Prajitura cu dude si crema de ciocolata

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu dude si crema de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 de grame făină albă
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/8 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 125 de grame unt moale
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 190 de grame zahăr
  • 2 ouă
  • 60 de ml lapte bătut
  • 135 de grame dude
  • o forma rotundă de tort cu diametrul de 24 cm
  • Pentru cremă și decor :
  • 170 de grame smantana pentru frișcă
  • 175 de grame ciocolată neagră
  • 2 linguri zahăr pudră
  • un cubulet unt
  • dude

Mod de preparare

Acest desert l-am pregătit de Sfinții Constantin și Elena, a fost ceva rapid, combinații proprii, menit să mă mai scape de fructele congelate, însă se pot folosi și orice fel de fructe de sezon. Recunosc, nu pregătesc dulciuri mai des decât odată pe săptămână, cred că au cam multe glucide și chiar dacă unii promoveaza dulciurile fără zahăr, în schimb omit efectele nocive asupra organismului, date de făina albă prelucrata, smantana, crema de brânză și unturile grase, chiar și fructele în exces, abuzand de ele peste tot!
Eu de obicei împart dulciurile cu cei apropiați și cred că, odată pe săptămână, nu strică!
Mai întâi preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius, mixam untul cu zahărul și vanilia, adăugăm ouăle întregi pe rând și la fel, restul ingredientelor.
La final, integrăm dudele și coacem prăjitura 50 de minute.
O lăsăm să se răcească.
Pentru cremă, de fapt un ganache de ciocolată, încălzim frișca, topim în ea ciocolata maruntita, zahărul, o lăsăm puțin la răcit și încorporam untul. O lăsăm la rece până se îngroașă și o mixam.
Ornam prăjitura cu cremă și dude!
E frageda, pufoasa și gustoasă!
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Clătite cu pere și nuca de cocos în compoziție
Bucataras.RO

Clătite cu pere și nuca de cocos în compoziție

Delicioaseeele ... Andruta îi vinovata:)) pt pofta și pt statul în bucătărie pe o asemenea căldură :))

Clătite cu pere și nuca de cocos în compoziție
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola