Tarta cu Branza de Vaci

Complexitate
redusa
Tarta cu Branza de Vaci

Ingrediente

  • Blat:
  • -100 g unt nesarat
  • -3 linguri zahar pudra
  • -3 foi de napolitane (biscuiti uscati, foarte fini sau fulgi de porumb de buna calitate)
  • Umplutura:
  • -700 g branza de vaci, bine scursa
  • -200 g smantana groasa
  • -6 oua mari
  • -12 linguri zahar
  • -5 linguri faina
  • -coaja rasa de la 1 lamaie
  • -1 baton vanilie sau 2-3 pliculete vanilie ori esenta de vanilie
  • Glazura:
  • -200 g smantana groasa
  • -4 linguri zahar
  • -coaja rasa de lamaie, dupa gust
  • Decor, optional:
  • -glazura de ciocolata sau dulceata
  • Pentru servit, optional:
  • -sirop gros de fructe

Mod de preparare

Blat:
Sfaramati foile de napolitane (biscuitii sau fulgii de porumb) in asa fel, incat sa obtineti o textura ca de pesmet (puteti folosi masina de tocat carne).

Amestecati cu zaharul pudra si untul topit.

Turnati intr-o tava cu pereti detasabili (diametrul 28 cm) unsa cu unt, inclusiv peretii laterali sau tapetata cu hartie de copt, formand un strat de maxim 2 cm grosime si presati foarte bine.
Dati la rece cel putin 1 ora.


Umplutura:
Mixati minim 5 min zaharul, smantana si branza de vaci pana se topeste zaharul si amestecul devine cremos.

Adaugati pe rand ouale, mixand dupa fiecare, semintele din batonul de vanilie, coaja rasa de lamaie si la sfarsit faina.

Turnati peste blat, nivelati si dati la cuptorul incins, la foc iute, in primele 15 min, apoi la mic, inca 45 min sau pana ce devine ferma si prinde deasupra o crusta aurie.


Glazura:
Mixati smantana, zaharul si coaja rasa de lamaie si turnati-o in strat peste prajitura, imediat ce ati scos-o din cuptor.

Lasati sa se raceasca la temperatura camerei, apoi dati la rece pana a doua zi.
Scoateti din tava si glazurati, optional.

Serviti-o portionata, cu sirop de fructe, optional sau simpla.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Bomboane Raffaello
4
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
5
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Parteneri
Cочники-Placinta ruseasca  cu branza  II
Bucataras.RO

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II

La fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior...

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute