Se prepara un blat mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul si zaharul vanilat, pana se intaresc.Se freaca si galbenusurile cu uleiul apoi se incoeporeaza in albusuri,se amesteca bine si se adauga si faina.Se pregateste tava de copt cu hartie pentru copt apoi se da la cuptor cca 20 minute.Se desprinde blatul de pe hartie apoi se taie in 2 jumatati egale
Intr-o tava cu o forma dreptunghiulara reglabila se aseaza prima jumatate de blat peste care turnam frisca batuta si amestecata cu smantana ,nectarul si un plic de gelatina intai hidratat in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.Se fixeaza deasupra a 2 a jumatate de blat peste care turnam un piureul de kiwi(curatate si date la blender) amestecat si el cu un plic de gelatina hidratat in 100 ml apa rece si ap[oi topit la bain marin.Se da prajitura la rece de seara pana a 2 a zi cand se taie in forma dorita
Pofta buna!
Uite, ca sa vedeti ca aseara am si muncit, nu doar am ras, chiar am facut o negresa...printre altele. :))
Desert prajitura negresaDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoReteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de post
Comentarii