Tort Cream Cheese ( Necopt)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tort Cream Cheese ( Necopt)

Ingrediente

  • Blat
  • 600 gr biscuiti pisati bine de tot (mai mult sau mai putin)
  • 150-200 gr unt topit
  • Mousse de ciocolata
  • 150 gr ciocolata alba
  • 150 gr cream cheese
  • 60 gr zahar praf
  • 80 ml suc de portocala (proaspat stors)
  • 3 lingurite de gelatina praf
  • 300 ml frisca nebatuta (eu uneori cumpar frisca gata batuta si pun ceva mai mult decat scrie in reteta)
  • 2 albuse de ou batute bine
  • coaja rasa de portocale (optional)
  • Topping
  • 125 ml suc de portocale proaspat stors
  • 1 -2 linguri de zahar
  • 3/4-1 lingurita de gelatina
  • 1 piersica mare

Mod de preparare

Biscuitii se pun intr-o punga si se sfarama bine de tot. Se topeste untul si se amesteca cele doua intre ele.

Se ia o tava rotunda, din cea cu pereti detasabili si se captuseste cu hartie alba (pe margini doar). Daca folositi mai multa frisca decat in reteta atunci tortul va fi mai inalt decat marginile tavi si in cazul asta trebuie ca hartia folosita sa fie mai inalta decat marginile. Daca pastrati cantitatea din reteta atunci sariti peste faza cu hartia pusa pe margini. Peste hartie (daca se foloseste) se pune folie de plastic, se acopera de data asta si fundul tavii si se lasa marginile foliei peste peretii tavii. Folia se pune pentru a putea fi manevrata mai bine prajitura dupa ce este gata.

Acuma, daca am pregatit tava, punem in ea (doar pe fundul ei) compozitia de biscuiti si presam bine de tot cu palma. Daca vreti ca blatul sa fie mai gros atunci folositi mai multi biscuiti si ceva mai mult unt, iar daca vreti blatul mai subtire atunci micsorati cantitatea de biscuiti si unt.

Acuma am trecut la pregatirea cremei (mousse). Am luat ciocolata si am topit-o pe baia de aburi, separat am batut cu mixerul (1 minut) cream chees-ul cu zaharul. Apoi am turnat deasupra ciocolata topita si putin racorita, precum si coaja de portocala, am amestecat bine. Apoi se incalzeste sucul de portocala, se pune gelatina in el si se amesteca pana se topeste bine dupa care se toarna peste compozitia de branza.

Frisca lichida se bate (se poate folosi frisca gata batuta din comert), apoi se incorporeaza si ea in compozitia de branza, albusele se bat si ele si se pun deasupra, Se amesteca de sus in jos incet, apoi se toarna peste blatul de biscuiti, se niveleaza si se trece la urmatoarea etapa.

Se ia piersica, se spala, se taie felii subtiri si se aranjeaza pe suprafata cremei dupa care se ia sucul de portocale prevazut in reteta la topping, se pune zahar in el si se incalzeste. Se pune apoi gelatina, se amesteca bine, pana la topirea completa a zaharului si gelatinei si sa lasa la racit.

Apoi se toarna peste tort si se da la rece pentru a se inchega.

Pentru variatie:
ciocolata normala sau amaruie -- zmeura-- sirop de zmeura
ciocolata alba -- capsuni -- sirop de capsuni
ciocolata alba -- caise -- sirop de caise
sau ce vreti dvs.

Este o praji simpla, rapida de tot, la indemana, si tare buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios
Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
1
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Sirop de patlagina
2
Parteneri
Melci pt pachetelul copiilor
Bucataras.RO

Melci pt pachetelul copiilor

Daca tot incepem scoala de luni, va aduc o reteta ce poate inlocuii sandvisul din pachetelul copiilor, cu niste melcisori...

Melci pt pachetelul copiilor
Clatite americane cu dulceata de gutui
Culinar.RO

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia