Punem untul într-un vas şi îl frecăm puţin cu o lingură de lemn până devine moale şi devine cremă, adaugam gălbenuşurile şi cele 4 ouă întregi, făina, drojdia dizolvata în laptele călduţ şi un praf de sare. Amestecăm și frământăm până obţinem un aluat ferm, nelipicios. Lasam alauatul sa se odihneasca pentru circa 30 de minute.
Intre timp amestecam arahidele maruntite cu 200 g de zahar. Radem merele si para si le calim impreuna cu restul de zahar pudra si cu scortisoara pana se inmoaie. Cand sunt gata, le lasam sa se racoreasca si le punem intr-o strecuratoare sa se scurga.
Intindem aluatul in foaie subtire si il taiem in forma de dreptunghi de marimea unor carti de joc. Punem pe fiecare dreptunghi arahidele amestecate cu zahar si le rulam. Jumatate le facem cu arahide, cealalta jumatate cu mere si para calite. Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam putisoarele. Le ungem cu unt cald si le mai lasam sa dospeasca 15-20 de minute, apoi le dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana se rumenesc. Pudram cu zahar si scortisoara. Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii