Blat:
Cerneti impreuna faina, praful de copt, cacao, amidonul si lasati bolul in asteptare.
Mixati galbenusurile impreuna cu zaharul (cca 5 min) pana obtineti o crema groasa, albicioasa si zaharul este complet topit.
Bateti spuma albusurile cu sare pana se formeaza creste moi, apoi adaugati pe rand zaharul, tot cate 1 lingura si continuati sa mixati pana ce tot zaharul a fost incorporat, este topit, iar spuma de albusuri s-a transformat intr-o bezea lucioasa, ce formeaza creste tari.
Inglobati usor in galbenusuri ½ din amestecul cu faina, apoi 1/3 din spuma de albusuri, amestecand cu grija, prin rasturnare, de jos in sus. In acelasi mod, adaugati restul de faina si inca 1/3 din albusuri.
Puneti ness-ul dizolvat sau apa calduta, iar la final restul de albusuri batute.
Turnati intr-o tava (33 x 37 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei. Nivelati.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 10 min, la 180 grade.
* Nu lasati blatul prea mult in cuptor pentru ca riscati sa se arda, sa-si piarda elasticitatea si sa se rupa la rulare.
Scoateti blatul din tava tragandu-l afara cu hartia de copt cu tot si desprindeti usor aluatul de hartie, trecand cu un cutit pe marginea lui. Rulati foaia cat este calduta, pe latura lunga, ajutandu-va de hartia de copt. Lasati cca 15 min sa se raceasca.
Umplutura:
Bateti cu mixerul toate ingredientele pana obtineti o crema spumoasa si omogena.
Desfaceti blatul, ungeti uniform cu crema de mascarpone si rulati la loc.
Taiati marginile inestetice (capetele ruladei), inveliti in hartie de copt curata si dati min 30 min la frigider.
Feliati doar inainte de servire, iar restul pastrati la rece.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustRisotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaEste pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...
Prăjitură cu fructul dragonuluiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii