Prajitura cu Mere si Ghimbir

Postat pe: 23-10-2013
(0)

Ingrediente

4 mere
120 gr faina de prajituri
200 gr zahar + alte 2 linguri
100 gr unt moale
3 oua
125 gr iaurt
1/2 plic de praf de copt
zeama de la 1 lamiie
1 bucata de radacina de ghimbir de 2 cm (chiar si 3 depinde de gusturile voastre)
zahar pudra
un pachet de zahar vanilat (optional, eu folosesc praful de copt vanilat)
unt si faina pentru tapetat tava

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
- curatam merele de coaja, le taiem in sferturi si apoi fiecare sfert in jumatate, scoatem casuta cu seminte /cotorul si taiem merele in cuburi

- peste cuburile de mere stoarceam zeama de lamiie si radem radacina (curata de coaja) de ghimbir

- ungem tava cu unt si o tapetam cu faina si aprindem cuptorul la 180 °C.

- amestecam cu mixerul untul moale cu zaharul pina cind zaharul este aproape topit, adaugam ouale si mai mixam pina devine spuma

- adaugam iaurtul peste compozitia de unt, zahar si oua

- amestecam faina cu praful de copt si o adaugam peste compozitia de mai sus cu mixerul (cu grija sa nu zboare prin toata bucataria faina)

- rasturnam merele in aceasta compozitie, amestecam cu o lingura si varsam totul in tava deja pregatita

- presarati deasupra cele 2 linguri de zahar.

- introducem la cuptor si coacem la 180°C cca o ora sau in functie de cuptorul vostru. Este gata cind s-a rumenit, aurit si facind testul cu scobitoarea, aceasta iese uscata.

Lasati sa se raceasca in tava, taiati si serviti pudrata cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura cu Mere si Ghimbir" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura cu Mere si Ghimbir