Prajitura cu Prune si Crema de Smantana

Complexitate
redusa
Prajitura cu Prune si Crema de Smantana

Ingrediente

  • Aluat:
  • -100 g faina
  • -50 g amidon
  • -50 g zahar
  • -1 ou
  • -75 g unt rece
  • -2 linguri pesmet sau biscuiti macinati
  • Umplutura:
  • -250 g smantana grasa si groasa
  • -100 g zahar
  • -2 oua
  • -2 linguri amidon sau praf de budinca de vanilie
  • -2 linguri lichior de prune sau tuica (rom sau esenta de rom)
  • -prune fara samburi
  • -scortisoara pudra
  • -zahar daca prunele sunt mai acrisoare
  • -1 praf de sare

Mod de preparare

Injumatatiti prunele fara samburi si presarati-le cu scortisoara si eventual cu zahar daca sunt mai acrisoare.

Aluat:
Amestecati repede doar cat sa se omogenizeze, untul rece taiat bucatele cu faina, adaugati oul, apoi restul ingredientelor, fara sa framantati.
Daca aluatul nu se leaga puteti adauga 1-2 linguri apa rece.
Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 30 min.
Tapetati tava cu hartie de copt.
Intindeti o foaie de aluat pe masa infainata si captusiti cu ea o forma rotunda cu pereti detasabili (26-28 cm), inclusiv peretii laterali.
Presarati aluatul, inainte de a pune prunele, cu pesmet sau biscuiti macinati.

Umplutura:
Repartizati uniform jumatatile de prune foarte bine scurse.
Separat, frecati spuma galbenusurile cu zahar, apoi adaugati smantana, amidonul sau praful de budinca, lichiorul si omogenizati.
Inglobati albusurile batute spuma tare cu 1 praf de sare si turnati peste prune.
Dati la cuptorul preancalzit circa 45 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt, iar crema de smantana capata fermitate si se aureste.
Lasati sa se raceasca complet, apoi feliati.

Prajitura se poate face cu orice fel de fruct care sa nu aiba / lase multa zeama.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Cele mai apreciate rețete
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
1
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
3
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Conserva de Fasole Verde
4
Conserve, muraturi

Conserva de Fasole Verde

Conserva de Fasole Verde
Prajitura turnata cu branza de vaci
5
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Parteneri
Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda
Bucataras.RO

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

''Provocarea GastroArt'' chiar m-a provocat. Provocarea continua cu ardei umpluți a la 1913. Chiar m-am mobilizat, am...

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia