Rumeniti usor nucile in cuptor si taiati-le in bucatele de dimensiunea stafidelor.
Rumeniti usor fulgii de migdale intr-o tigaie neaderenta, uscata, la foc mic, amestecand continuu, apoi lasati la racit.
Intr-un bol cerneti impreuna faina, praful de copt si scortisoara pudra.
Ungeti cu unt o tava cu peretii detasabili (diametrul 20 cm) si tapetati-o cu hartie de copt care sa depaseasca inaltimea peretilor cu 5- 7 cm.
Puneti intr-un vas, pe foc si aduceti la punctual de fierbere, untul, fructele uscate, taiate bucatele de marimea stafidelor, coaja rasa de lamaie, de portocala si sucul de portocala., Lasati la foc mic, inca 10 min, amestecand ocazional, din momentul in care incepe sa fiarba. Dati deoparte, inglobati esenta de vanilie, coniacul si lasati sa se raceasca pana cand nu mai frige la deget.
Intre timp, bateti ouale cu zaharul brun (neaparat brun!) pana devine o crema spumoasa si zaharul este topit complet. Turnati crema de oua peste fructele uscate racorite, adaugati nucile, fulgii de migdale si omogenizati cu grija.
La final, adaugati componentele uscate (faina + praf de copt + scortisoara) si amestecati usor, prin rasturnare. Turnati in tava pregatita, nivelati si faceti o adancitura la mijloc cu dosul unei linguri pentru ca in final sa va iasa o prajitura cu fata neteda.
Dati la cuptorul incins pentru aproximativ 35- 45 min, la foc potrivit, apoi alte 30- 40 min la foc foarte mic. Faceti testul cu scobitoarea.
Scoateti prajitura din tava numai dupa racirea ei completa.
Insiropati-o cu coniac inainte de servire, apoi portionati-o.
Este delicioasa simpla, dar merge foarte bine servita cu 1 lingura de frisca sau crema de vanilie fina.
Nu necesita sa fie decorata numai in cazul in care tineti neaparat la acest lucru.
Aceasta prajitura poate fi congelata pana la 6 luni, sigilata in folie de plastic.
In acest caz, dezghetati incet, timp de 12 ore, in frigider, apoi lasati alte 5- 6 ore la temperatura camerei.
Insiropati apoi cu coniac si serviti-o portionata.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii