Se maruntesc biscuitii la robot, apoi se adauga untul topit si praful de roscove, se amesteca bine cu o lingura, pana se omogenizeaza bine amestecul, apoi se intinde cu sucitorul intre 2 folli de plastic sau hartie pentru copt, avand forma rotunda si mai mare cu 2-3 cm ca forma de tarta. Se asaza cu grija in forma, se lasa o folie de plastic deasupra care ne va ajuta sa asezam aluatul de biscuiti mai usor in forma, apoi se indeparteaza folia. Marginea tarte se decoreaza cu bilute de cereale.
Umplutura se pregateste mixand bine smantana cu branza de vaci si zaharul vanilat, se adauga florile de lavanda si gelatina hidratata si apoi topita la bain marie. Se toarna deasupra blatului de biscuiti si se da 15 minute la rece.
Intre timp curatam de coaja si pielita grapefruitul, apoi se feliaza. Cu aceste feliute de grapefruit curatate de pielita (trebuie indepartata pentru ca este amara) se decoreaza tarta, presand usor feliutele de fructe in umplutura de branza. Se da la rece o ora, apoi se scote si se toarna gelatina calda pe care am pregatit-o, amestecand in continuu in siropul amestecat cu praful de jeleu, pana da intr-un clocot si devine transparenta. Se mai lasa cca. 30 minute la rece, apoi se poate scoate din forma si portiona. Este o tarta racoroasa, parfumata si o sa fie adorata de toti cei ce vor servi din ea!
Pofta buna!
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateDe la Dia preluata. Foarte buna. Mi-a adus aminte de copilarie.
Budinca de paine cu baconCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii