Preparare foi:
Se amesteca faina cu oul, apa minerala, uleiul, zaharul si amoniacul. Se framanta un aluat mai tare, elastic, din care vor rezulta 4 foi. Se coc pe dosul tavii, aprox. Cate 10 min. Fiecare (pe tava tapetata).
Preparare crema 1:
Se amesteca toate.
Preparare crema 2:
Se pun la fiert apa cu zaharul, iar cand incep sa fiarba, se adauga grisul in ploaie si se fierbe pana se ingroasa, amestecand mereu. Se lasa la racit, se pune margarina frecata cu zeama si coaja de la o lamaie.
Preparare glazura:
Toate ingredientele, in afara de margarina, se fierb impreuna, iar la sfarsit se pune si margarina.
Asamblare: foaie, crema 2, foaie, crema 1, foaie, crema 2, foaie, glazura.
Este o prajitura extraordinar de pufoasa si delicioasa!!!
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii