Tarta cu rubarba si cirese

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Tarta cu rubarba si cirese

Ingrediente

  • Blat:
  • • faina - 200 g
  • • unt moale - 100 g
  • • lapte - 3 linguri
  • • oua - 1 buc
  • • zahar - 1 lingura
  • • un praf de sare
  • Umplutura:
  • • rubarba - 600 g
  • • cirese fara samburi - 500 g
  • • zahar gelifiant - 150 g
  • • gelatina granulata - o lingura
  • • scortisoara - 1 lingurita
  • • unt - 50 g

Mod de preparare

• Mixati in vasul de la robot ingredientele pentru blat pana obtineti un aluat nelipicios si moale
• Inveliti aluatul in folie de plasctic si lasati-l la frigider 15 minute
• Presarati faina pe blatul de lucru si intindeti aluatul, apoi transferati-l intr-o tava de tarta cu fund detasabil, pe care ati unso-o inainte cu unt si ati tapetat-o cu faina
• Taiati marginile de aluat care depasec tava, puneti deasupra o hartie de copt si umpleti tarta cu boabe de fasole sau linte
• Coaceti blatul la 180 de grade pentru 10 minute, iar cand incepe sa se rumeneasca usor pe margini indepartati hartia de copt cu boabele de fasole, intepati aluatul cu furculita si mai coaceti inca 10 minute
• Intre timp, spalati rubarba si taiati capetele, apoi taiati-o in felii de 2 cm
• Puneti rubarba intr-o tigaie incapatoare, adaugati zaharul si lasati pe foc pana se caramelizeaza usor, amestecand din cand in cand
• Adaugati untul si lasati sa fiarba la foc mic pana se inmoaie
• La final adaugati ciresele si mai lasati sa fiarba 5 minute
• Opriti focul si lasati sa se raceasca putin
• Adaugati gelatina hidratata in apa rece si amestecati usor pana se dizolva
• La final, amestecati in fructe si scortisoara si turnati compozitia peste blatul de tarta
• Lasati tarta la frigider cel putin 2 ore
• Puteti orna cu frisca si frunzulite de menta

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Trigoane cu branza
Bucataras.RO

Trigoane cu branza

Simple,rapide si extrem de gustose.

Trigoane cu branza
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola