Prajitura `Valurile Dunarii`

Complexitate
redusa
Prajitura `Valurile Dunarii`

Ingrediente

  • Blat:
  • - 4 oua
  • - 175 g zahar
  • - 335 g faina
  • - 150 ml ulei
  • - 150 ml lapte
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - 3 linguri cacao
  • - circa 200 g cirese
  • Crema de vanilie:
  • - un plic praf de budinca de vanilie
  • - 400 ml lapte
  • - 4 linguri zahar
  • - 200 ml frisca
  • - un intaritor de frisca
  • - putina esenta de vanilie
  • Glazura de ciocolata:
  • - 100 g ciocolata amaruie
  • - 90 ml frisca

Mod de preparare

Blat:
- se scot samburii de la cirese si se pun la scurs
- ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin cremoase
- se adauga laptele si uleiul si se mixeaza pana la omogenizare
- apoi se adauga faina si praful de copt si se amesteca cu o lingura de sus in jos, pana la incorporarea acestora in amestec
- compozitia se imparte in doua parti, si o parte se amesteca cu cele doua linguri de cacao cernuta
- intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia alba, se uniformizeaza si apoi peste ea se toarna si compozitia de cacao
- se uniformizeaza si compozitia de cacao, si peste ea se aseaza ciresele
- tava se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade, timp de aprox. 30 de minute

Crema de vanilie
- laptele impreuna cu praful de budinca, zaharul si esenta se pun intr-o craticioara, la foc mic, amestecand incontinuu pana cand se obtine o crema groasa
- se lasa la racit, si din cand in cand se amesteca pentru a nu forma crusta
- cand s-a racit complet, separate frisca se mixeaza impreuna cu intaritorul pentru frisca pana cand se intareste (se tine de paletele mixerului)
este gata se scoate din tava si se lasa la racit
- peste ea, se adauga crema de vanilie complet racita, si se amesteca cu o lingura pana la omogenizare

Glazura de ciocolata:
- ciocolata rupta bucati impreuna cu frisca, se pune intr-o cratioara, la topit, la foc mic, amestecand incontinuu pana se topeste ciocolata (atentie!! amestecul nu trebuie sa fiarba!!!!)
- se lasa la racit

Asamblare:
- blatul cu cirese, complet racit, se aseaza pe o tava, si peste el se aseaza crema de vanilie in strat uniform
- se da la frigider pentru 30 de minute
- apoi peste crema de vanilie se toarna glazura de ciocolata, se uniformizeaza si apoi cu ajutorul unei furculite se traseaza linii, ca niste valuri, pe toata suprafata prajiturii
- se mai lasa 30 de minute la frigider, si apoi se portioneaza cu un cutit trecut prin apa fierbinte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
3
Dulciuri

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Curry de pui - cel mai gustos curry
5
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Parteneri
Pizza picanta
Bucataras.RO

Pizza picanta

Pizza picanta
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala