Se pune laptele intr-un vas pe foc impreuna cu vanilia taiata pe lung, iar dupa ce s-a infierbantat si batonul de vanilie si-a eliberat aroma, se scoate si se da vasul deoparte
Galbenusurile frecate cu zahar, se adauga faina cu amidon, dupa ce totul este omogenizat, se adauga cate putin lapte racit, se amesteca energic sa nu se formeze cocoloase, apoi se pune vasul pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa.
Se pune o folie alimentara direct peste crema sa nu se formeze crusta, apoi se lasa sa se raceasca.
Forme de tarta se capitoneaza cu aluat si se lasa deoparte.
Rubarba spalata, taiata rondele mici, se pune intr-un vas pe foc impreuna cu zahar sucul de rodie si sucul de lamaie, iar dupa ce zaharul s-a topit si rubarba are aspectul unui gem, se da deoparte.
Cine doreste rubarba bucati, se lasa pe foc doar cat se topeste zaharul, apoi se strecoara siropul format.
In forma de tarta se pune crema, se niveleaza, deasupra rubarba, se niveleaza, apoi se presara fulgi de migdale si la cuptor va sta 20 min la 200 grade C.
Dupa ce s-a racit foarte bine, se scoate cu atentie din forma, se pune pe platou, se taie si se serveste.
Aceasta tarta este foarte buna consumata rece, de aceea sfatul meu e ca sa stea la frigider cateva ore sau pana a doua zi.
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraNu exista sfarsit de saptamana sa treaca fara sa nu prepar ceva dulce. Asa am facut aceste cornuri care au fost tare bune si...
Desert cornuri cu nutella si nuciEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii