Prajitura Iulia

Postat pe: 18-04-2014
(0)

Ingrediente

Foi:
1 ou
15 linguri apa minerala
15 linguri ulei
15 linguri zahar
500 g faina
2 lingurite amoniac
Crema 1:
1 borcan (400g) gem acrisor
6 linguri nuci taiate
1 plic zahar vanilat
Crema 2:
1 1/2 pach Margarina
1 lamaie
6 linguri zahar
4-5 linguri gris
4 cesti apa
Glazura (optionala):
3 linguri cacao
5 linguri apa
5 linguri zahar
1 cub mic margarina

Mod de preparare

Preparare foi:
Se amesteca faina cu oul, apa minerala, uleiul, zaharul si amoniacul. Se framanta un aluat mai tare, elastic, din care vor rezulta 4 foi. Se coc pe dosul tavii, aprox. Cate 10 min. Fiecare (pe tava tapetata).

Preparare crema 1:
Se amesteca toate.

Preparare crema 2:
Se pun la fiert apa cu zaharul, iar cand incep sa fiarba, se adauga grisul in ploaie si se fierbe pana se ingroasa, amestecand mereu. Se lasa la racit, se pune margarina frecata cu zeama si coaja de la o lamaie.

Preparare glazura:
Toate ingredientele, in afara de margarina, se fierb impreuna, iar la sfarsit se pune si margarina.

Asamblare: foaie, crema 2, foaie, crema 1, foaie, crema 2, foaie, glazura.

Este o prajitura extraordinar de pufoasa si delicioasa!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura Iulia" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Iulia