Prajitura cu Mac

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mac

Ingrediente

  • 1 cana mac macinat eu - eu am pus 100 g (cantarit inainte sa-l macin)
  • 1 cana lapte caldut – eu am pus 200 ml lapte
  • 2 cani faina - eu am pus 200 g faina
  • 2 cani zahar pudra - eu am pus 200 g zahar tos
  • 4 oua – eu am pus 3 oua
  • 250 g margarina - eu am pus 200 g margarina vegetale
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu - eu am pus cream of tartar-bitartrat de potasiu (cremor tartaro)
  • aroma de vanilie - nu era in reteta originala

Mod de preparare

Se mixeaza bine galbenusurile cu zaharul, macul macinat si margarina topita. Continuati sa mixati bine, adaugand faina, laptele, aroma de vanilie si bicarbonatul stins cu putin otet.

Separat bateti spuma albusurile. Adaugati-le in compozitia cu mac si amestecati totul incet cu lingura de sus in jos.

Tapetati o tava cu hartie de cuptor de circa 25 cm/ 30 cm. Turnati compozitia in tava si nivelati bine. Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade, circa 40 minute. Faceti proba cu scobitoarea, sa fiti siguri ca este coapta bine. Se serveste cu zahar pudra deasupra sau cu diverse glazuri.
Aceasta reteta am luat-o de pe un blog, dar am gasit-o si pe un site/forum cu retete, are numele de "prajitura simpla cu mac".

Eu am modificat putin reteta, asa cum se vede scris langa ingrediente. In loc de bicarbonat de sodiu (nu aveam in casa) , am pus cream of tartar, adica bitartrat de potasiu sau cremor tartaro in italiana.

Bitartratul de potasiu poate inlocui bicarbonatul de sodiu. In anumite dulciuri se pun impreuna pentru un rezultat optim. Personal, mi s-a parut destul de dulce, data viitoare cred ca voi pune mai putin zahar, eventual 150g.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.