Raioasa

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • faina cat cuprinde
  • 1 cana de untura (250ml)
  • 1 cana zahar (250g)
  • un varf de cutit de bicarbonat stins in otet
  • esente dupa gust
  • 300 g dulceata de visine (pt umplutura)

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul, untura si cu bicarbonatul stins pana se dizolva zaharul. Faina se adauga treptat pana devine o coca suficient de groasa cat sa se poata intinde si rula. Din coca rezultata se opreste cca o cana pt ornat. Restul de coca se intinde intr-o tava unsa in prelabil cu ulei. Dulceata se adauga uniform peste coca. Coca pastrata se da prin razatoarea cea mare deasupra dulcetei.

Se baga la cuptor pt 45 min la foc potirvit (nici prea tare, nici prea mic). Se mai intoarce la cca 15-20 minute.

Dupa ce se scoate din cuptor se tapeteaza cu zahar pudra si se taie in romburi.
Se serveste rece alaturi de o cana de ceai cald.
! ! ! POFTA BUNA! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa