Prajitura Poloneza (2)

Complexitate
redusa
Prajitura Poloneza (2)

Ingrediente

  • Bile de cocos
  • -200 g branza de vaci
  • -50 g nuca de cocos
  • -50 g zahar
  • -2 galbenusuri
  • -3 linguri rase de amidon (daca branza este mai zemoasa) / praf de budinca de vanilie
  • Blat
  • -3 oua + 2 albusuri
  • -50 g zahar
  • -1 varf cutit sare
  • -esenta de vanilie
  • -2 linguri faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • -3 linguri rase cacao pudra
  • -2 linguri rase amidon
  • -50 g ciocolata neagra, rasa
  • Crema alba
  • -1 plic praf de budinca de vanilie, instant
  • -125 ml lapte rece
  • -3 linguri zahar pudra
  • -250 ml smantana pentru frisca
  • Glazura
  • -100 ml lapte
  • -50 g zahar
  • -25 g unt
  • -100 g ciocolata, rupta bucatele
  • -esenta de rom
  • Pentru ornat: fulgi de cocos, optional

Mod de preparare

Bile de cocos
Amestecati bine toate ingredientele intr-un bol. Formati bilute din acesta compozitie, de marimea unei nuci. Dati deoparte.

Blat
Mixati spuma tare toate albusurile cu un praf de sare. Adaugati treptat zaharul si continuati sa mixati pana ce acesta este dizolvat complet. Inglobati galbenusurile si esenta de vanilie.

Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt, cacao si amidon, apoi ciocolata topita la bain- marie si racita. Amestecati cu o spatula, prin rasturnare de jos in sus.

Turnati 1/3 din compozitie intr-o tava rotunda (diametrul de 26 cm) si nivelati usor.

Aranjati uniform bilele de cocos, apoi acoperiti-le cu restul de blat.

Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 30- 40 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea. Lasati la racit pe un gratar.

Crema alba
Mixati praful de budinca cu laptele rece pana se intareste, inglobati zaharul pudra.
Separat, bateti smantana pentru frisca si combinati-le. Turnati in strat, peste prajitura racita.

Glazura
Puneti la fiert laptele impreuna cu zaharul si untul. Lasati sa clocoteasca pana incepe sa se ingroase, apoi adaugati, bucatelele de ciocolata si amestecati pana devine o crema fina. La sfarsit adaugati esenta.

Cat este calda turnati-o peste prajitura si lasati totul la racit cateva ore.

Inainte de a se inchega de tot glazura puteti presara deasupra cativa fulgi de cocos, optional.
Scoateti din tava.

Serviti feliata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness
4
Dulciuri

Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness

Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness
Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
5
Mancaruri cu peste

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos