Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca

Ingrediente

  • rulada:
  • 2 oua,
  • 2 linguri de zahar,
  • 2 linguri de faina ,
  • o lingura de ulei,
  • 3 linguri de mascarpone frecata cu 3 linguri de gem de capsuni
  • blat prajitura(forma circulara cu diam =22 cm):
  • 3 oua ,
  • 2 linguri de faina,
  • 3 linguri de zahar,
  • un praf de sare,
  • 100 g miez maruntit de nuca
  • crema;250 g mascarpone ,
  • 4-5 plicuri de zahar vanilat
  • krantzul de nuca;200 g miez de nuca prajit si maruntit,
  • 150 g zahar brun,
  • un ou.

Mod de preparare

Se prepara rulada mixand albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul. Se amesteca torul si adaugam faina. Se coace blataul in forma tapetata cu hartie pentru copt. Se desprinde de pe hartie cu lama unui cutit se asaza pe hartia de copt cu josul in sus, se unge cu crema de mascarpone frecata cu gem, se ruleaza strans si se da la rece.
Se prepara blatul prajiturii la fel ca cel al ruladei, la final adaugand si nuca maruntita fin. Se da la copt in forma circulara cu inel detasabil, tapetata cu hartie pentru copt, cca 20-25 minute la foc domol. Se scoate blatul din tava , se indeparteaza hartia pentru copt , se lasa sa se raceasca blatul apoi taiem pe orizontal cu un cutit asctutit in doua discuri egale.
Se mixeaza mascarpone cu zaharul vanilat, pana se obtine o crema spumoasa din care se opresc 5 linguri de crema iar restul se mixeaza cu o lingura de cacao.
Se monteaza in forma circulara in care am copt, prima parte de blat. Marginea formei se tapeteaza cu rulada taiata foarte subtire. Deasupra blatului turnam crema cu cacao acoperim cu al 2 lea blat, presam usor si deasupra intindem cu o spatula, uniform, crema de mascarpone alba si dam la rece o ora sau ideal, de seara pana a 2 a zi.
Pregatim krantzul topind zaharul intr-un caramel auriu, turnam nuca maruntita si dam la o parte vasul de pe foc. Adaugam oul batut spuma, amestecand continuu si repede, pana obtinem un amestec omogen, cremos care se pune in garamajoare mici si apropiate deasupra prajiturii, se uniformizeaza cu dosul unei linguri si mai lasam 15-30 minute la rece inante de a portiona prajitura.
Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca