Se mixeaza bine galbenusurile cu zaharul, macul macinat si margarina topita. Continuati sa mixati bine, adaugand faina, laptele, aroma de vanilie si bicarbonatul stins cu putin otet.
Separat bateti spuma albusurile. Adaugati-le in compozitia cu mac si amestecati totul incet cu lingura de sus in jos.
Tapetati o tava cu hartie de cuptor de circa 25 cm/ 30 cm. Turnati compozitia in tava si nivelati bine. Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade, circa 40 minute. Faceti proba cu scobitoarea, sa fiti siguri ca este coapta bine. Se serveste cu zahar pudra deasupra sau cu diverse glazuri.
Aceasta reteta am luat-o de pe un blog, dar am gasit-o si pe un site/forum cu retete, are numele de "prajitura simpla cu mac".
Eu am modificat putin reteta, asa cum se vede scris langa ingrediente. In loc de bicarbonat de sodiu (nu aveam in casa) , am pus cream of tartar, adica bitartrat de potasiu sau cremor tartaro in italiana.
Bitartratul de potasiu poate inlocui bicarbonatul de sodiu. In anumite dulciuri se pun impreuna pentru un rezultat optim. Personal, mi s-a parut destul de dulce, data viitoare cred ca voi pune mai putin zahar, eventual 150g.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii