Prajitura cu Mac, Frisca si Glazura de Ciocolata

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

Blat:
1 1/2 pahar zahar
5 oua
2 linguri pesmet
2 linguri ulei
2 linguri brandy sau esenta de rom
100 g ciocolata, taiata bucatele
100 g stafide
250 g mac macinat
coaja rasa de la 1 lamaie
Crema:
frisca batuta, in cantitatea dorita
Glazura:
100 g ciocolata amaruie sau cu lapte
125 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare

Puneti stafidele la inmuiat in brandy sau esenta de rom. Bateti cu mixerul, la viteza mare circa 10 min, ouale cu zaharul pana devin cremoase si au aspect de spuma tare. Inglobati usor, cu o spatula, restul ingredientelor de la blat.

Turnati compozitia intr-o tava rotunda cu pereti detasabili ( 26- 28 cm), tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptorul preincalzit pentru circa 35 min, la 180 grade sau pana ce este coapta si frumos rumenita. Lasati la racit.

Puneti deasupra sau imbracati toata prajitura cu un strat de frisca in cantitatea dorita, apoi glazurati-o.

Glazura:
Puneti intr-un vas la bain-marie smantana pentru frisca si ciocolata bucatele pana ce aceasta se topeste. Turnati deasupra glazura de ciocolata racita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura cu Mac, Frisca si Glazura de Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura cu Mac, Frisca si Glazura de Ciocolata