Tarta racoritoare cu grapefruit rosu si lavanda parfumata

Portii
10
Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tarta racoritoare cu grapefruit rosu si lavanda parfumata

Ingrediente

  • forma cu diametrul de 20 cm:
  • 150 g biscuiti fragezi
  • 100 g unt sau margarina moale
  • 2 linguri pudra de roscove
  • umplutura:
  • 200 g smantana cu branza dulce de vaci
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 plic de geletina
  • 1 lingura varfuita de flori de lavanda
  • decor:
  • 2 fructe potrivit de mari de grapefruit rosu
  • 1 plic de tort-gelle
  • 150 ml sirop de fructe(afine)
  • cateva cereale cu ciocolata

Mod de preparare

Se maruntesc biscuitii la robot, apoi se adauga untul topit si praful de roscove, se amesteca bine cu o lingura, pana se omogenizeaza bine amestecul, apoi se intinde cu sucitorul intre 2 folli de plastic sau hartie pentru copt, avand forma rotunda si mai mare cu 2-3 cm ca forma de tarta. Se asaza cu grija in forma, se lasa o folie de plastic deasupra care ne va ajuta sa asezam aluatul de biscuiti mai usor in forma, apoi se indeparteaza folia. Marginea tarte se decoreaza cu bilute de cereale.
Umplutura se pregateste mixand bine smantana cu branza de vaci si zaharul vanilat, se adauga florile de lavanda si gelatina hidratata si apoi topita la bain marie. Se toarna deasupra blatului de biscuiti si se da 15 minute la rece.
Intre timp curatam de coaja si pielita grapefruitul, apoi se feliaza. Cu aceste feliute de grapefruit curatate de pielita (trebuie indepartata pentru ca este amara) se decoreaza tarta, presand usor feliutele de fructe in umplutura de branza. Se da la rece o ora, apoi se scote si se toarna gelatina calda pe care am pregatit-o, amestecand in continuu in siropul amestecat cu praful de jeleu, pana da intr-un clocot si devine transparenta. Se mai lasa cca. 30 minute la rece, apoi se poate scoate din forma si portiona. Este o tarta racoroasa, parfumata si o sa fie adorata de toti cei ce vor servi din ea!
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
2
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
3
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Prajitura Victoria
4
Dulciuri

Prajitura Victoria

Prajitura Victoria
Prajitura Cappuccino
5
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Parteneri
Gogosi rulate cu branza
Bucataras.RO

Gogosi rulate cu branza

Aceasta reteta,imi place foarte multe! Sunt ca niste langosi umpluti, sunt pufoase si moi! Delicioase!

Gogosi rulate cu branza
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort cu crema de clementine si cappucino
Gustos.RO

Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.

Tort cu crema de clementine si cappucino