Prajitura `Valurile Dunarii`

Complexitate
redusa
Prajitura `Valurile Dunarii`

Ingrediente

  • Blat:
  • - 4 oua
  • - 175 g zahar
  • - 335 g faina
  • - 150 ml ulei
  • - 150 ml lapte
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - 3 linguri cacao
  • - circa 200 g cirese
  • Crema de vanilie:
  • - un plic praf de budinca de vanilie
  • - 400 ml lapte
  • - 4 linguri zahar
  • - 200 ml frisca
  • - un intaritor de frisca
  • - putina esenta de vanilie
  • Glazura de ciocolata:
  • - 100 g ciocolata amaruie
  • - 90 ml frisca

Mod de preparare

Blat:
- se scot samburii de la cirese si se pun la scurs
- ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin cremoase
- se adauga laptele si uleiul si se mixeaza pana la omogenizare
- apoi se adauga faina si praful de copt si se amesteca cu o lingura de sus in jos, pana la incorporarea acestora in amestec
- compozitia se imparte in doua parti, si o parte se amesteca cu cele doua linguri de cacao cernuta
- intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia alba, se uniformizeaza si apoi peste ea se toarna si compozitia de cacao
- se uniformizeaza si compozitia de cacao, si peste ea se aseaza ciresele
- tava se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade, timp de aprox. 30 de minute

Crema de vanilie
- laptele impreuna cu praful de budinca, zaharul si esenta se pun intr-o craticioara, la foc mic, amestecand incontinuu pana cand se obtine o crema groasa
- se lasa la racit, si din cand in cand se amesteca pentru a nu forma crusta
- cand s-a racit complet, separate frisca se mixeaza impreuna cu intaritorul pentru frisca pana cand se intareste (se tine de paletele mixerului)
este gata se scoate din tava si se lasa la racit
- peste ea, se adauga crema de vanilie complet racita, si se amesteca cu o lingura pana la omogenizare

Glazura de ciocolata:
- ciocolata rupta bucati impreuna cu frisca, se pune intr-o cratioara, la topit, la foc mic, amestecand incontinuu pana se topeste ciocolata (atentie!! amestecul nu trebuie sa fiarba!!!!)
- se lasa la racit

Asamblare:
- blatul cu cirese, complet racit, se aseaza pe o tava, si peste el se aseaza crema de vanilie in strat uniform
- se da la frigider pentru 30 de minute
- apoi peste crema de vanilie se toarna glazura de ciocolata, se uniformizeaza si apoi cu ajutorul unei furculite se traseaza linii, ca niste valuri, pe toata suprafata prajiturii
- se mai lasa 30 de minute la frigider, si apoi se portioneaza cu un cutit trecut prin apa fierbinte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia