•  24.04.2011 13:01:31

Da , se gaseste in comert la toate alimentarele, supermarket-uri...ii spune Philadelphia cream cheese....personal nu am cautat dar fetele din Romania , toate folosesc crema asta.. deci,.presupun ca este si da este branza crema, este dulce, se poate intinde pe paine, se poate folosi la cremele de tort, la aperitive , al tot ce doresti si are in componenta branza....mersi de apreciere...

dubi_07
•  24.04.2011 11:44:09

arata minunat, dar am o intrebare. cream cheese gasesti in comert? e crema de branza dulce, nu?

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort Cream Cheese ( Necopt)