Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse

Portii
4
Timp pregatire
180 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
ridicata
Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse

Ingrediente

  • Pentru coaja de tarta:
  • 250 g faina;
  • 2-3 linguri zahar pudra;
  • 125 g unt de 82% grasime;
  • 1 galbenus;
  • 40 ml apa rece;
  • zeama de lamaie;
  • Pentru mouse-ul de fructe de padure:
  • 300 g fructe de padure congelate;
  • 2 linguri zahar;
  • 1 lingură apa;
  • 5 g gelatina;
  • 150 ml smantana pentru frisca (35% grasime)
  • Pentru jeleul de corcoduse:
  • 2 cani suc de corcoduse galbene;
  • 2 linguri zahar pudra;
  • 1 plic praf de budinca de vanilie;
  • Pentru bezeaua de decor:
  • 1 albus;
  • 4 linguri de zahar;
  • 40 ml apa;

Mod de preparare

Pregatirea aluatului de tarta:
Se amesteca faina si zaharul pudra impreuna cu untul rece taiat cubulete pana devine o compozitie nisipoasa. Peste aceasta se adauga galbenusul, zeama de lamaie si apa rece treptat pana aluatul incepe sa se lege. Cand aluatul este gata, se inveleste in folie alimentara si se introduce la frigider pentru 30 minute, dupa care se scoate, se intinde cu sucitorul si se asaza apoi in tava de tarta. Cu ajutorul unei furculite, se cresteaza aluatul si se introduce din nou la frigider pentru inca 20 minute, dupa care se scoate, se pune deasupra hartie de copt si boabe de fasole sau naut pentru a nu-i da voie aluatului sa creasca.
Se lasa la cuptor 20 minute la foc potrivit, dupa care se scot fasolele/nautul si se mai lasa 5 minute sa se rumeneasca.
Pentru a pregatii mouse-ul de fructe de padure, vom pune fructele de padure pe foc cu 2 linguri zahar si 1 lingură apa si le fierbem la foc mic pana cand se înmoaie si zaharul se dizolva. Pasam apoi cu un blender si strecuram printr-o sită deasa. Cat amestecul este inca destul de cald, punem in el gelatina inmuiata in apa rece si amestecam bine. Batem spuma smantana de frisca si la final amestecam in piureul de fructe de padure gelatina si apoi frisca.
Jeleul de corcoduse il vom face cu ajutorul unui plic de praf de budinca, conform instructiunilor, inlocuind laptele cu sucul de corcoduse galbene.

Pentru asamblarea tartei, vom turna in coaja de tarta mouse-ul de fructe de padure si deasupra jeleul de corcoduse, dupa care vom introduce la frigider pentru 3-4 ore. La final se decoreaza tarta cu meringue (albus de ou batut spuma cu sirop din zahar), fructe de padure, iar pentru un aspect mai wooow, flambam usor bezeaua.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Paste Bolognese - imbietoare si delicioase

Paste Bolognese - imbietoare si delicioase

Savureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite...

Paste Bolognese - imbietoare si delicioase
Cele mai apreciate rețete
Tort Dobos
2
Dulciuri

Tort Dobos

Tort Dobos
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
3
Carte de bucate

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Parteneri
Muffins cu mere si nuci
Culinar.RO

Muffins cu mere si nuci

Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...

Muffins cu mere si nuci
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie