1 Se amesteca toate ingredientele, se obtine un aluat pufos, din care intindem 5 foi, pe care le coacem pe fund de tava unsa si infainata.
2. Se prepara crema: se amesteca faina cu zaharul si laptele, se pune la fiert si cand capata consistenta unei smantani groase, se ia de pe foc, se adauga untul sau margarina, vanilia, se amesteca bine si se umplu foile. Se lasa la rece pana a doua zi cand se imbraca in ciocolata.
3. Pentru glazura se amesteca toate ingredientele, mai putin untul, se fierbe si cand incepe sa se ingroase se adauga untul, se lasa pana se topeste, apoi se ia de pe foc. Se racoreste cca. 3 minute si se acopera prajitura. Pofta Buna! ! !
Se taie cuburi sau ca napolitanele.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii