Ingrediente
● Blat |
● 600 gr biscuiti pisati bine de tot (mai mult sau mai putin) |
● 150-200 gr unt topit |
● Mousse de ciocolata |
● 150 gr ciocolata alba |
● 150 gr cream cheese |
● 60 gr zahar praf |
● 80 ml suc de portocala (proaspat stors) |
● 3 lingurite de gelatina praf |
● 300 ml frisca nebatuta (eu uneori cumpar frisca gata batuta si pun ceva mai mult decat scrie in reteta) |
● 2 albuse de ou batute bine |
● coaja rasa de portocale (optional) |
● Topping |
● 125 ml suc de portocale proaspat stors |
● 1 -2 linguri de zahar |
● 3/4-1 lingurita de gelatina |
● 1 piersica mare |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
40min
Biscuitii se pun intr-o punga si se sfarama bine de tot. Se topeste untul si se amesteca cele doua intre ele.
Se ia o tava rotunda, din cea cu pereti detasabili si se captuseste cu hartie alba (pe margini doar). Daca folositi mai multa frisca decat in reteta atunci tortul va fi mai inalt decat marginile tavi si in cazul asta trebuie ca hartia folosita sa fie mai inalta decat marginile. Daca pastrati cantitatea din reteta atunci sariti peste faza cu hartia pusa pe margini. Peste hartie (daca se foloseste) se pune folie de plastic, se acopera de data asta si fundul tavii si se lasa marginile foliei peste peretii tavii. Folia se pune pentru a putea fi manevrata mai bine prajitura dupa ce este gata.
Acuma, daca am pregatit tava, punem in ea (doar pe fundul ei) compozitia de biscuiti si presam bine de tot cu palma. Daca vreti ca blatul sa fie mai gros atunci folositi mai multi biscuiti si ceva mai mult unt, iar daca vreti blatul mai subtire atunci micsorati cantitatea de biscuiti si unt.
Acuma am trecut la pregatirea cremei (mousse). Am luat ciocolata si am topit-o pe baia de aburi, separat am batut cu mixerul (1 minut) cream chees-ul cu zaharul. Apoi am turnat deasupra ciocolata topita si putin racorita, precum si coaja de portocala, am amestecat bine. Apoi se incalzeste sucul de portocala, se pune gelatina in el si se amesteca pana se topeste bine dupa care se toarna peste compozitia de branza.
Frisca lichida se bate (se poate folosi frisca gata batuta din comert), apoi se incorporeaza si ea in compozitia de branza, albusele se bat si ele si se pun deasupra, Se amesteca de sus in jos incet, apoi se toarna peste blatul de biscuiti, se niveleaza si se trece la urmatoarea etapa.
Se ia piersica, se spala, se taie felii subtiri si se aranjeaza pe suprafata cremei dupa care se ia sucul de portocale prevazut in reteta la topping, se pune zahar in el si se incalzeste. Se pune apoi gelatina, se amesteca bine, pana la topirea completa a zaharului si gelatinei si sa lasa la racit.
Apoi se toarna peste tort si se da la rece pentru a se inchega.
Pentru variatie:
ciocolata normala sau amaruie -- zmeura-- sirop de zmeura
ciocolata alba -- capsuni -- sirop de capsuni
ciocolata alba -- caise -- sirop de caise
sau ce vreti dvs.
Este o praji simpla, rapida de tot, la indemana, si tare buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort Cream Cheese ( Necopt)" nu uita sa ii faci un review.
Se ia o tava rotunda, din cea cu pereti detasabili si se captuseste cu hartie alba (pe margini doar). Daca folositi mai multa frisca decat in reteta atunci tortul va fi mai inalt decat marginile tavi si in cazul asta trebuie ca hartia folosita sa fie mai inalta decat marginile. Daca pastrati cantitatea din reteta atunci sariti peste faza cu hartia pusa pe margini. Peste hartie (daca se foloseste) se pune folie de plastic, se acopera de data asta si fundul tavii si se lasa marginile foliei peste peretii tavii. Folia se pune pentru a putea fi manevrata mai bine prajitura dupa ce este gata.
Acuma, daca am pregatit tava, punem in ea (doar pe fundul ei) compozitia de biscuiti si presam bine de tot cu palma. Daca vreti ca blatul sa fie mai gros atunci folositi mai multi biscuiti si ceva mai mult unt, iar daca vreti blatul mai subtire atunci micsorati cantitatea de biscuiti si unt.
Acuma am trecut la pregatirea cremei (mousse). Am luat ciocolata si am topit-o pe baia de aburi, separat am batut cu mixerul (1 minut) cream chees-ul cu zaharul. Apoi am turnat deasupra ciocolata topita si putin racorita, precum si coaja de portocala, am amestecat bine. Apoi se incalzeste sucul de portocala, se pune gelatina in el si se amesteca pana se topeste bine dupa care se toarna peste compozitia de branza.
Frisca lichida se bate (se poate folosi frisca gata batuta din comert), apoi se incorporeaza si ea in compozitia de branza, albusele se bat si ele si se pun deasupra, Se amesteca de sus in jos incet, apoi se toarna peste blatul de biscuiti, se niveleaza si se trece la urmatoarea etapa.
Se ia piersica, se spala, se taie felii subtiri si se aranjeaza pe suprafata cremei dupa care se ia sucul de portocale prevazut in reteta la topping, se pune zahar in el si se incalzeste. Se pune apoi gelatina, se amesteca bine, pana la topirea completa a zaharului si gelatinei si sa lasa la racit.
Apoi se toarna peste tort si se da la rece pentru a se inchega.
Pentru variatie:
ciocolata normala sau amaruie -- zmeura-- sirop de zmeura
ciocolata alba -- capsuni -- sirop de capsuni
ciocolata alba -- caise -- sirop de caise
sau ce vreti dvs.
Este o praji simpla, rapida de tot, la indemana, si tare buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort Cream Cheese ( Necopt)" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
pupi
• 24.04.2011 13:01:31
Da , se gaseste in comert la toate alimentarele, supermarket-uri...ii spune Philadelphia cream cheese....personal nu am cautat dar fetele din Romania , toate folosesc crema asta.. deci,.presupun ca este si da este branza crema, este dulce, se poate intinde pe paine, se poate folosi la cremele de tort, la aperitive , al tot ce doresti si are in componenta branza....mersi de apreciere...
dubi_07
• 24.04.2011 11:44:09
arata minunat, dar am o intrebare. cream cheese gasesti in comert? e crema de branza dulce, nu?
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Drob Pascal
Tort Iepuras
Carnati in sos de ceapa si ardei
Cozonac cu fistic si ciocolata
Tarta cu jambon si icre negre
Brownies cu unt de arahide
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Drob de pui cu leurda
Friptura de miel cu cartofi si ghimbir
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Brownies cu unt de arahide
Retete preferate / Autor: madi_marin
-
Tarta cu jambon si icre negre
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
-
Cozonac cu fistic si ciocolata
Concurs - Reteta Lunii / Autor: Lau Dany
-
Carnati in sos de ceapa si ardei
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
-
Tort Iepuras
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: ancutsa
-
Drob Pascal
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: ancutsa
• 03.05.2011 19:23:21
am facut si eu pentru ziua sotului meu! doar ca am folosit suc de piersici..cu gelatina nu prea imi iese din prima, dar perseverez. delicios, delicios!!