Prajitura cu Prune si Crema de Smantana

Complexitate
redusa
Prajitura cu Prune si Crema de Smantana

Ingrediente

  • Aluat:
  • -100 g faina
  • -50 g amidon
  • -50 g zahar
  • -1 ou
  • -75 g unt rece
  • -2 linguri pesmet sau biscuiti macinati
  • Umplutura:
  • -250 g smantana grasa si groasa
  • -100 g zahar
  • -2 oua
  • -2 linguri amidon sau praf de budinca de vanilie
  • -2 linguri lichior de prune sau tuica (rom sau esenta de rom)
  • -prune fara samburi
  • -scortisoara pudra
  • -zahar daca prunele sunt mai acrisoare
  • -1 praf de sare

Mod de preparare

Injumatatiti prunele fara samburi si presarati-le cu scortisoara si eventual cu zahar daca sunt mai acrisoare.

Aluat:
Amestecati repede doar cat sa se omogenizeze, untul rece taiat bucatele cu faina, adaugati oul, apoi restul ingredientelor, fara sa framantati.
Daca aluatul nu se leaga puteti adauga 1-2 linguri apa rece.
Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 30 min.
Tapetati tava cu hartie de copt.
Intindeti o foaie de aluat pe masa infainata si captusiti cu ea o forma rotunda cu pereti detasabili (26-28 cm), inclusiv peretii laterali.
Presarati aluatul, inainte de a pune prunele, cu pesmet sau biscuiti macinati.

Umplutura:
Repartizati uniform jumatatile de prune foarte bine scurse.
Separat, frecati spuma galbenusurile cu zahar, apoi adaugati smantana, amidonul sau praful de budinca, lichiorul si omogenizati.
Inglobati albusurile batute spuma tare cu 1 praf de sare si turnati peste prune.
Dati la cuptorul preancalzit circa 45 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt, iar crema de smantana capata fermitate si se aureste.
Lasati sa se raceasca complet, apoi feliati.

Prajitura se poate face cu orice fel de fruct care sa nu aiba / lase multa zeama.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Socată reţeta bunicii
3
Bauturi

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Tort din crema de zahar ars
4
Dulciuri

Tort din crema de zahar ars

Tort din crema de zahar ars
Salata de fasole rosii cu legume
5
Salate

Salata de fasole rosii cu legume

Salata de fasole rosii cu legume
Parteneri
Strudel cu fructe de padure
Bucataras.RO

Strudel cu fructe de padure

Si am facut un strudel delicios, atat de bun incat s-a mancat prea repede. Adica eu speram sa mai am si a doua zi dimineata...

Strudel cu fructe de padure
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri