Salam de biscuiţi reţetă de post

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salam de biscuiţi reţetă de post

Ingrediente

  • Salam de biscuiţi reţetă de post
  • 1,350 kg biscuiti
  • zahar dupa gust (poate am pus 500 gr sau ceva mai mult)
  • cacao 200-250 gr (sau poate mai mult)
  • lapte de soia aprox 800 ml
  • fructe uscate (stafide, curmale nuci, cirese uscate)
  • esenta de rom
  • 400 gr margarina

Mod de preparare

Salam de biscuiţi reţetă de post

Am pus biscuitii in punga de plastic si cu un batator de snitele (partea dreapta) i-am spart. Am pus intr-un vas mare, am adaugat zahar si cacao si am amestecat cu o lingura. In timpul asta laptele se incalzea in microunde. Am taiat bucati margarina am adaugat este biscuiti sparti si am pus jumatate din laptele de soia cald peste toata compozitia. Cu mana am inceput sa amestec si sa sparg in pumn bucatile de biscuiti care au ramas mai mari.

Acuma este momentul in care eu gust daca mai vreau cacao sau zahar (daca da, atunci mai adaug acuma) si mai pun lapte tot cate putin pana se face pasta nu moale, dar nici tare. Acuma se pun fructele uscate si se mai amesteca putin. Pasta trebuie sa se modele usorze.

Se pune in folie de plastic se ruleaza si se da la congelator. Se taie si se serveste dupa dorinta. Peste folia de plastic se poate presara zahar tos, sau nuca de cocos si apoi se ruleaza si se da la frigider (congelator). Esenta de rom (am uitat) se pune la urma de tot chiar inainte de a pune pasta rezultata in folia de plastic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia