- curatam merele de coaja, le taiem in sferturi si apoi fiecare sfert in jumatate, scoatem casuta cu seminte /cotorul si taiem merele in cuburi
- peste cuburile de mere stoarceam zeama de lamiie si radem radacina (curata de coaja) de ghimbir
- ungem tava cu unt si o tapetam cu faina si aprindem cuptorul la 180 °C.
- amestecam cu mixerul untul moale cu zaharul pina cind zaharul este aproape topit, adaugam ouale si mai mixam pina devine spuma
- adaugam iaurtul peste compozitia de unt, zahar si oua
- amestecam faina cu praful de copt si o adaugam peste compozitia de mai sus cu mixerul (cu grija sa nu zboare prin toata bucataria faina)
- rasturnam merele in aceasta compozitie, amestecam cu o lingura si varsam totul in tava deja pregatita
- presarati deasupra cele 2 linguri de zahar.
- introducem la cuptor si coacem la 180°C cca o ora sau in functie de cuptorul vostru. Este gata cind s-a rumenit, aurit si facind testul cu scobitoarea, aceasta iese uscata.
Lasati sa se raceasca in tava, taiati si serviti pudrata cu zahar pudra.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii