Tarta cu Mac si Crema de Branza

Complexitate
redusa
Tarta cu Mac si Crema de Branza

Ingrediente

  • Aluat:
  • -250 g faina
  • -125 g unt moale
  • -75 g zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 ou
  • -1 plic praf de copt (10 g)
  • -1 praf de sare
  • Umplutura:
  • -pana la 7 linguri lapte
  • -150 g mac macinat impreuna cu 100 g zahar sau macinati separat 150 g mac si amestecati-l cu 100 g zahar pudra (se poate mari cantitatea de mac pana la 250 g, dupa preferinta, fara sa schimbati proportia la restul ingredientelor)
  • -75 g unt moale
  • -100 g zahar pudra
  • -4 oua
  • -500 g crema de branza Quark
  • -1 plic praf de budinca de vanilie
  • Pentru ornat:
  • -zahar praf vanilat

Mod de preparare

Aluat:
Amestecati fara sa framantati ingredientele enumerate, doar pana la omogenizare, astfel: faina cernuta impreuna cu praful de copt cu untul taiat bucatele pana are aspect granulos; adaugati restul ingredientelor si omogenizati repede.

Daca aluatul nu se leaga indeajuns, adaugati 1-2 linguri apa rece, iar daca este prea moale, putina faina. Dati-i forma de minge, inveliti in folie alimentara si dati la frigider pentru cel putin 1 ora - indicat ar fi 4 ore.

Intindeti o foaie si puneti in tava rotunda cu pereti detasabili (diametrul 26-28 cm), tapetata cu hartie de copt, radicand 2-3 cm de aluat si pe margini. Intepati din loc in loc cu o furculita.

Umplutura:
Amestecati macul macinat impreuna cu zaharul (adica 150 pana la 250 g mac + 100 g zahar) cu laptele pus pe rand si doar atat din cantitatea mentionata, cat va fi nevoie, astfel incat, dupa omogenizare sa obtineti o pasta legata, dar sa nu fie moale si sa curga, ci sa aiba un aspect mai nisipos. Puneti-l peste aluatul din tava si nivelati.

Dati la cuptorul incins, pentru 7-10 min, la 185 grade sau pana ce blatul incepe sa prinda pe marginile ridicate o tenta aurie.

Intre timp, mixati intr-un bol untul pana se spumeaza, apoi, adaugati crema de branza, zaharul pudra, praful de budinca, galbenusurile si continuati sa bateti pana devin ca o crema.

Separat, bateti albusurile spuma tare si incorporati-le in crema cu branza, usor, prin rasturnare, cu o paleta, de jos in sus. Turnati peste mac, in tava atunci scoasa din cuptor cu blatul semicopt si dati din nou la cuptor, la foc potrivit spre mic, pentru 35-40 min sau pana ce ultimul strat devine ferm si auriu.

Lasati la racit in tava 15 min, detasati peretii laterali si mai lasati inca cateva ore la racit, astfel in acest rastimp crema de branza continua sa se intareasca si felierea se va face perfect.

Pudrati cu zahar praf vanilat inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Dulceata de visine
2
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ceafa de porc la cuptor
4
Prajitura turnata cu branza si visine
5
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Parteneri
Gomboti ( galuste cu prune )
Bucataras.RO

Gomboti ( galuste cu prune )

Un desert de care auzisem , dar nu-l incercasem niciodata, pana anul trecut. Le-am facut, mi-au placut, dar parerea mea...

Gomboti ( galuste cu prune )
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Culinar.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate