Aceasta prajiturica este foarte satioasa si foarte gustoasa pentru amatorii de tot felul seminte.
Este mai sanatoasa decat alte dulciuri si mult mai eficienta. De asemenea se pregateste foarte repede.
Sa incepe asadar cu pregatirea semintelor ... pe care le maruntim cu ajutorul robotului de bucatarie. Acestea nu trebuie sa fie tocate potrivit. Daca sunt prea mari, riscam sa nu mai putem sa taiem prajitura la final. Albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul. Apoi pe baie de aburi, punem albusurile si mierea pentru 5-10 minute, amestecand constant. Acesta este "lipiciul" semintelor.
Apoi amestecam bine bine semintele cu "lipiciul" si adaugam praful de sare. Luam prima foie de napolitana, punem un start de seminte, urmeaza o a doua foaie de napolitana, presam un pic si iar un strat de seminte si tot asa pana la a patra foaie, care este ultima. Punem peste prajitura un servet curat si apoi presam cu o carte/un alt obiect mai cu greutate. Lasam cateva ore (daca rezistam chiar si peste noapte) la presat si apoi o taiem in forma dorita.
Pofta buna ! ! !
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii