Faceti un aluat cu toate ingredientele de mai sus, framantati bine, pana cand devine omogen. Acoperiti aluatul, lasati sa se odihneasca 1 ora, la temperatura camerei.
Intinteti o foaie, groasa de circa 3-5 mm. , o taiati in romburi sau forma dorita, presarati cu mac. Deasupra treceti cu facaletul, asa macul se lipeste bine de aluat. Le frigeti in uleiul incins, le puneti pe hartie sa absoarba grasimea, le presarati de zahar pudra vanilat.
Se mai numesc si placinte svabesti.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaEste o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boiaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii