Ingrediente
● Foi: |
● 1 ou |
● 15 linguri apa minerala |
● 15 linguri ulei |
● 15 linguri zahar |
● 500 g faina |
● 2 lingurite amoniac |
● Crema 1: |
● 1 borcan (400g) gem acrisor |
● 6 linguri nuci taiate |
● 1 plic zahar vanilat |
● Crema 2: |
● 1 1/2 pach Margarina |
● 1 lamaie |
● 6 linguri zahar |
● 4-5 linguri gris |
● 4 cesti apa |
● Glazura (optionala): |
● 3 linguri cacao |
● 5 linguri apa |
● 5 linguri zahar |
● 1 cub mic margarina |
Mod de preparare
Preparare foi:
Se amesteca faina cu oul, apa minerala, uleiul, zaharul si amoniacul. Se framanta un aluat mai tare, elastic, din care vor rezulta 4 foi. Se coc pe dosul tavii, aprox. Cate 10 min. Fiecare (pe tava tapetata).
Preparare crema 1:
Se amesteca toate.
Preparare crema 2:
Se pun la fiert apa cu zaharul, iar cand incep sa fiarba, se adauga grisul in ploaie si se fierbe pana se ingroasa, amestecand mereu. Se lasa la racit, se pune margarina frecata cu zeama si coaja de la o lamaie.
Preparare glazura:
Toate ingredientele, in afara de margarina, se fierb impreuna, iar la sfarsit se pune si margarina.
Asamblare: foaie, crema 2, foaie, crema 1, foaie, crema 2, foaie, glazura.
Este o prajitura extraordinar de pufoasa si delicioasa!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Iulia" nu uita sa ii faci un review.
Se amesteca faina cu oul, apa minerala, uleiul, zaharul si amoniacul. Se framanta un aluat mai tare, elastic, din care vor rezulta 4 foi. Se coc pe dosul tavii, aprox. Cate 10 min. Fiecare (pe tava tapetata).
Preparare crema 1:
Se amesteca toate.
Preparare crema 2:
Se pun la fiert apa cu zaharul, iar cand incep sa fiarba, se adauga grisul in ploaie si se fierbe pana se ingroasa, amestecand mereu. Se lasa la racit, se pune margarina frecata cu zeama si coaja de la o lamaie.
Preparare glazura:
Toate ingredientele, in afara de margarina, se fierb impreuna, iar la sfarsit se pune si margarina.
Asamblare: foaie, crema 2, foaie, crema 1, foaie, crema 2, foaie, glazura.
Este o prajitura extraordinar de pufoasa si delicioasa!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Iulia" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany