Prajitura `Valurile Dunarii`

Complexitate
redusa
Prajitura `Valurile Dunarii`

Ingrediente

  • Blat:
  • - 4 oua
  • - 175 g zahar
  • - 335 g faina
  • - 150 ml ulei
  • - 150 ml lapte
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - 3 linguri cacao
  • - circa 200 g cirese
  • Crema de vanilie:
  • - un plic praf de budinca de vanilie
  • - 400 ml lapte
  • - 4 linguri zahar
  • - 200 ml frisca
  • - un intaritor de frisca
  • - putina esenta de vanilie
  • Glazura de ciocolata:
  • - 100 g ciocolata amaruie
  • - 90 ml frisca

Mod de preparare

Blat:
- se scot samburii de la cirese si se pun la scurs
- ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin cremoase
- se adauga laptele si uleiul si se mixeaza pana la omogenizare
- apoi se adauga faina si praful de copt si se amesteca cu o lingura de sus in jos, pana la incorporarea acestora in amestec
- compozitia se imparte in doua parti, si o parte se amesteca cu cele doua linguri de cacao cernuta
- intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia alba, se uniformizeaza si apoi peste ea se toarna si compozitia de cacao
- se uniformizeaza si compozitia de cacao, si peste ea se aseaza ciresele
- tava se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade, timp de aprox. 30 de minute

Crema de vanilie
- laptele impreuna cu praful de budinca, zaharul si esenta se pun intr-o craticioara, la foc mic, amestecand incontinuu pana cand se obtine o crema groasa
- se lasa la racit, si din cand in cand se amesteca pentru a nu forma crusta
- cand s-a racit complet, separate frisca se mixeaza impreuna cu intaritorul pentru frisca pana cand se intareste (se tine de paletele mixerului)
este gata se scoate din tava si se lasa la racit
- peste ea, se adauga crema de vanilie complet racita, si se amesteca cu o lingura pana la omogenizare

Glazura de ciocolata:
- ciocolata rupta bucati impreuna cu frisca, se pune intr-o cratioara, la topit, la foc mic, amestecand incontinuu pana se topeste ciocolata (atentie!! amestecul nu trebuie sa fiarba!!!!)
- se lasa la racit

Asamblare:
- blatul cu cirese, complet racit, se aseaza pe o tava, si peste el se aseaza crema de vanilie in strat uniform
- se da la frigider pentru 30 de minute
- apoi peste crema de vanilie se toarna glazura de ciocolata, se uniformizeaza si apoi cu ajutorul unei furculite se traseaza linii, ca niste valuri, pe toata suprafata prajiturii
- se mai lasa 30 de minute la frigider, si apoi se portioneaza cu un cutit trecut prin apa fierbinte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura