Pregatirea aluatului de tarta:
Se amesteca faina si zaharul pudra impreuna cu untul rece taiat cubulete pana devine o compozitie nisipoasa. Peste aceasta se adauga galbenusul, zeama de lamaie si apa rece treptat pana aluatul incepe sa se lege. Cand aluatul este gata, se inveleste in folie alimentara si se introduce la frigider pentru 30 minute, dupa care se scoate, se intinde cu sucitorul si se asaza apoi in tava de tarta. Cu ajutorul unei furculite, se cresteaza aluatul si se introduce din nou la frigider pentru inca 20 minute, dupa care se scoate, se pune deasupra hartie de copt si boabe de fasole sau naut pentru a nu-i da voie aluatului sa creasca.
Se lasa la cuptor 20 minute la foc potrivit, dupa care se scot fasolele/nautul si se mai lasa 5 minute sa se rumeneasca.
Pentru a pregatii mouse-ul de fructe de padure, vom pune fructele de padure pe foc cu 2 linguri zahar si 1 lingură apa si le fierbem la foc mic pana cand se înmoaie si zaharul se dizolva. Pasam apoi cu un blender si strecuram printr-o sită deasa. Cat amestecul este inca destul de cald, punem in el gelatina inmuiata in apa rece si amestecam bine. Batem spuma smantana de frisca si la final amestecam in piureul de fructe de padure gelatina si apoi frisca.
Jeleul de corcoduse il vom face cu ajutorul unui plic de praf de budinca, conform instructiunilor, inlocuind laptele cu sucul de corcoduse galbene.
Pentru asamblarea tartei, vom turna in coaja de tarta mouse-ul de fructe de padure si deasupra jeleul de corcoduse, dupa care vom introduce la frigider pentru 3-4 ore. La final se decoreaza tarta cu meringue (albus de ou batut spuma cu sirop din zahar), fructe de padure, iar pentru un aspect mai wooow, flambam usor bezeaua.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAm preluat ideea acestei coronite de la caietulcuretete.com si au fost foarte incantati copiii si de forma si de gust!...
Desert cozonac coronita cu ciocolataMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii