Separam albusurile de galbenus. Batem albusurile bezea cu zaharul pe care il incorporam treptat.
Intr-un alt vas mixam galbenusurile cu un praf de sare si aromele.
Dupa ce am obtinut bezeaua incorporam galbenusurile incet in ea.
Faina se amesteca cu praful de copt apoi o introducem si pe ea in compozitia de mai sus, incet de jos in sus cu o lingura.
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt turnam compozitia si deasupra presaram nuca atat cat o putem marunti intre degete.
Introducem tava in cuptorul incalzit in prealabil la 200 grade si lasam timp de 20 minute sa se coaca.
Dupa coacere pudram prajitura apoi cu ajutorul unui pahar formam semilune.
Pofta buna!
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta Pe scurt slaninuta cu boia si usturoi. Pe la noi prin zona se zice slanina popricata - asa pe scurt. Adica cu poprica-...
Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castravetiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii