Rasturnata cu dovleac

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Rasturnata cu dovleac

Ingrediente

  • Ingrediente pentru prajitura:
  • -8 oua
  • -8 linguri faina de grau
  • -13 linguri de zahar
  • -500 gr.gem de dovleac
  • -300 gr.felii de dovleac
  • -1 lingura turmeric
  • -3 plicuri zahar vanilat
  • -2 plicuri praf de copt
  • -200 ml.ulei
  • -1 praf de sare
  • Ingrediente pentru gemul de dovleac:
  • -1 dovleac asa cam de 2 kg
  • -1 kg.zahar
  • -1 lingura scortisoara macinata

Mod de preparare


Se curata dovleacul, se da prin razatoarea mare si se pune pe foc cu zahar si scortisoara macinata;se fierbe pana scade lichidul si devine un gem consistent.
Pentru prajitura:
Se separa albusurile de galbenusuri, peste albusuri se pune sare si se mixeaza la viteza mare, pana se fac spuma.
Peste galbenusuri se adauga 8 linguri de zahar si se mixeaza pana se obtine o pasta densa, peste ea se adauga uleiul, gemul de dovleac si se omogenizeaza bine compozitia.
Intr-un vas se pune faina de grau, praful de copt, turmericul, se omogenizeaza si se adauga putin cate putin peste compozita de galbenusuri, continuand mixarea pana la incorporarea fainii.
Se adauga albusurile spuma si cu o paleta se omogenizeaza compozitia, se amesteca usor de sus in jos sa nu iasa aerul din compozitie.
Intr-o tava patrata se pune hartie de copt unsa cu putin ulei, se asaza felii de dovleac si se presara zahar vanilat.
Intr-un tuci se pun 5 linguri de zahar si se lasa sa se caramelizeze, dupa care se toarna peste feliile de dovleac din tava.
Se toarna compozitia peste feliile de dovleac si se da tava la cuptorul gata incalzit la foc potrivit pentru circa o ora, dupa care se scoate tava, se pune peste ea o tava si se rastoarna prajitura; se poate servi cu peltea de gutui. Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa