Se amesteca intr-o craticioara apa cu zaharul si cu nuca macinata si se lasa la foc mic cit sa se topeasca zaharul si sa se formeze putin sirop (nu trebuie s faceti siropul prea legat).
Cind este gata tragem cratita de pe foc si lasam sa se raceasca putin (la temperatura camerei).
In acest timp separam albusurile de galbenusuri si batem spuma albusurile.
Adaugam in aceasta crema galbenusurile unul cite unul si mixam cu mixerul in acest timp ca sa se incorporeze cit mai bine.
Adaugam cu o lingura albusurile batute spuma amestecind "clasic" de sus in jos.
Ungem forma de tort cu putin unt si udam hirtia de copt sub jet de apa apoi o stoarcem foarte bine in pumn, o intindem bine de tot pe un stergar de bucatarie uscat si mai ales curat si o ungem si pe ea pe o parte (cea care va fi in contact cu compozitia prajiturii) cu putin unt.
Nu puneti unt cu nemiluita, se unge putin doar ca sa fim siguri ca nu se lipeste de forma, prjitur este moale si cremoasa si cu risc sa se rupa cind o scoatem din forma daca se lipeste de tava sau de hirtie. [/i: 3d1dc872f5]
Incalzim cuptorul la 160°c.
Asezam hirtia cu partea neunsa in tava (si cu partea unsa in sus) si varsam compozitia. Trebuie sa mai ramina minim 1 cm pina la bordura formei caci prajitura in timpul coacerii se umfla (apoi cind se raceste va da inapoi).
Introducem in cuptor si lasam la copt cca 45 minute. Stingeti focul in cuptor si mai lasati prajitura 10 minute in interior.
Se serveste rece cu frisca batuta linga sau ornata cu frisca sau as zice eu cu inghetata.
Prajitura cind este gata trebuie sa fie la suprafata uscata in asa fel incit sa poti pune degetul fara sa iti intre in prajitura (pune degetul, atinge suprafata cu grija nu sa il impingeti in prajitura). Deci este ca si Torta tenerina (reteta este aici pe rc) cu mijlocul moale, cremos.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii