Bile de cocos
Amestecati bine toate ingredientele intr-un bol. Formati bilute din acesta compozitie, de marimea unei nuci. Dati deoparte.
Blat
Mixati spuma tare toate albusurile cu un praf de sare. Adaugati treptat zaharul si continuati sa mixati pana ce acesta este dizolvat complet. Inglobati galbenusurile si esenta de vanilie.
Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt, cacao si amidon, apoi ciocolata topita la bain- marie si racita. Amestecati cu o spatula, prin rasturnare de jos in sus.
Turnati 1/3 din compozitie intr-o tava rotunda (diametrul de 26 cm) si nivelati usor.
Aranjati uniform bilele de cocos, apoi acoperiti-le cu restul de blat.
Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 30- 40 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea. Lasati la racit pe un gratar.
Crema alba
Mixati praful de budinca cu laptele rece pana se intareste, inglobati zaharul pudra.
Separat, bateti smantana pentru frisca si combinati-le. Turnati in strat, peste prajitura racita.
Glazura
Puneti la fiert laptele impreuna cu zaharul si untul. Lasati sa clocoteasca pana incepe sa se ingroase, apoi adaugati, bucatelele de ciocolata si amestecati pana devine o crema fina. La sfarsit adaugati esenta.
Cat este calda turnati-o peste prajitura si lasati totul la racit cateva ore.
Inainte de a se inchega de tot glazura puteti presara deasupra cativa fulgi de cocos, optional.
Scoateti din tava.
Serviti feliata.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii