Prajitura Lala cu Cocos si Mac

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

Blat:
8 albusuri
150 g zahar pudra
8 linguri apa
150 g nuca cocos, de preferat colorata
5 linguri faina
100 g mac nemacinat
1 lingurita amoniac sau 1 lingurita praf de copt + 1 lingurita bicarbonat
In plus:
2 foi de napolitane
Crema cu galbenusuri:
8 galbenusuri
100 g zahar pudra
4 linguri faina
250 ml lapte
1-2 plicuri zahar vanilat
250 g unt la temperatura camerei
Crema ganache:
250 g ciocolata amaruie sau cu lapte
200 ml smantana pentru frisca
Pentru ornat:
200 ml smantana pentru frisca, optional

Mod de preparare

Blat:
Bateti bine albusele, adaugati apoi pe rand zaharul si rebateti de fiecare data pana devine spuma tare. Puneti pe rand cate 1 lingura de apa si bateti de fiecare data pana la inglobatea totala.

Amestecati faina cernuta, cocosul, macul, amoniacul si 1/3 din cantitatea de albusuri battue, omogenizand usor, prin rasturnare, cu ajutorul unei palete. Incorporati apoi, cu grija si restul albuselor batute.

Turnati amestecul in tava tapetata cu hartie de copt (25 x 35 cm) si nivelati. Dati la cuptorul preincalzit, la 180- 190 grade, circa 25-35 min sau pana ce blatul este copt si marginile incep sa se desprinda de tava.

Scoateti blatul pe un gratar si lasati la racit.

Crema cu galbenusuri:
Fierbeti pe baie de aburi ingredientele, mai putin untul, amestecand continuu, pana se ingroasa. Lasati sa se raceasca complet.

Spumati untul si adaugati pe rand din crema racita, amestecand de fiecare data pana la omogenizare. Inglobati crema ganache racita, omogenizati si lasati 20 min la frigider.

Crema ganache:
Topiti pe baie de aburi, amestecand continuu, ciocolata rasa sau taiata bucatele impreuna cu smantana pentru frisca, fara sa fierbeti amestecul. Lasati la racit.

Asamblare:
Foaie de napolitana, crema, blat, crema, foaie de napolitana, crema. Dati la congelator 15 min inainte de a o taia, daca va grabiti (crema se intareste, dar nu ingheata). Indicat este sa o lasati la rece de pe o zi pe alta sa se inmoaie blatul.

Se poate servi simplu, presarata cu nuca de cocos.

Puteti opta sa o serviti cu un strat de frisca batuta pe care-l puneti peste foaia de napolitana dupa ce ati scos prajitura din congelator sau sa o taiati si sa o serviti cu un mot de frisca pe fiecare bucata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura Lala cu Cocos si Mac" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  25.11.2012 08:57:07

Adrianabunta, ai facut-o ? Astept parerea ta sincera.

adrianabunta
•  23.11.2012 12:21:51

Superbă prăjitură.....

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Lala cu Cocos si Mac