Tarta cu Budinca si Mac

Complexitate
redusa
Tarta cu Budinca si Mac

Ingrediente

  • Aluat
  • 380 g faina
  • 150-200 g zahar
  • 200 g unt (margarina)
  • 1 ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf de vanilie
  • un varf de sare
  • Umplutura
  • 450 ml lapte
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 100 g mac
  • 80 g zahar mai putin daca praful de budinca are deja zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • aroma de lamaie

Mod de preparare

Amestecati toate ingredientele pentru aluat, ouale cu zaharul, untul mai moale, vanilia, un varf de sare, iar la sfarsit adaugati faina si praful de copt cernute impreuna. Va rezulta un aluat neted si bun de lucrat.

Impartiti aluatul, in doua. O parte 3/4 de aluat si o parte 1/4 aluat. Intr-o tava rotunda captusita cu hartie de cuptor (diametru 24-26 cm) intindeti aluatul (eu cu mana am facut), inclusiv pe pereti in sus circa 3 cm.

Umplutura:
Se amesteca praful de budinca + laptele rece + zahar + mac + vanilia si esenta de lamaie. Se pune pe aragaz sa fiarba, la foc potrivit catre mic, amestecand mereu. Cand se ingroasa budinca se da la o parte. Eu am mai pus si o lingurita rasa de amidon alimentar dizolvat in putina apa cand am facut crema... sa fiu sigura ca budinca se intareste bine la sfarsit. Se lasa sa se raceasca, sa fie calduta. Se toarna in tava, iar deasupra radem restul de aluat pe razatoarea cu gauri mari.

Se pune la copt la o temperatura 180 grade pentru 40-45 minute, iar cand s-a racit bine, se pudreaza si se serveste. A doua zi aluatul se inmoaie putin.
In reteta originala, la umplutura se puneau 2 plicuri de budinca si 750 ml lapte. Mie mi s-a parut cam mult si am facut doar cu un plic si a venit bine oricum.

La aluat in reteta se punea 1 plic praf de copt, eu am pus doar jumatate plic. Zahar am pus 200 g asa cum era in reteta, dar cred ca data viitoare pun mai putin... mi s-a parut destul de dulce. Daca vreti, faceti aluatul de tarta cu reteta voastra preferita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie