Crema de lamaie:
Intr-un vas de inox spargeti ouale.
Adaugati zaharul si le mixati bine.
Spalati lamaile, dati coaja pe razatoarea mica, apoi le stoarceti zeama.
Peste oua puneti zeama de lamaie, coaja rasa, amidonul si amestecati bine.
Transferati bolul pe baie de aburi.
Amestecati continuu in crema, pana se dizolva zaharul, iar crema se ingroasa.
Luati bolul de pe baia de aburi cand este gata crema, puneti untul taiat cuburi.
Amestecati pana ce, acesta din urma, este complet incorporat si topit.
Acoperiti cu folie, dati crema la rece.
Cand s-a racit bine, o scoateti din frigider, o mixati cateva secunde, apoi adaugati mascarponele.
Mixati pana cand cele doua creme sunt bine incorporate.
Siropul:
Spalati lamaia, iar cu un cutit micut sau cu un instrument de curatat legumele, decojiti usor coaja, fara sa luati si partea alba.
Intr-un vas puneti apa, zaharul pudra si coaja de lamaie.
Transferati pe foc, lasati sa fiarba 3-4 minute.
Dati siropul deoparte, il lasati sa se raceasca, apoi adaugati limoncello.
Luati o tava de chec potrivita, o tapetati cu folie alimentara.
Treceti piscoturi prin siropul de lamaie, le asezati pe fundul tavii.
Puneti un strat generos de crema, cam jumatate, o nivelati, apoi iar piscoturi insiropate.
Acum puneti iar crema, o nivelati si ultimul strat de piscoturi insiropate.
Inveliti prajitura in folie, o dati la frigider cam 4 ore sau peste noapte.
Dupa ce a stat prajitura la rece, o rasturnati usor pe un platou si indepartati folia.
Tocati fisticul grosier.
Puneti zmeura deasupra prajiturii (eu am folosit congelata), presarati fistic, apoi este gata de servit.
Sa aveti pofta!
Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...
Dovlecei pane - un aperitiv deliciosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraCheesecake cu lamaie si menta - un desert racoritor si cremos, perfect pentru zilele calde de vara. Aceasta reteta fara...
Cheesecake cu lamaie si mentaSnitelele sunt preferatele familiei noastre in materie de preparate din carne de pui. De data aceasta m-am ocupat eu de...
Snitele de pui in crusta din fulgi de porumbO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii