Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca

Ingrediente

  • rulada:
  • 2 oua,
  • 2 linguri de zahar,
  • 2 linguri de faina ,
  • o lingura de ulei,
  • 3 linguri de mascarpone frecata cu 3 linguri de gem de capsuni
  • blat prajitura(forma circulara cu diam =22 cm):
  • 3 oua ,
  • 2 linguri de faina,
  • 3 linguri de zahar,
  • un praf de sare,
  • 100 g miez maruntit de nuca
  • crema;250 g mascarpone ,
  • 4-5 plicuri de zahar vanilat
  • krantzul de nuca;200 g miez de nuca prajit si maruntit,
  • 150 g zahar brun,
  • un ou.

Mod de preparare

Se prepara rulada mixand albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul. Se amesteca torul si adaugam faina. Se coace blataul in forma tapetata cu hartie pentru copt. Se desprinde de pe hartie cu lama unui cutit se asaza pe hartia de copt cu josul in sus, se unge cu crema de mascarpone frecata cu gem, se ruleaza strans si se da la rece.
Se prepara blatul prajiturii la fel ca cel al ruladei, la final adaugand si nuca maruntita fin. Se da la copt in forma circulara cu inel detasabil, tapetata cu hartie pentru copt, cca 20-25 minute la foc domol. Se scoate blatul din tava , se indeparteaza hartia pentru copt , se lasa sa se raceasca blatul apoi taiem pe orizontal cu un cutit asctutit in doua discuri egale.
Se mixeaza mascarpone cu zaharul vanilat, pana se obtine o crema spumoasa din care se opresc 5 linguri de crema iar restul se mixeaza cu o lingura de cacao.
Se monteaza in forma circulara in care am copt, prima parte de blat. Marginea formei se tapeteaza cu rulada taiata foarte subtire. Deasupra blatului turnam crema cu cacao acoperim cu al 2 lea blat, presam usor si deasupra intindem cu o spatula, uniform, crema de mascarpone alba si dam la rece o ora sau ideal, de seara pana a 2 a zi.
Pregatim krantzul topind zaharul intr-un caramel auriu, turnam nuca maruntita si dam la o parte vasul de pe foc. Adaugam oul batut spuma, amestecand continuu si repede, pana obtinem un amestec omogen, cremos care se pune in garamajoare mici si apropiate deasupra prajiturii, se uniformizeaza cu dosul unei linguri si mai lasam 15-30 minute la rece inante de a portiona prajitura.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.