Prajitura Poloneza (2)

Complexitate
redusa
Prajitura Poloneza (2)

Ingrediente

  • Bile de cocos
  • -200 g branza de vaci
  • -50 g nuca de cocos
  • -50 g zahar
  • -2 galbenusuri
  • -3 linguri rase de amidon (daca branza este mai zemoasa) / praf de budinca de vanilie
  • Blat
  • -3 oua + 2 albusuri
  • -50 g zahar
  • -1 varf cutit sare
  • -esenta de vanilie
  • -2 linguri faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • -3 linguri rase cacao pudra
  • -2 linguri rase amidon
  • -50 g ciocolata neagra, rasa
  • Crema alba
  • -1 plic praf de budinca de vanilie, instant
  • -125 ml lapte rece
  • -3 linguri zahar pudra
  • -250 ml smantana pentru frisca
  • Glazura
  • -100 ml lapte
  • -50 g zahar
  • -25 g unt
  • -100 g ciocolata, rupta bucatele
  • -esenta de rom
  • Pentru ornat: fulgi de cocos, optional

Mod de preparare

Bile de cocos
Amestecati bine toate ingredientele intr-un bol. Formati bilute din acesta compozitie, de marimea unei nuci. Dati deoparte.

Blat
Mixati spuma tare toate albusurile cu un praf de sare. Adaugati treptat zaharul si continuati sa mixati pana ce acesta este dizolvat complet. Inglobati galbenusurile si esenta de vanilie.

Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt, cacao si amidon, apoi ciocolata topita la bain- marie si racita. Amestecati cu o spatula, prin rasturnare de jos in sus.

Turnati 1/3 din compozitie intr-o tava rotunda (diametrul de 26 cm) si nivelati usor.

Aranjati uniform bilele de cocos, apoi acoperiti-le cu restul de blat.

Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 30- 40 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea. Lasati la racit pe un gratar.

Crema alba
Mixati praful de budinca cu laptele rece pana se intareste, inglobati zaharul pudra.
Separat, bateti smantana pentru frisca si combinati-le. Turnati in strat, peste prajitura racita.

Glazura
Puneti la fiert laptele impreuna cu zaharul si untul. Lasati sa clocoteasca pana incepe sa se ingroase, apoi adaugati, bucatelele de ciocolata si amestecati pana devine o crema fina. La sfarsit adaugati esenta.

Cat este calda turnati-o peste prajitura si lasati totul la racit cateva ore.

Inainte de a se inchega de tot glazura puteti presara deasupra cativa fulgi de cocos, optional.
Scoateti din tava.

Serviti feliata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.