Rulada cu Mascarpone

Complexitate
redusa
Rulada cu Mascarpone

Ingrediente

  • Blat:
  • -65 g faina
  • -½ lingurita praf de copt
  • -20 g cacao
  • -5 g amidon
  • -5 oua, la temperatura camerei
  • -70 g zahar
  • -1 praf de sare
  • -1 lingurita rasa ness, dizolvat in 1 lingura apa calduta (optional) sau 1 lingura apa calduta
  • -ulei pentru uns hartia de copt
  • Umplutura:
  • -350 g mascarpone
  • -70 g zahar pudra
  • -4 linguri smantana pentru frisca
  • -3- 4 linguri zahar pudra vanilat
  • -¼ lingurita scortisoara

Mod de preparare

Blat:
Cerneti impreuna faina, praful de copt, cacao, amidonul si lasati bolul in asteptare.

Mixati galbenusurile impreuna cu zaharul (cca 5 min) pana obtineti o crema groasa, albicioasa si zaharul este complet topit.

Bateti spuma albusurile cu sare pana se formeaza creste moi, apoi adaugati pe rand zaharul, tot cate 1 lingura si continuati sa mixati pana ce tot zaharul a fost incorporat, este topit, iar spuma de albusuri s-a transformat intr-o bezea lucioasa, ce formeaza creste tari.

Inglobati usor in galbenusuri ½ din amestecul cu faina, apoi 1/3 din spuma de albusuri, amestecand cu grija, prin rasturnare, de jos in sus. In acelasi mod, adaugati restul de faina si inca 1/3 din albusuri.

Puneti ness-ul dizolvat sau apa calduta, iar la final restul de albusuri batute.

Turnati intr-o tava (33 x 37 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei. Nivelati.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 10 min, la 180 grade.

* Nu lasati blatul prea mult in cuptor pentru ca riscati sa se arda, sa-si piarda elasticitatea si sa se rupa la rulare.

Scoateti blatul din tava tragandu-l afara cu hartia de copt cu tot si desprindeti usor aluatul de hartie, trecand cu un cutit pe marginea lui. Rulati foaia cat este calduta, pe latura lunga, ajutandu-va de hartia de copt. Lasati cca 15 min sa se raceasca.

Umplutura:
Bateti cu mixerul toate ingredientele pana obtineti o crema spumoasa si omogena.

Desfaceti blatul, ungeti uniform cu crema de mascarpone si rulati la loc.

Taiati marginile inestetice (capetele ruladei), inveliti in hartie de copt curata si dati min 30 min la frigider.

Feliati doar inainte de servire, iar restul pastrati la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa