Reteta Greceasca de Budinca de Gris cu Fructe Uscate

Complexitate
redusa
Reteta Greceasca de Budinca de Gris cu Fructe Uscate

Ingrediente

  • -125 g gris
  • -125 g faina alba
  • -5 linguri cu varf faina de migdale (migdale macinate) -100 g unt moale
  • -200 g zahar pudra
  • -250 g iaurt gras si bine scurs
  • -4 oua
  • -2 plicuri praf de copt
  • -2 linguri zeama de lamaie
  • -coaja rasa de la 1 lamaie
  • -1 lingura apa de flori
  • -nuca prajita, tocata grosier, dupa gust
  • -caise uscate, taiate bucatele, dupa gust
  • -curmale uscate fara samburi, taiate cubulete, dupa gust
  • -smochine uscate, taiate cuburi, dupa gust
  • -ghimbir confiat, taiat bucatele, dupa gust
  • -stafide, dupa gust
  • Altele:
  • -unt, pentru tava
  • -zahar tos, pentru tava
  • -zahar pudra, pentru ornat, optional
  • Sirop:
  • -1 ceasca apa (250 ml)
  • -5 linguri miere de albine
  • -zeama de la ½ lamiae
  • Pentru servit:
  • -frisca, optional si dupa dorinta
  • -sirop de fructe, optional si dupa dorinta

Mod de preparare

Preancalziti cuptorul.
Ungeti cu unt o tava, inclusiv peretii laterali si presarati cu zahar tos peste partea unsa, avand grija ca pe fundul tavii sa aveti un strat de zahar cu o inaltime de aproximativ 2- 3 mm.
Intr-un bol amestecati grisul, faina cernuta impreuna cu praful de copt si faina de migdale

Inglobati nuca, caisele, curmalele, smochinele, ghimbirul, stafidele si omogenizati.
Separat, frecati spuma untul cu zaharul praf. Adaugati iaurtul, coaja rasa si sucul de lamaie, apa de flori si mixati bine. Puneti pe rand galbenusurile, amestecand bine de fiecare data.

Adaugati treptat compozitia cu gris si la sfarsit inglobati albusurile batute spuma tare.
Turnati in tava pregatita si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru aproximativ 30- 40 min sau pana ce devina ferma, rumenita si trece testul cu scobitoarea.
Scoateti din cuptor, si lasati budinca sa se racoreasca.

Intre timp, pregatiti siropul: puneti apa firbinte peste miere si sucul de lamaie si amestecati pana la dizolvarea mierii. Turnati cu o lingura siropul cald peste budinca racorita si asteptati 1- 2 ore inainte de a o taia.
Serviti portionata, simpla; puteti alege varianta pudrata cu zahar sau cu sirop de fructe ori ornata cu frisca, optional, dupa gust si/sau preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
5
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa