Se curata dovleacul, se da prin razatoarea mare si se pune pe foc cu zahar si scortisoara macinata;se fierbe pana scade lichidul si devine un gem consistent.
Pentru prajitura:
Se separa albusurile de galbenusuri, peste albusuri se pune sare si se mixeaza la viteza mare, pana se fac spuma.
Peste galbenusuri se adauga 8 linguri de zahar si se mixeaza pana se obtine o pasta densa, peste ea se adauga uleiul, gemul de dovleac si se omogenizeaza bine compozitia.
Intr-un vas se pune faina de grau, praful de copt, turmericul, se omogenizeaza si se adauga putin cate putin peste compozita de galbenusuri, continuand mixarea pana la incorporarea fainii.
Se adauga albusurile spuma si cu o paleta se omogenizeaza compozitia, se amesteca usor de sus in jos sa nu iasa aerul din compozitie.
Intr-o tava patrata se pune hartie de copt unsa cu putin ulei, se asaza felii de dovleac si se presara zahar vanilat.
Intr-un tuci se pun 5 linguri de zahar si se lasa sa se caramelizeze, dupa care se toarna peste feliile de dovleac din tava.
Se toarna compozitia peste feliile de dovleac si se da tava la cuptorul gata incalzit la foc potrivit pentru circa o ora, dupa care se scoate tava, se pune peste ea o tava si se rastoarna prajitura; se poate servi cu peltea de gutui. Sa aveti pofta, dragilor!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii