• pregatiti mai intai crema, amestecati galbenusurile cu zaharul si amidonul, apoi turnati laptele fierbinte si omogenizati cu un tel, sa nu se formeze cocoloase
• puneti craticioara pe foc mic si amestecati in continuu pana se ingroasa, apoi opriti focul si puneti untul, amestecand usor pana se topeste.
• Hidratati gelatina cu apa rece si apoi dizolvati-o in crema fierbinte
• pasati capsunile si strecurati piureul prin sita, apoi amestecati-l in crema
• lasati crema sa se raceasca la temperatura camerei pana preparati rulada, apoi lasati-o la frigider 15 minute pana se raceste blatul
• pentru blatul de rulada, mixati albusurile cu zaharul si un praf de sare pana obtineti o bezea tare
• mixati separat galbenusurile cu uleiul si vanilia, apoi turnati-le peste albusuri, incorporand usor cu o spatula, de jos in sus
• amestecati faina cu praful de copt si semintele de mac (sau de chia) si puneti putin cate putin peste compozitia de mai sus
• tapetati tava de la aragaz cu hartie de copt si turnati compozitia, niveland usor
• coaceti blatul la 180 de grade pentru 20-30 de minute, pana se rumeneste usor deasupra si faceti testul cu scobitoarea
• pregatiti un prosop umed si rasturnati blatul pe el, dezlipiti hartia de copt si rulati blatul in prosopul umed
• lasati sa se odihneasca 15 minute, derulati si umpleti cu crema de capsuni racita, presarati fisticul tocat si rulati cu grija
• inveliti rulada in folie alimentara, apoi in folie de aluminiu si lasati la rece cateva ore
• feliati rulada inainte de servire si pudrati-o cu zahar
"pentru Saptamana barbatilor care gatesc" ... Barbatii in bucatarie sunt subestimati ... se stie ca cei mai buni bucatari...
Briose cu ciocolataRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Comentarii