Prajitura cu Mere si Ghimbir

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere si Ghimbir

Ingrediente

  • 4 mere
  • 120 gr faina de prajituri
  • 200 gr zahar + alte 2 linguri
  • 100 gr unt moale
  • 3 oua
  • 125 gr iaurt
  • 1/2 plic de praf de copt
  • zeama de la 1 lamiie
  • 1 bucata de radacina de ghimbir de 2 cm (chiar si 3 depinde de gusturile voastre)
  • zahar pudra
  • un pachet de zahar vanilat (optional, eu folosesc praful de copt vanilat)
  • unt si faina pentru tapetat tava

Mod de preparare

- curatam merele de coaja, le taiem in sferturi si apoi fiecare sfert in jumatate, scoatem casuta cu seminte /cotorul si taiem merele in cuburi

- peste cuburile de mere stoarceam zeama de lamiie si radem radacina (curata de coaja) de ghimbir

- ungem tava cu unt si o tapetam cu faina si aprindem cuptorul la 180 °C.

- amestecam cu mixerul untul moale cu zaharul pina cind zaharul este aproape topit, adaugam ouale si mai mixam pina devine spuma

- adaugam iaurtul peste compozitia de unt, zahar si oua

- amestecam faina cu praful de copt si o adaugam peste compozitia de mai sus cu mixerul (cu grija sa nu zboare prin toata bucataria faina)

- rasturnam merele in aceasta compozitie, amestecam cu o lingura si varsam totul in tava deja pregatita

- presarati deasupra cele 2 linguri de zahar.

- introducem la cuptor si coacem la 180°C cca o ora sau in functie de cuptorul vostru. Este gata cind s-a rumenit, aurit si facind testul cu scobitoarea, aceasta iese uscata.

Lasati sa se raceasca in tava, taiati si serviti pudrata cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc