Mai intai, separam ouale, galbenusurile le putem pune intr-un mic bol deoarece le vom pune pe rand unul cate unul in compozitia de albus.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si cu zaharul, pe urma adaugam pe rand galbenusurile si mixam pana la incorporarea fiecaruia.
In compozitia rezultata adaugam si branza de vaci, untul topit, vanilia si esenta de vanilie, omogenizam si la final faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Turnam aluatul rezultat intr-o tava mare dreptunghiulara (22-33cm) tapetata cu hartie de copt si deasupra asezam cubuletele de rubarba si ciresele, presaram zaharul brun (deoarece rubaraba este acra) si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 35-40 minute.
Cand este gata, o lasam sa se raceasca complet pe un gratar, apoi o putem portiona si pudra cu zahar pudra daca se doreste un pic mai dulce!
Pofta buna!
Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...
Prajitura cu foi si gem de pruneSe separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....
Savarine cu friscaPrajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...
Prajitura Tosca
Comentarii
Adaugă comentariu