Prajitura Lala cu Cocos si Mac

Complexitate
redusa
Prajitura Lala cu Cocos si Mac

Ingrediente

  • Blat:
  • -8 albusuri
  • -150 g zahar pudra
  • -8 linguri apa
  • -150 g nuca cocos, de preferat colorata
  • -5 linguri faina
  • -100 g mac nemacinat
  • -1 lingurita amoniac sau 1 lingurita praf de copt + 1 lingurita bicarbonat
  • In plus:
  • -2 foi de napolitane
  • Crema cu galbenusuri:
  • -8 galbenusuri
  • -100 g zahar pudra
  • -4 linguri faina
  • -250 ml lapte
  • -1-2 plicuri zahar vanilat
  • -250 g unt la temperatura camerei
  • Crema ganache:
  • -250 g ciocolata amaruie sau cu lapte
  • -200 ml smantana pentru frisca
  • Pentru ornat:
  • -200 ml smantana pentru frisca, optional

Mod de preparare

Blat:
Bateti bine albusele, adaugati apoi pe rand zaharul si rebateti de fiecare data pana devine spuma tare. Puneti pe rand cate 1 lingura de apa si bateti de fiecare data pana la inglobatea totala.

Amestecati faina cernuta, cocosul, macul, amoniacul si 1/3 din cantitatea de albusuri battue, omogenizand usor, prin rasturnare, cu ajutorul unei palete. Incorporati apoi, cu grija si restul albuselor batute.

Turnati amestecul in tava tapetata cu hartie de copt (25 x 35 cm) si nivelati. Dati la cuptorul preincalzit, la 180- 190 grade, circa 25-35 min sau pana ce blatul este copt si marginile incep sa se desprinda de tava.

Scoateti blatul pe un gratar si lasati la racit.

Crema cu galbenusuri:
Fierbeti pe baie de aburi ingredientele, mai putin untul, amestecand continuu, pana se ingroasa. Lasati sa se raceasca complet.

Spumati untul si adaugati pe rand din crema racita, amestecand de fiecare data pana la omogenizare. Inglobati crema ganache racita, omogenizati si lasati 20 min la frigider.

Crema ganache:
Topiti pe baie de aburi, amestecand continuu, ciocolata rasa sau taiata bucatele impreuna cu smantana pentru frisca, fara sa fierbeti amestecul. Lasati la racit.

Asamblare:
Foaie de napolitana, crema, blat, crema, foaie de napolitana, crema. Dati la congelator 15 min inainte de a o taia, daca va grabiti (crema se intareste, dar nu ingheata). Indicat este sa o lasati la rece de pe o zi pe alta sa se inmoaie blatul.

Se poate servi simplu, presarata cu nuca de cocos.

Puteti opta sa o serviti cu un strat de frisca batuta pe care-l puneti peste foaia de napolitana dupa ce ati scos prajitura din congelator sau sa o taiati si sa o serviti cu un mot de frisca pe fiecare bucata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Gogosi a la Sidy
3
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Prajitura cu Mere si Iaurt
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Parteneri
Snitele din piept de pui
Bucataras.RO

Snitele din piept de pui

Mancare de student, a zis Leone ca pe astea poate sa le manance si a treia zi, altceva nu prea-i intra pe gat daca sta mai...

Snitele din piept de pui
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Gustos.RO

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit