Blat:
Bateti bine albusele, adaugati apoi pe rand zaharul si rebateti de fiecare data pana devine spuma tare. Puneti pe rand cate 1 lingura de apa si bateti de fiecare data pana la inglobatea totala.
Amestecati faina cernuta, cocosul, macul, amoniacul si 1/3 din cantitatea de albusuri battue, omogenizand usor, prin rasturnare, cu ajutorul unei palete. Incorporati apoi, cu grija si restul albuselor batute.
Turnati amestecul in tava tapetata cu hartie de copt (25 x 35 cm) si nivelati. Dati la cuptorul preincalzit, la 180- 190 grade, circa 25-35 min sau pana ce blatul este copt si marginile incep sa se desprinda de tava.
Scoateti blatul pe un gratar si lasati la racit.
Crema cu galbenusuri:
Fierbeti pe baie de aburi ingredientele, mai putin untul, amestecand continuu, pana se ingroasa. Lasati sa se raceasca complet.
Spumati untul si adaugati pe rand din crema racita, amestecand de fiecare data pana la omogenizare. Inglobati crema ganache racita, omogenizati si lasati 20 min la frigider.
Crema ganache:
Topiti pe baie de aburi, amestecand continuu, ciocolata rasa sau taiata bucatele impreuna cu smantana pentru frisca, fara sa fierbeti amestecul. Lasati la racit.
Asamblare:
Foaie de napolitana, crema, blat, crema, foaie de napolitana, crema. Dati la congelator 15 min inainte de a o taia, daca va grabiti (crema se intareste, dar nu ingheata). Indicat este sa o lasati la rece de pe o zi pe alta sa se inmoaie blatul.
Se poate servi simplu, presarata cu nuca de cocos.
Puteti opta sa o serviti cu un strat de frisca batuta pe care-l puneti peste foaia de napolitana dupa ce ati scos prajitura din congelator sau sa o taiati si sa o serviti cu un mot de frisca pe fiecare bucata.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustUn pranz rapid si bun! #gatescpentruocarte
Pulpe de pui la tigaieDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii