Prajitura Irma

Postat pe: 15-10-2008
(0)

Ingrediente

Pentru 5 foi:
450g faina
3 linguri zahar
un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
150g untura
2 oua
putin lapte
Pentru crema:
1/2 l lapte
6 linguri faina
6 linguri zahar
2 prafuri de vanilie
150g unt sau margarina Rama
Pentru glazura:
6 linguri cacao
24 linguri zahar
unt cat o nuca
putina apa

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
1 Se amesteca toate ingredientele, se obtine un aluat pufos, din care intindem 5 foi, pe care le coacem pe fund de tava unsa si infainata.

2. Se prepara crema: se amesteca faina cu zaharul si laptele, se pune la fiert si cand capata consistenta unei smantani groase, se ia de pe foc, se adauga untul sau margarina, vanilia, se amesteca bine si se umplu foile. Se lasa la rece pana a doua zi cand se imbraca in ciocolata.

3. Pentru glazura se amesteca toate ingredientele, mai putin untul, se fierbe si cand incepe sa se ingroase se adauga untul, se lasa pana se topeste, apoi se ia de pe foc. Se racoreste cca. 3 minute si se acopera prajitura. Pofta Buna! ! !


Se taie cuburi sau ca napolitanele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura Irma" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Irma