Prajitura Iulia

Complexitate
medie
Prajitura Iulia

Ingrediente

  • Foi:
  • 1 ou
  • 15 linguri apa minerala
  • 15 linguri ulei
  • 15 linguri zahar
  • 500 g faina
  • 2 lingurite amoniac
  • Crema 1:
  • 1 borcan (400g) gem acrisor
  • 6 linguri nuci taiate
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema 2:
  • 1 1/2 pach Margarina
  • 1 lamaie
  • 6 linguri zahar
  • 4-5 linguri gris
  • 4 cesti apa
  • Glazura (optionala):
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri zahar
  • 1 cub mic margarina

Mod de preparare

Preparare foi:
Se amesteca faina cu oul, apa minerala, uleiul, zaharul si amoniacul. Se framanta un aluat mai tare, elastic, din care vor rezulta 4 foi. Se coc pe dosul tavii, aprox. Cate 10 min. Fiecare (pe tava tapetata).

Preparare crema 1:
Se amesteca toate.

Preparare crema 2:
Se pun la fiert apa cu zaharul, iar cand incep sa fiarba, se adauga grisul in ploaie si se fierbe pana se ingroasa, amestecand mereu. Se lasa la racit, se pune margarina frecata cu zeama si coaja de la o lamaie.

Preparare glazura:
Toate ingredientele, in afara de margarina, se fierb impreuna, iar la sfarsit se pune si margarina.

Asamblare: foaie, crema 2, foaie, crema 1, foaie, crema 2, foaie, glazura.

Este o prajitura extraordinar de pufoasa si delicioasa!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Piept de pui cu sos gorgonzola
4
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci (fierti)
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci (fierti)

Reteta de preparare a papanasilor Am promis ca voi aduce si reteta de papanasi fierti,care noua ne-au placut tere mult!

Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci (fierti)
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!