Prajitura Poloneza (2)

Complexitate
redusa
Prajitura Poloneza (2)

Ingrediente

  • Bile de cocos
  • -200 g branza de vaci
  • -50 g nuca de cocos
  • -50 g zahar
  • -2 galbenusuri
  • -3 linguri rase de amidon (daca branza este mai zemoasa) / praf de budinca de vanilie
  • Blat
  • -3 oua + 2 albusuri
  • -50 g zahar
  • -1 varf cutit sare
  • -esenta de vanilie
  • -2 linguri faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • -3 linguri rase cacao pudra
  • -2 linguri rase amidon
  • -50 g ciocolata neagra, rasa
  • Crema alba
  • -1 plic praf de budinca de vanilie, instant
  • -125 ml lapte rece
  • -3 linguri zahar pudra
  • -250 ml smantana pentru frisca
  • Glazura
  • -100 ml lapte
  • -50 g zahar
  • -25 g unt
  • -100 g ciocolata, rupta bucatele
  • -esenta de rom
  • Pentru ornat: fulgi de cocos, optional

Mod de preparare

Bile de cocos
Amestecati bine toate ingredientele intr-un bol. Formati bilute din acesta compozitie, de marimea unei nuci. Dati deoparte.

Blat
Mixati spuma tare toate albusurile cu un praf de sare. Adaugati treptat zaharul si continuati sa mixati pana ce acesta este dizolvat complet. Inglobati galbenusurile si esenta de vanilie.

Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt, cacao si amidon, apoi ciocolata topita la bain- marie si racita. Amestecati cu o spatula, prin rasturnare de jos in sus.

Turnati 1/3 din compozitie intr-o tava rotunda (diametrul de 26 cm) si nivelati usor.

Aranjati uniform bilele de cocos, apoi acoperiti-le cu restul de blat.

Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 30- 40 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea. Lasati la racit pe un gratar.

Crema alba
Mixati praful de budinca cu laptele rece pana se intareste, inglobati zaharul pudra.
Separat, bateti smantana pentru frisca si combinati-le. Turnati in strat, peste prajitura racita.

Glazura
Puneti la fiert laptele impreuna cu zaharul si untul. Lasati sa clocoteasca pana incepe sa se ingroase, apoi adaugati, bucatelele de ciocolata si amestecati pana devine o crema fina. La sfarsit adaugati esenta.

Cat este calda turnati-o peste prajitura si lasati totul la racit cateva ore.

Inainte de a se inchega de tot glazura puteti presara deasupra cativa fulgi de cocos, optional.
Scoateti din tava.

Serviti feliata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Painici umplute cu dulceata de gutui și branza dulce
Bucataras.RO

Painici umplute cu dulceata de gutui și branza dulce

Am trecut si la nivelul doi, pâinici dulci ;)

Painici umplute cu dulceata de gutui și branza dulce
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!