- curatam merele de coaja, le taiem in sferturi si apoi fiecare sfert in jumatate, scoatem casuta cu seminte /cotorul si taiem merele in cuburi
- peste cuburile de mere stoarceam zeama de lamiie si radem radacina (curata de coaja) de ghimbir
- ungem tava cu unt si o tapetam cu faina si aprindem cuptorul la 180 °C.
- amestecam cu mixerul untul moale cu zaharul pina cind zaharul este aproape topit, adaugam ouale si mai mixam pina devine spuma
- adaugam iaurtul peste compozitia de unt, zahar si oua
- amestecam faina cu praful de copt si o adaugam peste compozitia de mai sus cu mixerul (cu grija sa nu zboare prin toata bucataria faina)
- rasturnam merele in aceasta compozitie, amestecam cu o lingura si varsam totul in tava deja pregatita
- presarati deasupra cele 2 linguri de zahar.
- introducem la cuptor si coacem la 180°C cca o ora sau in functie de cuptorul vostru. Este gata cind s-a rumenit, aurit si facind testul cu scobitoarea, aceasta iese uscata.
Lasati sa se raceasca in tava, taiati si serviti pudrata cu zahar pudra.
Minunatie! Paste binecuvantat va doresc! "Retete de Pasti"
Pasca cu branza dulce si smantana fara aluatCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....
Turta dulce cu miere
Comentarii