Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Portii
10
Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Ingrediente

  • Pentru crema de lamaie:
  • 3 oua
  • 3 lamai potrivite
  • 150 gr zahar
  • 2,5 linguri amidon
  • 100 gr unt de 80% grasime
  • 500 gr mascarpone
  • Pentru sirop:
  • 350 ml apa
  • 3 linguri potrivite cu zahar pudra
  • 1 lamaie
  • 3 linguri limoncello
  • In plus:
  • piscoturi de cacao
  • 250 gr zmeura congelata (sau proaspata)
  • o mana fistic

Mod de preparare

Crema de lamaie:
Intr-un vas de inox spargeti ouale.
Adaugati zaharul si le mixati bine.
Spalati lamaile, dati coaja pe razatoarea mica, apoi le stoarceti zeama.
Peste oua puneti zeama de lamaie, coaja rasa, amidonul si amestecati bine.
Transferati bolul pe baie de aburi.
Amestecati continuu in crema, pana se dizolva zaharul, iar crema se ingroasa.
Luati bolul de pe baia de aburi cand este gata crema, puneti untul taiat cuburi.
Amestecati pana ce, acesta din urma, este complet incorporat si topit.
Acoperiti cu folie, dati crema la rece.
Cand s-a racit bine, o scoateti din frigider, o mixati cateva secunde, apoi adaugati mascarponele.
Mixati pana cand cele doua creme sunt bine incorporate.
Siropul:
Spalati lamaia, iar cu un cutit micut sau cu un instrument de curatat legumele, decojiti usor coaja, fara sa luati si partea alba.
Intr-un vas puneti apa, zaharul pudra si coaja de lamaie.
Transferati pe foc, lasati sa fiarba 3-4 minute.
Dati siropul deoparte, il lasati sa se raceasca, apoi adaugati limoncello.
Luati o tava de chec potrivita, o tapetati cu folie alimentara.
Treceti piscoturi prin siropul de lamaie, le asezati pe fundul tavii.
Puneti un strat generos de crema, cam jumatate, o nivelati, apoi iar piscoturi insiropate.
Acum puneti iar crema, o nivelati si ultimul strat de piscoturi insiropate.
Inveliti prajitura in folie, o dati la frigider cam 4 ore sau peste noapte.
Dupa ce a stat prajitura la rece, o rasturnati usor pe un platou si indepartati folia.
Tocati fisticul grosier.
Puneti zmeura deasupra prajiturii (eu am folosit congelata), presarati fistic, apoi este gata de servit.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cu Crema De Ness
1
Dulciuri

Prajitura Cu Crema De Ness

Prajitura Cu Crema De Ness
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
2
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Cornulete cu Nuca II
3
Dulciuri

Cornulete cu Nuca II

Cornulete cu Nuca II
Tort Racoros
4
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Drob in Foi de Clatite
5
Aperitive

Drob in Foi de Clatite

Drob in Foi de Clatite
Parteneri
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Mancare de stevie
Gustos.RO

Mancare de stevie

Reteta de mancare de stevie. Mancare de stevie reteta simpla si delicioasa. Cum se face mancarea de stevie. Retete cu stevie.

Mancare de stevie