Rasturnata cu dovleac

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Rasturnata cu dovleac

Ingrediente

  • Ingrediente pentru prajitura:
  • -8 oua
  • -8 linguri faina de grau
  • -13 linguri de zahar
  • -500 gr.gem de dovleac
  • -300 gr.felii de dovleac
  • -1 lingura turmeric
  • -3 plicuri zahar vanilat
  • -2 plicuri praf de copt
  • -200 ml.ulei
  • -1 praf de sare
  • Ingrediente pentru gemul de dovleac:
  • -1 dovleac asa cam de 2 kg
  • -1 kg.zahar
  • -1 lingura scortisoara macinata

Mod de preparare


Se curata dovleacul, se da prin razatoarea mare si se pune pe foc cu zahar si scortisoara macinata;se fierbe pana scade lichidul si devine un gem consistent.
Pentru prajitura:
Se separa albusurile de galbenusuri, peste albusuri se pune sare si se mixeaza la viteza mare, pana se fac spuma.
Peste galbenusuri se adauga 8 linguri de zahar si se mixeaza pana se obtine o pasta densa, peste ea se adauga uleiul, gemul de dovleac si se omogenizeaza bine compozitia.
Intr-un vas se pune faina de grau, praful de copt, turmericul, se omogenizeaza si se adauga putin cate putin peste compozita de galbenusuri, continuand mixarea pana la incorporarea fainii.
Se adauga albusurile spuma si cu o paleta se omogenizeaza compozitia, se amesteca usor de sus in jos sa nu iasa aerul din compozitie.
Intr-o tava patrata se pune hartie de copt unsa cu putin ulei, se asaza felii de dovleac si se presara zahar vanilat.
Intr-un tuci se pun 5 linguri de zahar si se lasa sa se caramelizeze, dupa care se toarna peste feliile de dovleac din tava.
Se toarna compozitia peste feliile de dovleac si se da tava la cuptorul gata incalzit la foc potrivit pentru circa o ora, dupa care se scoate tava, se pune peste ea o tava si se rastoarna prajitura; se poate servi cu peltea de gutui. Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere si Iaurt
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Cappuccino
3
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Desert pasca cu aluat fraged si merisoare
Bucataras.RO

Desert pasca cu aluat fraged si merisoare

Este un fel de tartă cu brânză multă, dar merge și în loc de pască dacă ai ghinionul să nu-ți dospească...

Desert pasca cu aluat fraged si merisoare
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty