Prajitura Lala cu Cocos si Mac

Complexitate
redusa
Prajitura Lala cu Cocos si Mac

Ingrediente

  • Blat:
  • -8 albusuri
  • -150 g zahar pudra
  • -8 linguri apa
  • -150 g nuca cocos, de preferat colorata
  • -5 linguri faina
  • -100 g mac nemacinat
  • -1 lingurita amoniac sau 1 lingurita praf de copt + 1 lingurita bicarbonat
  • In plus:
  • -2 foi de napolitane
  • Crema cu galbenusuri:
  • -8 galbenusuri
  • -100 g zahar pudra
  • -4 linguri faina
  • -250 ml lapte
  • -1-2 plicuri zahar vanilat
  • -250 g unt la temperatura camerei
  • Crema ganache:
  • -250 g ciocolata amaruie sau cu lapte
  • -200 ml smantana pentru frisca
  • Pentru ornat:
  • -200 ml smantana pentru frisca, optional

Mod de preparare

Blat:
Bateti bine albusele, adaugati apoi pe rand zaharul si rebateti de fiecare data pana devine spuma tare. Puneti pe rand cate 1 lingura de apa si bateti de fiecare data pana la inglobatea totala.

Amestecati faina cernuta, cocosul, macul, amoniacul si 1/3 din cantitatea de albusuri battue, omogenizand usor, prin rasturnare, cu ajutorul unei palete. Incorporati apoi, cu grija si restul albuselor batute.

Turnati amestecul in tava tapetata cu hartie de copt (25 x 35 cm) si nivelati. Dati la cuptorul preincalzit, la 180- 190 grade, circa 25-35 min sau pana ce blatul este copt si marginile incep sa se desprinda de tava.

Scoateti blatul pe un gratar si lasati la racit.

Crema cu galbenusuri:
Fierbeti pe baie de aburi ingredientele, mai putin untul, amestecand continuu, pana se ingroasa. Lasati sa se raceasca complet.

Spumati untul si adaugati pe rand din crema racita, amestecand de fiecare data pana la omogenizare. Inglobati crema ganache racita, omogenizati si lasati 20 min la frigider.

Crema ganache:
Topiti pe baie de aburi, amestecand continuu, ciocolata rasa sau taiata bucatele impreuna cu smantana pentru frisca, fara sa fierbeti amestecul. Lasati la racit.

Asamblare:
Foaie de napolitana, crema, blat, crema, foaie de napolitana, crema. Dati la congelator 15 min inainte de a o taia, daca va grabiti (crema se intareste, dar nu ingheata). Indicat este sa o lasati la rece de pe o zi pe alta sa se inmoaie blatul.

Se poate servi simplu, presarata cu nuca de cocos.

Puteti opta sa o serviti cu un strat de frisca batuta pe care-l puneti peste foaia de napolitana dupa ce ati scos prajitura din congelator sau sa o taiati si sa o serviti cu un mot de frisca pe fiecare bucata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Tort din crema de zahar ars
4
Dulciuri

Tort din crema de zahar ars

Tort din crema de zahar ars
Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel

Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel
Parteneri
Galuste cu prune
Bucataras.RO

Galuste cu prune

Ma intrebam ce poate sa iasa din cartofi cu prune si a iesit ceva dulce in final. Mie mi s-au parut destul de bune...

Galuste cu prune
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri