Prajitura "gelee-cherry"

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura "gelee-cherry"

Ingrediente

  • blat;
  • 5 oua
  • 5 linguri cu zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cu ulei
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • crema;
  • 400 ml smantana
  • 250 g branza de vaci
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un pliculet gelatina
  • 200 g zahar pudra
  • 400 g cirese coapte
  • jeleul;
  • 400 ml sirop de cirese
  • 2 pliculete de tort-gelee

Mod de preparare

1. Se prepara blatul mixand la viteza mare albusurile cu un praf de sare, cu coaja rasa de lamaie si apoi cu zaharul pana se intareste, apoi incorporam galbenusurile frecate cu uleiul si la urma se incorporeaza faina. Se coace blatul timp de 20 minute, la foc potrivit in cuptorul preincalzit, intr-o tava in care am pus hartie pentru copt. Dupa ce s-a copt, se desface blatul de hartie si se taie pe jumatatate, in 2 bucati egale ca dimensiuni.
2. Cireselor spalate li se indeparteaza samburii apoi se fierb 15 minute la foc domol cu cca. 200 g zahar un pharel de apa (cca. 100 ml). Dupa ce au fiert se strecoara fructele de sirop.
3. Crema se prepara amestecand bine smantana cu branzica de vaci, cu zaharul vanilat si zaharul pudra apoi se adauga gelatina hidratata in 100 ml apa rece apoi topita la bain marie.
Se monteaza prajitura intr-o forma de dimensiunea blaturilor sau ne ajutam de o forma reglabila asezand primul blat apoi se toarna crema de branza, se presara deasupra, pe toata suprafata ciresele scurse bine de sirop, se vine cu a 2 a bucata de blat deasupra, se insiropeaza usor cu sirop de cirese. Se toarna deasupra jeleul preparat din siropul ramas de la ciresele fierte amestecat si fiert cu tort-gelee-ul. Inainte de a turna jeleul cald se monteaza deasupra prajiturii cirese cu codita, ai caror samburi au fost indepartati. Se da la rece cel putin 2-3 ore apoi se taie in forma dorita
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Remo
2
Dulciuri

Remo

Remo
Carne de Pui in Untura
4
Prajitura cu Urda si Bezea
5
Dulciuri

Prajitura cu Urda si Bezea

Prajitura cu Urda si Bezea
Parteneri
Salata cu piept de pui, ciuperci si maioneza
Bucataras.RO

Salata cu piept de pui, ciuperci si maioneza

Inspiratia a venit de aici.

Salata cu piept de pui, ciuperci si maioneza
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia