Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 5 lg zahar iar galbenusurile cu restul plus zaharul vanilat. In albusuri se incorporeaza usor galbenusurile si ele spumate bine apoi se cerne deasupra faina impreuna cu cacao. Compozitia obtinuta se imparte in doua si se coace sub forma de foi pe hartie de copt.
Pana se racesc foile si siropul, preparam crema astfel: galbenusurile le amestecam cu zaharul si 3 lg apa si le tinem pe foc amestecand continuu pana incepe sa se formeze o spuma. Dam deoparte si adaugam gelatina care intre timp am pus-o la inmuiat in 50 ml apa rece. Amestecam energic pana ce gelatina se dizolva bine. Compozitia de ou racita o amestecam cu frisca batuta si zaharul vanilat (lasam crema la rece cam 15 min inainte de a forma prajitura).
Insiropam prima foaie turnam jumatate din compozitie, procedam la fel si cu a doua foaie si cealalta jumatate de crema. Peste stratul al doilea de crema cernem cacao. Prajitura astfel formata o tinem la frigider cateva ore. . . dupa care poate fi portionata dupa preferinta.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii