Rasturnata cu dovleac

Postat pe: 14-10-2018
(0)

Ingrediente

Ingrediente pentru prajitura:
8 oua
8 linguri faina de grau
13 linguri de zahar
500 gr.gem de dovleac
300 gr.felii de dovleac
1 lingura turmeric
3 plicuri zahar vanilat
2 plicuri praf de copt
200 ml.ulei
1 praf de sare
Ingrediente pentru gemul de dovleac:
1 dovleac asa cam de 2 kg
1 kg.zahar
1 lingura scortisoara macinata

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

8 portii

Se curata dovleacul, se da prin razatoarea mare si se pune pe foc cu zahar si scortisoara macinata;se fierbe pana scade lichidul si devine un gem consistent.
Pentru prajitura:
Se separa albusurile de galbenusuri, peste albusuri se pune sare si se mixeaza la viteza mare, pana se fac spuma.
Peste galbenusuri se adauga 8 linguri de zahar si se mixeaza pana se obtine o pasta densa, peste ea se adauga uleiul, gemul de dovleac si se omogenizeaza bine compozitia.
Intr-un vas se pune faina de grau, praful de copt, turmericul, se omogenizeaza si se adauga putin cate putin peste compozita de galbenusuri, continuand mixarea pana la incorporarea fainii.
Se adauga albusurile spuma si cu o paleta se omogenizeaza compozitia, se amesteca usor de sus in jos sa nu iasa aerul din compozitie.
Intr-o tava patrata se pune hartie de copt unsa cu putin ulei, se asaza felii de dovleac si se presara zahar vanilat.
Intr-un tuci se pun 5 linguri de zahar si se lasa sa se caramelizeze, dupa care se toarna peste feliile de dovleac din tava.
Se toarna compozitia peste feliile de dovleac si se da tava la cuptorul gata incalzit la foc potrivit pentru circa o ora, dupa care se scoate tava, se pune peste ea o tava si se rastoarna prajitura; se poate servi cu peltea de gutui. Sa aveti pofta, dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rasturnata cu dovleac" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Azi vin cu o prajitura cu aroma de toamna, o adevarata armonie de culori si delicii!

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Rasturnata cu dovleac