Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca

Ingrediente

  • rulada:
  • 2 oua,
  • 2 linguri de zahar,
  • 2 linguri de faina ,
  • o lingura de ulei,
  • 3 linguri de mascarpone frecata cu 3 linguri de gem de capsuni
  • blat prajitura(forma circulara cu diam =22 cm):
  • 3 oua ,
  • 2 linguri de faina,
  • 3 linguri de zahar,
  • un praf de sare,
  • 100 g miez maruntit de nuca
  • crema;250 g mascarpone ,
  • 4-5 plicuri de zahar vanilat
  • krantzul de nuca;200 g miez de nuca prajit si maruntit,
  • 150 g zahar brun,
  • un ou.

Mod de preparare

Se prepara rulada mixand albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul. Se amesteca torul si adaugam faina. Se coace blataul in forma tapetata cu hartie pentru copt. Se desprinde de pe hartie cu lama unui cutit se asaza pe hartia de copt cu josul in sus, se unge cu crema de mascarpone frecata cu gem, se ruleaza strans si se da la rece.
Se prepara blatul prajiturii la fel ca cel al ruladei, la final adaugand si nuca maruntita fin. Se da la copt in forma circulara cu inel detasabil, tapetata cu hartie pentru copt, cca 20-25 minute la foc domol. Se scoate blatul din tava , se indeparteaza hartia pentru copt , se lasa sa se raceasca blatul apoi taiem pe orizontal cu un cutit asctutit in doua discuri egale.
Se mixeaza mascarpone cu zaharul vanilat, pana se obtine o crema spumoasa din care se opresc 5 linguri de crema iar restul se mixeaza cu o lingura de cacao.
Se monteaza in forma circulara in care am copt, prima parte de blat. Marginea formei se tapeteaza cu rulada taiata foarte subtire. Deasupra blatului turnam crema cu cacao acoperim cu al 2 lea blat, presam usor si deasupra intindem cu o spatula, uniform, crema de mascarpone alba si dam la rece o ora sau ideal, de seara pana a 2 a zi.
Pregatim krantzul topind zaharul intr-un caramel auriu, turnam nuca maruntita si dam la o parte vasul de pe foc. Adaugam oul batut spuma, amestecand continuu si repede, pana obtinem un amestec omogen, cremos care se pune in garamajoare mici si apropiate deasupra prajiturii, se uniformizeaza cu dosul unei linguri si mai lasam 15-30 minute la rece inante de a portiona prajitura.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
1
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
2
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
3
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Prajitura cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Parteneri
Banana bread
Bucataras.RO

Banana bread

Banana bread
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti