Tort Caramel Sau Upside Down Custard Cake

Complexitate
redusa
Tort Caramel Sau Upside Down Custard Cake

Ingrediente

  • Pentru crema
  • 6 oua
  • 1 conserva de lapte condensat
  • 1 cup (250 ml) lapte
  • 1/4 cup (50 gr) zahar
  • 1/2 de lingurita cu coaja de lamaie rasa
  • vanilie sau rom dupa gust
  • Pentru blat
  • 3 galbenusuri
  • 1/4 cup (50 gr) minus 1 lingura de zahar
  • 3/4 cup (80 gr) faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/4 cup (70 ml) lapte
  • 3 albusuri
  • 1/4 cup (50 gr) minus 1 lingura de zahar (inca odata)
  • coaja de lamaie circa 1 lingurita
  • vanilie sau rom dupa gust
  • Pentru caramel
  • 100-150 gr zahar

Mod de preparare

Crema:
Toate ingredientele pentru crema se pun intr-un vas si se amesteca bine pana se topeste zaharul.

Caramel:
Se topeste pe foc zaharul prevazut la reteta (pentru caramel). La el se adauga 1 lingura de apa. Cand este caramelizat se ia vasul de pe foc si caramelul se toarna intr-o tava de 8inx8in sau 20 cm x20 cm. Se intinde pe fundul tavi si pe peretii ei. Se lasa sa se inchege si sa se raceasca.

Apoi se toarna compozitia de crema, care este tare lichida, peste caramel.

Blatul:
Dupa ce am terminat cu asta, amestecam faina cu praful de copt.
Galbenusurile se freaca cu 1/4 cup minus 1 lingura de zahar, pana devine spumos si de culoare deschisa.

Apoi, intercalat, se adauga faina si laptele, amestecand mereu pentru a nu se forma cocoloase. Se trece apoi la baterea albuselor la care se adauga, treptat, cea de a doua cantitate de zahar prevazuta, precum si vanilia/romul.

Dupa ce albusul este bine batut se ia din el circa jumatate si se pune peste amestecul de oua, se incorporeaza usor, pana se omogenizeaza, apoi se adauga a doua parte de albusuri si se continua omogenizarea.

Amestecul format se pune in tava peste lichidul de crema, avem grija sa aranjam uniform blatul.

Ea o sa mai cada in lichid, dar daca umblam incet si cu atentie, se poate aranja foarte usor. Se niveleaza cu o spatula, se are grija ca sa fie intins pana la margini ca sa nu intre caldura cuptorului direct la crema.

Apoi tava cu prajitura se puna intr-o alta tava mai mare in care se toarna apa fierbinte pana sa acopere peretii tavii mici, pana cu un deget mai jos de margine.

Se pun tavile in cuptorul preincalzit la temperatura de 350F sau 180 c si se coace 50-60 de minute. Apoi, cu o scobitoare se incearca daca este copt. In cazul in care scobitoarea a ieit afara murdara atunci se mai continua coptul dar se testeaza prajitura la fiecare 3 minute.

Cand s-a terminat coptul, se scoate tava afara din cuptor si din tava cu apa. Se sterge si se lasa la racit. Cand este aproape rece se pune la frigider si se mai lasa acolo pentru cateva ore sau peste noapte.

Apoi cautam o tava sau o farfurie care sa fie de marimea tortului nostru, acoperim blatul din tava cu farfuria si, deasupra chiuvetei intoarcem ca sa scoatem tortul. Am spus sa facem operatia asta deasupra chiuvetei pentru a preveni o eventuala scurgere de lichid caramel prin locuri nedorite.
Servim simplu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor
Bucataras.RO

Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor

E destul de greu de preparat aceasta reteta daca nu aveti ingredientele necesare , specifice din Portugalia. E inca una din...

Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti