Prajitura cu miere si smantana

Portii
20
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu miere si smantana

Ingrediente

  • pentru foi:
  • 3 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • 3 linguri miere
  • 150 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 450 g făină
  • pentru crema:
  • 400 g smântână 18% grăsime
  • 3 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon
  • 8 linguri nucă măcinată

Mod de preparare

Pentru Revelion am pregătit prăjitură cu foi de miere şi cremă cu nucă şi smântâna, dar de data aceasta, am pregătit-o în cantităţi mai mici, dar şi cu conţinut scăzut de zahăr.
De asemenea, eu am avut 2 tipuri de smântână, că aşa s-a nimerit, una de 10% grăsime, alta de 18% grăsime. Alegeţi ce vă place sau ce folosiţi de obicei, însă vă pot spune că smântâna de 18% grăsime a avut gust mai bun şi mai cremos, aşa că eu pe aceasta aş recomanda-o.


Mod de preparare:
Pentru foile cu miere: se amestecă ouăle cu zahărul şi mierea, se adaugă treptat uleiul, praful de copt şi făină cât cuprinde, eu am avut nevoie de aprox 450 g. Se obţine un aluat pufos, suficient de consistent pentru a fi întins.
Aluatul se împarte în 3 bucăţi. Se întinde primul aluat pe masa presărată cu făină şi se transferă cu grijă cu ajutorul sucitorului pe dosul unei tăvi tapetate cu făină. Se coace la foc mic aprox 7 minute.
Se pregătesc la fel şi celelalte foi.
Sfat! Foile sunt gata foarte repede. Ele trebuie să rămână albe ca să fie pufoase, aşadar aveţi grijă să nu le uscaţi.
Se lasă la răcit.

Pentru crema de smântână: se amestecă smântâna cu zahărul, zahărul vanilat Bourbon şi nuca măcinată.

Foile se taie cu grijă astfel încât să încapă într-o tavă de chec sau formă de silicon. Se alternează foile cu crema. Veţi obţine două tăvi. Se păstrează în frigider până la servire.

Timp total: aprox 1h
Porţii: 24

Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/01/prajitura-cu-miere-si-smantana.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie