Rulada cu Mascarpone

Complexitate
redusa
Rulada cu Mascarpone

Ingrediente

  • Blat:
  • -65 g faina
  • -½ lingurita praf de copt
  • -20 g cacao
  • -5 g amidon
  • -5 oua, la temperatura camerei
  • -70 g zahar
  • -1 praf de sare
  • -1 lingurita rasa ness, dizolvat in 1 lingura apa calduta (optional) sau 1 lingura apa calduta
  • -ulei pentru uns hartia de copt
  • Umplutura:
  • -350 g mascarpone
  • -70 g zahar pudra
  • -4 linguri smantana pentru frisca
  • -3- 4 linguri zahar pudra vanilat
  • -¼ lingurita scortisoara

Mod de preparare

Blat:
Cerneti impreuna faina, praful de copt, cacao, amidonul si lasati bolul in asteptare.

Mixati galbenusurile impreuna cu zaharul (cca 5 min) pana obtineti o crema groasa, albicioasa si zaharul este complet topit.

Bateti spuma albusurile cu sare pana se formeaza creste moi, apoi adaugati pe rand zaharul, tot cate 1 lingura si continuati sa mixati pana ce tot zaharul a fost incorporat, este topit, iar spuma de albusuri s-a transformat intr-o bezea lucioasa, ce formeaza creste tari.

Inglobati usor in galbenusuri ½ din amestecul cu faina, apoi 1/3 din spuma de albusuri, amestecand cu grija, prin rasturnare, de jos in sus. In acelasi mod, adaugati restul de faina si inca 1/3 din albusuri.

Puneti ness-ul dizolvat sau apa calduta, iar la final restul de albusuri batute.

Turnati intr-o tava (33 x 37 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei. Nivelati.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 10 min, la 180 grade.

* Nu lasati blatul prea mult in cuptor pentru ca riscati sa se arda, sa-si piarda elasticitatea si sa se rupa la rulare.

Scoateti blatul din tava tragandu-l afara cu hartia de copt cu tot si desprindeti usor aluatul de hartie, trecand cu un cutit pe marginea lui. Rulati foaia cat este calduta, pe latura lunga, ajutandu-va de hartia de copt. Lasati cca 15 min sa se raceasca.

Umplutura:
Bateti cu mixerul toate ingredientele pana obtineti o crema spumoasa si omogena.

Desfaceti blatul, ungeti uniform cu crema de mascarpone si rulati la loc.

Taiati marginile inestetice (capetele ruladei), inveliti in hartie de copt curata si dati min 30 min la frigider.

Feliati doar inainte de servire, iar restul pastrati la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
3
Carte de bucate

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Gogosari in Sos de Mustar
5
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Parteneri
Prăjitură cu fructul dragonului
Bucataras.RO

Prăjitură cu fructul dragonului

Este pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...

Prăjitură cu fructul dragonului
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute