Tarta cu Mac si Crema de Branza

Complexitate
redusa
Tarta cu Mac si Crema de Branza

Ingrediente

  • Aluat:
  • -250 g faina
  • -125 g unt moale
  • -75 g zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 ou
  • -1 plic praf de copt (10 g)
  • -1 praf de sare
  • Umplutura:
  • -pana la 7 linguri lapte
  • -150 g mac macinat impreuna cu 100 g zahar sau macinati separat 150 g mac si amestecati-l cu 100 g zahar pudra (se poate mari cantitatea de mac pana la 250 g, dupa preferinta, fara sa schimbati proportia la restul ingredientelor)
  • -75 g unt moale
  • -100 g zahar pudra
  • -4 oua
  • -500 g crema de branza Quark
  • -1 plic praf de budinca de vanilie
  • Pentru ornat:
  • -zahar praf vanilat

Mod de preparare

Aluat:
Amestecati fara sa framantati ingredientele enumerate, doar pana la omogenizare, astfel: faina cernuta impreuna cu praful de copt cu untul taiat bucatele pana are aspect granulos; adaugati restul ingredientelor si omogenizati repede.

Daca aluatul nu se leaga indeajuns, adaugati 1-2 linguri apa rece, iar daca este prea moale, putina faina. Dati-i forma de minge, inveliti in folie alimentara si dati la frigider pentru cel putin 1 ora - indicat ar fi 4 ore.

Intindeti o foaie si puneti in tava rotunda cu pereti detasabili (diametrul 26-28 cm), tapetata cu hartie de copt, radicand 2-3 cm de aluat si pe margini. Intepati din loc in loc cu o furculita.

Umplutura:
Amestecati macul macinat impreuna cu zaharul (adica 150 pana la 250 g mac + 100 g zahar) cu laptele pus pe rand si doar atat din cantitatea mentionata, cat va fi nevoie, astfel incat, dupa omogenizare sa obtineti o pasta legata, dar sa nu fie moale si sa curga, ci sa aiba un aspect mai nisipos. Puneti-l peste aluatul din tava si nivelati.

Dati la cuptorul incins, pentru 7-10 min, la 185 grade sau pana ce blatul incepe sa prinda pe marginile ridicate o tenta aurie.

Intre timp, mixati intr-un bol untul pana se spumeaza, apoi, adaugati crema de branza, zaharul pudra, praful de budinca, galbenusurile si continuati sa bateti pana devin ca o crema.

Separat, bateti albusurile spuma tare si incorporati-le in crema cu branza, usor, prin rasturnare, cu o paleta, de jos in sus. Turnati peste mac, in tava atunci scoasa din cuptor cu blatul semicopt si dati din nou la cuptor, la foc potrivit spre mic, pentru 35-40 min sau pana ce ultimul strat devine ferm si auriu.

Lasati la racit in tava 15 min, detasati peretii laterali si mai lasati inca cateva ore la racit, astfel in acest rastimp crema de branza continua sa se intareasca si felierea se va face perfect.

Pudrati cu zahar praf vanilat inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Tort Racoros
3
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
4
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Piftie de Curcan
5
Aperitive

Piftie de Curcan

Piftie de Curcan
Parteneri
Desert brioche cu crema de vanilie nuca si ciocolata
Bucataras.RO

Desert brioche cu crema de vanilie nuca si ciocolata

M-am inspirat de la Ligia Bxl.......https://www.bucataras.ro/retete/brioche-cu-crema-de-patiserie-68912.html ...dar am facut...

Desert brioche cu crema de vanilie nuca si ciocolata
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Turta dulce cu miere
Gustos.RO

Turta dulce cu miere

Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....

Turta dulce cu miere