Tarta cu Budinca si Mac

Complexitate
redusa
Tarta cu Budinca si Mac

Ingrediente

  • Aluat
  • 380 g faina
  • 150-200 g zahar
  • 200 g unt (margarina)
  • 1 ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf de vanilie
  • un varf de sare
  • Umplutura
  • 450 ml lapte
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 100 g mac
  • 80 g zahar mai putin daca praful de budinca are deja zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • aroma de lamaie

Mod de preparare

Amestecati toate ingredientele pentru aluat, ouale cu zaharul, untul mai moale, vanilia, un varf de sare, iar la sfarsit adaugati faina si praful de copt cernute impreuna. Va rezulta un aluat neted si bun de lucrat.

Impartiti aluatul, in doua. O parte 3/4 de aluat si o parte 1/4 aluat. Intr-o tava rotunda captusita cu hartie de cuptor (diametru 24-26 cm) intindeti aluatul (eu cu mana am facut), inclusiv pe pereti in sus circa 3 cm.

Umplutura:
Se amesteca praful de budinca + laptele rece + zahar + mac + vanilia si esenta de lamaie. Se pune pe aragaz sa fiarba, la foc potrivit catre mic, amestecand mereu. Cand se ingroasa budinca se da la o parte. Eu am mai pus si o lingurita rasa de amidon alimentar dizolvat in putina apa cand am facut crema... sa fiu sigura ca budinca se intareste bine la sfarsit. Se lasa sa se raceasca, sa fie calduta. Se toarna in tava, iar deasupra radem restul de aluat pe razatoarea cu gauri mari.

Se pune la copt la o temperatura 180 grade pentru 40-45 minute, iar cand s-a racit bine, se pudreaza si se serveste. A doua zi aluatul se inmoaie putin.
In reteta originala, la umplutura se puneau 2 plicuri de budinca si 750 ml lapte. Mie mi s-a parut cam mult si am facut doar cu un plic si a venit bine oricum.

La aluat in reteta se punea 1 plic praf de copt, eu am pus doar jumatate plic. Zahar am pus 200 g asa cum era in reteta, dar cred ca data viitoare pun mai putin... mi s-a parut destul de dulce. Daca vreti, faceti aluatul de tarta cu reteta voastra preferita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere si Iaurt
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Cappuccino
3
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Tort cu crema de ciocolata si de capsuni
Bucataras.RO

Tort cu crema de ciocolata si de capsuni

Ziua mea a picat in mijlocul saptamanii si cum nu dispuneam de prea mult timp pentru prepararea tortului , am decis sa fac...

Tort cu crema de ciocolata si de capsuni
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty