Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa.Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram de ea din vremea copilariei, mai ales in post sau toamna, in sezonul merelor.
Sa trecem la lucru. Intr-n vas vom amesteca bine faina, zaharul, grisul, zaharul vanilat si praful de copt, apoi ne vom ocupa de umplutura. Dupa ce am spalat merele, le vom curata de coaja si seminte, apoi le vom da pe razatoarea mare, le vom amesteca cu zaharul brun si stafidele. Margarina trebuie lasata la temperatura camerei, evental o vom lasa aproape de o sursa de caldura ca sa se inmoaie, dupa care o vom imparti in 3 parti egale. Dupa ce am terminat cu aluatul si umplutura, pregatim tava in care vom coace prajitura. Eu am folosit o tava de teflon cu dimensiunea de 35x24cm, pe care am captusit-o cu hartie de copt si am uns-o cu una din cele 3 parti de margarina, si desigur si cei 4 pereti, (e bine sa urmariti si fotografiile postate la etapele de lucru, care sigur va vor fi de un real folos).
Ingredientele pentru aluat le vom imparti in doua si vom incepe sa formam prajitura.
Cred ca o sa vi se para anormal sa folosim pentru aluat toate ingredientele uscate, asa am zis si eu cand am preparat-o pentru prima data, dar dupa ce am gustat-o am ramas impresionata de felul cum a iesit, nu mai spun de gustul si de aroma ei placuta...!
Prima jumatate de gris cu faina o vom presara in tava tapetata cu margarina, apoi vom acoperi cu jumatate din umplutura de mere. Incepem al doilea strat, presaram cealalta parte de gris cu faina peste care vom pune a doua parte de margarina sub forma de gramajoare, imprastiate din loc in loc, dupa care vom acoperi toata suprafata cu restul de umputura de mere.
Ne-a mai ramas o parte de margarina pe care o vom pune peste mere, tot gramajoare mici, pe toata suprafata(sa urmariti si pozele). Nucile fie le taiati fie le sfarmati, dupa cum preferati. Eu le-am maruntit mai mult, ca sa pot portiona mai usor prajitura. Deci ultimul strat a fost format din nuci, pe care le-am presarat uniform pe toata suprafata tavii.
De retinut ordinea straturilor: Mai intai incepem cu margarina, faina+gris, mere, faina+gris, margarina, mere, margarina, nuci.
Dupa ce am terminat vom da prajitura la copt, in cuptorul incins la 170 de grade timp de o ora. Dupa aproximativ o ora, am rumenit putin suprafata prajiturii, astfel nucile au capatat un gust si o aroma deosebit de placuta.(desigur dupa preferinta).
Daca doriti ca prajitura sa fie mai groasa veti folosi o tava cu dimensiunile mai mici, sau mariti cantitatile ingredientelor.
Se va lasa sa se raceasca bine, apoi o veti portiona. La mine nu au avut rabdare dragii mei, sa o las prea mult la racit, asa ca am portionat-o cand era inca calduta.
Este o prajitura simpla delicioasa si nu necesita nici efort prea mult si nici ingrediente costisitoare..!
Va doresc spor si
Pofta buna!
Specific : Romania
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPe ultima suta de metri de post, vin cu o reteta de tarta cu ciuperci tare gustoasa. Numai buna de pregatit pentru masa de...
Tarta floare cu ciuperciNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii