Blat:
Bateti bine albusele, adaugati apoi pe rand zaharul si rebateti de fiecare data pana devine spuma tare. Puneti pe rand cate 1 lingura de apa si bateti de fiecare data pana la inglobatea totala.
Amestecati faina cernuta, cocosul, macul, amoniacul si 1/3 din cantitatea de albusuri battue, omogenizand usor, prin rasturnare, cu ajutorul unei palete. Incorporati apoi, cu grija si restul albuselor batute.
Turnati amestecul in tava tapetata cu hartie de copt (25 x 35 cm) si nivelati. Dati la cuptorul preincalzit, la 180- 190 grade, circa 25-35 min sau pana ce blatul este copt si marginile incep sa se desprinda de tava.
Scoateti blatul pe un gratar si lasati la racit.
Crema cu galbenusuri:
Fierbeti pe baie de aburi ingredientele, mai putin untul, amestecand continuu, pana se ingroasa. Lasati sa se raceasca complet.
Spumati untul si adaugati pe rand din crema racita, amestecand de fiecare data pana la omogenizare. Inglobati crema ganache racita, omogenizati si lasati 20 min la frigider.
Crema ganache:
Topiti pe baie de aburi, amestecand continuu, ciocolata rasa sau taiata bucatele impreuna cu smantana pentru frisca, fara sa fierbeti amestecul. Lasati la racit.
Asamblare:
Foaie de napolitana, crema, blat, crema, foaie de napolitana, crema. Dati la congelator 15 min inainte de a o taia, daca va grabiti (crema se intareste, dar nu ingheata). Indicat este sa o lasati la rece de pe o zi pe alta sa se inmoaie blatul.
Se poate servi simplu, presarata cu nuca de cocos.
Puteti opta sa o serviti cu un strat de frisca batuta pe care-l puneti peste foaia de napolitana dupa ce ati scos prajitura din congelator sau sa o taiati si sa o serviti cu un mot de frisca pe fiecare bucata.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii