Blat:
Cerneti impreuna faina, praful de copt, cacao, amidonul si lasati bolul in asteptare.
Mixati galbenusurile impreuna cu zaharul (cca 5 min) pana obtineti o crema groasa, albicioasa si zaharul este complet topit.
Bateti spuma albusurile cu sare pana se formeaza creste moi, apoi adaugati pe rand zaharul, tot cate 1 lingura si continuati sa mixati pana ce tot zaharul a fost incorporat, este topit, iar spuma de albusuri s-a transformat intr-o bezea lucioasa, ce formeaza creste tari.
Inglobati usor in galbenusuri ½ din amestecul cu faina, apoi 1/3 din spuma de albusuri, amestecand cu grija, prin rasturnare, de jos in sus. In acelasi mod, adaugati restul de faina si inca 1/3 din albusuri.
Puneti ness-ul dizolvat sau apa calduta, iar la final restul de albusuri batute.
Turnati intr-o tava (33 x 37 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei. Nivelati.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 10 min, la 180 grade.
* Nu lasati blatul prea mult in cuptor pentru ca riscati sa se arda, sa-si piarda elasticitatea si sa se rupa la rulare.
Scoateti blatul din tava tragandu-l afara cu hartia de copt cu tot si desprindeti usor aluatul de hartie, trecand cu un cutit pe marginea lui. Rulati foaia cat este calduta, pe latura lunga, ajutandu-va de hartia de copt. Lasati cca 15 min sa se raceasca.
Umplutura:
Bateti cu mixerul toate ingredientele pana obtineti o crema spumoasa si omogena.
Desfaceti blatul, ungeti uniform cu crema de mascarpone si rulati la loc.
Taiati marginile inestetice (capetele ruladei), inveliti in hartie de copt curata si dati min 30 min la frigider.
Feliati doar inainte de servire, iar restul pastrati la rece.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii