Prajitura Irma

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 foi:
  • 450g faina
  • 3 linguri zahar
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • 150g untura
  • 2 oua
  • putin lapte
  • Pentru crema:
  • 1/2 l lapte
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 2 prafuri de vanilie
  • 150g unt sau margarina Rama;
  • Pentru glazura:
  • 6 linguri cacao
  • 24 linguri zahar
  • unt cat o nuca
  • putina apa;

Mod de preparare

1 Se amesteca toate ingredientele, se obtine un aluat pufos, din care intindem 5 foi, pe care le coacem pe fund de tava unsa si infainata.

2. Se prepara crema: se amesteca faina cu zaharul si laptele, se pune la fiert si cand capata consistenta unei smantani groase, se ia de pe foc, se adauga untul sau margarina, vanilia, se amesteca bine si se umplu foile. Se lasa la rece pana a doua zi cand se imbraca in ciocolata.

3. Pentru glazura se amesteca toate ingredientele, mai putin untul, se fierbe si cand incepe sa se ingroase se adauga untul, se lasa pana se topeste, apoi se ia de pe foc. Se racoreste cca. 3 minute si se acopera prajitura. Pofta Buna! ! !


Se taie cuburi sau ca napolitanele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici