Tort Caramel Sau Upside Down Custard Cake

Postat pe: 03-10-2011
(0)

Ingrediente

Pentru crema
6 oua
1 conserva de lapte condensat
1 cup (250 ml) lapte
1/4 cup (50 gr) zahar
1/2 de lingurita cu coaja de lamaie rasa
vanilie sau rom dupa gust
Pentru blat
3 galbenusuri
1/4 cup (50 gr) minus 1 lingura de zahar
3/4 cup (80 gr) faina
1/2 lingurita praf de copt
1/4 cup (70 ml) lapte
3 albusuri
1/4 cup (50 gr) minus 1 lingura de zahar (inca odata)
coaja de lamaie circa 1 lingurita
vanilie sau rom dupa gust
Pentru caramel
100-150 gr zahar

Mod de preparare

Crema:
Toate ingredientele pentru crema se pun intr-un vas si se amesteca bine pana se topeste zaharul.

Caramel:
Se topeste pe foc zaharul prevazut la reteta (pentru caramel). La el se adauga 1 lingura de apa. Cand este caramelizat se ia vasul de pe foc si caramelul se toarna intr-o tava de 8inx8in sau 20 cm x20 cm. Se intinde pe fundul tavi si pe peretii ei. Se lasa sa se inchege si sa se raceasca.

Apoi se toarna compozitia de crema, care este tare lichida, peste caramel.

Blatul:
Dupa ce am terminat cu asta, amestecam faina cu praful de copt.
Galbenusurile se freaca cu 1/4 cup minus 1 lingura de zahar, pana devine spumos si de culoare deschisa.

Apoi, intercalat, se adauga faina si laptele, amestecand mereu pentru a nu se forma cocoloase. Se trece apoi la baterea albuselor la care se adauga, treptat, cea de a doua cantitate de zahar prevazuta, precum si vanilia/romul.

Dupa ce albusul este bine batut se ia din el circa jumatate si se pune peste amestecul de oua, se incorporeaza usor, pana se omogenizeaza, apoi se adauga a doua parte de albusuri si se continua omogenizarea.

Amestecul format se pune in tava peste lichidul de crema, avem grija sa aranjam uniform blatul.

Ea o sa mai cada in lichid, dar daca umblam incet si cu atentie, se poate aranja foarte usor. Se niveleaza cu o spatula, se are grija ca sa fie intins pana la margini ca sa nu intre caldura cuptorului direct la crema.

Apoi tava cu prajitura se puna intr-o alta tava mai mare in care se toarna apa fierbinte pana sa acopere peretii tavii mici, pana cu un deget mai jos de margine.

Se pun tavile in cuptorul preincalzit la temperatura de 350F sau 180 c si se coace 50-60 de minute. Apoi, cu o scobitoare se incearca daca este copt. In cazul in care scobitoarea a ieit afara murdara atunci se mai continua coptul dar se testeaza prajitura la fiecare 3 minute.

Cand s-a terminat coptul, se scoate tava afara din cuptor si din tava cu apa. Se sterge si se lasa la racit. Cand este aproape rece se pune la frigider si se mai lasa acolo pentru cateva ore sau peste noapte.

Apoi cautam o tava sau o farfurie care sa fie de marimea tortului nostru, acoperim blatul din tava cu farfuria si, deasupra chiuvetei intoarcem ca sa scoatem tortul. Am spus sa facem operatia asta deasupra chiuvetei pentru a preveni o eventuala scurgere de lichid caramel prin locuri nedorite.
Servim simplu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort Caramel Sau Upside Down Custard Cake" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort Caramel Sau Upside Down Custard Cake