Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca

Ingrediente

  • rulada:
  • 2 oua,
  • 2 linguri de zahar,
  • 2 linguri de faina ,
  • o lingura de ulei,
  • 3 linguri de mascarpone frecata cu 3 linguri de gem de capsuni
  • blat prajitura(forma circulara cu diam =22 cm):
  • 3 oua ,
  • 2 linguri de faina,
  • 3 linguri de zahar,
  • un praf de sare,
  • 100 g miez maruntit de nuca
  • crema;250 g mascarpone ,
  • 4-5 plicuri de zahar vanilat
  • krantzul de nuca;200 g miez de nuca prajit si maruntit,
  • 150 g zahar brun,
  • un ou.

Mod de preparare

Se prepara rulada mixand albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul. Se amesteca torul si adaugam faina. Se coace blataul in forma tapetata cu hartie pentru copt. Se desprinde de pe hartie cu lama unui cutit se asaza pe hartia de copt cu josul in sus, se unge cu crema de mascarpone frecata cu gem, se ruleaza strans si se da la rece.
Se prepara blatul prajiturii la fel ca cel al ruladei, la final adaugand si nuca maruntita fin. Se da la copt in forma circulara cu inel detasabil, tapetata cu hartie pentru copt, cca 20-25 minute la foc domol. Se scoate blatul din tava , se indeparteaza hartia pentru copt , se lasa sa se raceasca blatul apoi taiem pe orizontal cu un cutit asctutit in doua discuri egale.
Se mixeaza mascarpone cu zaharul vanilat, pana se obtine o crema spumoasa din care se opresc 5 linguri de crema iar restul se mixeaza cu o lingura de cacao.
Se monteaza in forma circulara in care am copt, prima parte de blat. Marginea formei se tapeteaza cu rulada taiata foarte subtire. Deasupra blatului turnam crema cu cacao acoperim cu al 2 lea blat, presam usor si deasupra intindem cu o spatula, uniform, crema de mascarpone alba si dam la rece o ora sau ideal, de seara pana a 2 a zi.
Pregatim krantzul topind zaharul intr-un caramel auriu, turnam nuca maruntita si dam la o parte vasul de pe foc. Adaugam oul batut spuma, amestecand continuu si repede, pana obtinem un amestec omogen, cremos care se pune in garamajoare mici si apropiate deasupra prajiturii, se uniformizeaza cu dosul unei linguri si mai lasam 15-30 minute la rece inante de a portiona prajitura.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ceafa de porc la cuptor
2
Prajitura turnata cu branza si visine
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Spaghetti cu bacon si sos de smantana
4
Paste

Spaghetti cu bacon si sos de smantana

Spaghetti cu bacon si sos de smantana
Chec cu Cacao Pufos
5
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Parteneri
Aperitiv Oameni de zapada din branzeturi
Bucataras.RO

Aperitiv Oameni de zapada din branzeturi

Un aperitiv deosebit, ușor de făcut și sănătos, care poate înveseli mesele festive, dar care poate, în...

Aperitiv Oameni de zapada din branzeturi
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate