Tort Caramel Sau Upside Down Custard Cake

Complexitate
redusa
Tort Caramel Sau Upside Down Custard Cake

Ingrediente

  • Pentru crema
  • 6 oua
  • 1 conserva de lapte condensat
  • 1 cup (250 ml) lapte
  • 1/4 cup (50 gr) zahar
  • 1/2 de lingurita cu coaja de lamaie rasa
  • vanilie sau rom dupa gust
  • Pentru blat
  • 3 galbenusuri
  • 1/4 cup (50 gr) minus 1 lingura de zahar
  • 3/4 cup (80 gr) faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/4 cup (70 ml) lapte
  • 3 albusuri
  • 1/4 cup (50 gr) minus 1 lingura de zahar (inca odata)
  • coaja de lamaie circa 1 lingurita
  • vanilie sau rom dupa gust
  • Pentru caramel
  • 100-150 gr zahar

Mod de preparare

Crema:
Toate ingredientele pentru crema se pun intr-un vas si se amesteca bine pana se topeste zaharul.

Caramel:
Se topeste pe foc zaharul prevazut la reteta (pentru caramel). La el se adauga 1 lingura de apa. Cand este caramelizat se ia vasul de pe foc si caramelul se toarna intr-o tava de 8inx8in sau 20 cm x20 cm. Se intinde pe fundul tavi si pe peretii ei. Se lasa sa se inchege si sa se raceasca.

Apoi se toarna compozitia de crema, care este tare lichida, peste caramel.

Blatul:
Dupa ce am terminat cu asta, amestecam faina cu praful de copt.
Galbenusurile se freaca cu 1/4 cup minus 1 lingura de zahar, pana devine spumos si de culoare deschisa.

Apoi, intercalat, se adauga faina si laptele, amestecand mereu pentru a nu se forma cocoloase. Se trece apoi la baterea albuselor la care se adauga, treptat, cea de a doua cantitate de zahar prevazuta, precum si vanilia/romul.

Dupa ce albusul este bine batut se ia din el circa jumatate si se pune peste amestecul de oua, se incorporeaza usor, pana se omogenizeaza, apoi se adauga a doua parte de albusuri si se continua omogenizarea.

Amestecul format se pune in tava peste lichidul de crema, avem grija sa aranjam uniform blatul.

Ea o sa mai cada in lichid, dar daca umblam incet si cu atentie, se poate aranja foarte usor. Se niveleaza cu o spatula, se are grija ca sa fie intins pana la margini ca sa nu intre caldura cuptorului direct la crema.

Apoi tava cu prajitura se puna intr-o alta tava mai mare in care se toarna apa fierbinte pana sa acopere peretii tavii mici, pana cu un deget mai jos de margine.

Se pun tavile in cuptorul preincalzit la temperatura de 350F sau 180 c si se coace 50-60 de minute. Apoi, cu o scobitoare se incearca daca este copt. In cazul in care scobitoarea a ieit afara murdara atunci se mai continua coptul dar se testeaza prajitura la fiecare 3 minute.

Cand s-a terminat coptul, se scoate tava afara din cuptor si din tava cu apa. Se sterge si se lasa la racit. Cand este aproape rece se pune la frigider si se mai lasa acolo pentru cateva ore sau peste noapte.

Apoi cautam o tava sau o farfurie care sa fie de marimea tortului nostru, acoperim blatul din tava cu farfuria si, deasupra chiuvetei intoarcem ca sa scoatem tortul. Am spus sa facem operatia asta deasupra chiuvetei pentru a preveni o eventuala scurgere de lichid caramel prin locuri nedorite.
Servim simplu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.