Tarta racoritoare cu grapefruit rosu si lavanda parfumata

Portii
10
Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tarta racoritoare cu grapefruit rosu si lavanda parfumata

Ingrediente

  • forma cu diametrul de 20 cm:
  • 150 g biscuiti fragezi
  • 100 g unt sau margarina moale
  • 2 linguri pudra de roscove
  • umplutura:
  • 200 g smantana cu branza dulce de vaci
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 plic de geletina
  • 1 lingura varfuita de flori de lavanda
  • decor:
  • 2 fructe potrivit de mari de grapefruit rosu
  • 1 plic de tort-gelle
  • 150 ml sirop de fructe(afine)
  • cateva cereale cu ciocolata

Mod de preparare

Se maruntesc biscuitii la robot, apoi se adauga untul topit si praful de roscove, se amesteca bine cu o lingura, pana se omogenizeaza bine amestecul, apoi se intinde cu sucitorul intre 2 folli de plastic sau hartie pentru copt, avand forma rotunda si mai mare cu 2-3 cm ca forma de tarta. Se asaza cu grija in forma, se lasa o folie de plastic deasupra care ne va ajuta sa asezam aluatul de biscuiti mai usor in forma, apoi se indeparteaza folia. Marginea tarte se decoreaza cu bilute de cereale.
Umplutura se pregateste mixand bine smantana cu branza de vaci si zaharul vanilat, se adauga florile de lavanda si gelatina hidratata si apoi topita la bain marie. Se toarna deasupra blatului de biscuiti si se da 15 minute la rece.
Intre timp curatam de coaja si pielita grapefruitul, apoi se feliaza. Cu aceste feliute de grapefruit curatate de pielita (trebuie indepartata pentru ca este amara) se decoreaza tarta, presand usor feliutele de fructe in umplutura de branza. Se da la rece o ora, apoi se scote si se toarna gelatina calda pe care am pregatit-o, amestecand in continuu in siropul amestecat cu praful de jeleu, pana da intr-un clocot si devine transparenta. Se mai lasa cca. 30 minute la rece, apoi se poate scoate din forma si portiona. Este o tarta racoroasa, parfumata si o sa fie adorata de toti cei ce vor servi din ea!
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia