Prajitura Irma

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 foi:
  • 450g faina
  • 3 linguri zahar
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • 150g untura
  • 2 oua
  • putin lapte
  • Pentru crema:
  • 1/2 l lapte
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 2 prafuri de vanilie
  • 150g unt sau margarina Rama;
  • Pentru glazura:
  • 6 linguri cacao
  • 24 linguri zahar
  • unt cat o nuca
  • putina apa;

Mod de preparare

1 Se amesteca toate ingredientele, se obtine un aluat pufos, din care intindem 5 foi, pe care le coacem pe fund de tava unsa si infainata.

2. Se prepara crema: se amesteca faina cu zaharul si laptele, se pune la fiert si cand capata consistenta unei smantani groase, se ia de pe foc, se adauga untul sau margarina, vanilia, se amesteca bine si se umplu foile. Se lasa la rece pana a doua zi cand se imbraca in ciocolata.

3. Pentru glazura se amesteca toate ingredientele, mai putin untul, se fierbe si cand incepe sa se ingroase se adauga untul, se lasa pana se topeste, apoi se ia de pe foc. Se racoreste cca. 3 minute si se acopera prajitura. Pofta Buna! ! !


Se taie cuburi sau ca napolitanele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Aperitiv clatite cu spanac, umplute cu crema de branza
Bucataras.RO

Aperitiv clatite cu spanac, umplute cu crema de branza

Mărturisesc că am descoperit foarte târziu spanacul, dar mi-a plăcut foarte mult de prima dată. Așa că de atunci...

Aperitiv clatite cu spanac, umplute cu crema de branza
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola