Rulada cu Mascarpone

Complexitate
redusa
Rulada cu Mascarpone

Ingrediente

  • Blat:
  • -65 g faina
  • -½ lingurita praf de copt
  • -20 g cacao
  • -5 g amidon
  • -5 oua, la temperatura camerei
  • -70 g zahar
  • -1 praf de sare
  • -1 lingurita rasa ness, dizolvat in 1 lingura apa calduta (optional) sau 1 lingura apa calduta
  • -ulei pentru uns hartia de copt
  • Umplutura:
  • -350 g mascarpone
  • -70 g zahar pudra
  • -4 linguri smantana pentru frisca
  • -3- 4 linguri zahar pudra vanilat
  • -¼ lingurita scortisoara

Mod de preparare

Blat:
Cerneti impreuna faina, praful de copt, cacao, amidonul si lasati bolul in asteptare.

Mixati galbenusurile impreuna cu zaharul (cca 5 min) pana obtineti o crema groasa, albicioasa si zaharul este complet topit.

Bateti spuma albusurile cu sare pana se formeaza creste moi, apoi adaugati pe rand zaharul, tot cate 1 lingura si continuati sa mixati pana ce tot zaharul a fost incorporat, este topit, iar spuma de albusuri s-a transformat intr-o bezea lucioasa, ce formeaza creste tari.

Inglobati usor in galbenusuri ½ din amestecul cu faina, apoi 1/3 din spuma de albusuri, amestecand cu grija, prin rasturnare, de jos in sus. In acelasi mod, adaugati restul de faina si inca 1/3 din albusuri.

Puneti ness-ul dizolvat sau apa calduta, iar la final restul de albusuri batute.

Turnati intr-o tava (33 x 37 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei. Nivelati.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 10 min, la 180 grade.

* Nu lasati blatul prea mult in cuptor pentru ca riscati sa se arda, sa-si piarda elasticitatea si sa se rupa la rulare.

Scoateti blatul din tava tragandu-l afara cu hartia de copt cu tot si desprindeti usor aluatul de hartie, trecand cu un cutit pe marginea lui. Rulati foaia cat este calduta, pe latura lunga, ajutandu-va de hartia de copt. Lasati cca 15 min sa se raceasca.

Umplutura:
Bateti cu mixerul toate ingredientele pana obtineti o crema spumoasa si omogena.

Desfaceti blatul, ungeti uniform cu crema de mascarpone si rulati la loc.

Taiati marginile inestetice (capetele ruladei), inveliti in hartie de copt curata si dati min 30 min la frigider.

Feliati doar inainte de servire, iar restul pastrati la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie