Tabla de Sah

Complexitate
redusa
Tabla de Sah

Ingrediente

  • 250 gr rama
  • 350 gr zahar
  • 480 gr faina
  • 7 oua
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 esenta de rom
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 4 linguri cacao

Mod de preparare

Cele 250 gr rama se freaca bine cu 350 gr zahar si apoi se adauga treptat ouale intregi amestecandu-se bine pana se omogenizeaza. Adaugam coaja rasa de la 1 lamaie, esenta de rom si treptat adaugam faina si praful de copt. Obtinem un aluat mai consistent . Compozitia astfel obtinuta ,se imparte in mod egal si in una din parti punem 4 linguri cacao. Astfel obtinem 2 compozitii una alba si una neagra.

Cu lingura se ia din compozitii gramajoare si se aseaza in tava o gramajoara neagra urmata de una alba. Se da la cuptor si obtinem o prajitura sub forma tablei de sah.

Se scoate dupa ce e copta se lasa un pic la racit si se poate pudra cu zahar praf sau cine doreste poate sa puna deasupra un strat de frisca .

Se prepara foarte usor si este delicioasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa