Prajitura cu Mac

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mac

Ingrediente

  • 1 cana mac macinat eu - eu am pus 100 g (cantarit inainte sa-l macin)
  • 1 cana lapte caldut – eu am pus 200 ml lapte
  • 2 cani faina - eu am pus 200 g faina
  • 2 cani zahar pudra - eu am pus 200 g zahar tos
  • 4 oua – eu am pus 3 oua
  • 250 g margarina - eu am pus 200 g margarina vegetale
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu - eu am pus cream of tartar-bitartrat de potasiu (cremor tartaro)
  • aroma de vanilie - nu era in reteta originala

Mod de preparare

Se mixeaza bine galbenusurile cu zaharul, macul macinat si margarina topita. Continuati sa mixati bine, adaugand faina, laptele, aroma de vanilie si bicarbonatul stins cu putin otet.

Separat bateti spuma albusurile. Adaugati-le in compozitia cu mac si amestecati totul incet cu lingura de sus in jos.

Tapetati o tava cu hartie de cuptor de circa 25 cm/ 30 cm. Turnati compozitia in tava si nivelati bine. Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade, circa 40 minute. Faceti proba cu scobitoarea, sa fiti siguri ca este coapta bine. Se serveste cu zahar pudra deasupra sau cu diverse glazuri.
Aceasta reteta am luat-o de pe un blog, dar am gasit-o si pe un site/forum cu retete, are numele de "prajitura simpla cu mac".

Eu am modificat putin reteta, asa cum se vede scris langa ingrediente. In loc de bicarbonat de sodiu (nu aveam in casa) , am pus cream of tartar, adica bitartrat de potasiu sau cremor tartaro in italiana.

Bitartratul de potasiu poate inlocui bicarbonatul de sodiu. In anumite dulciuri se pun impreuna pentru un rezultat optim. Personal, mi s-a parut destul de dulce, data viitoare cred ca voi pune mai putin zahar, eventual 150g.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Mamaliguta cu Chiftelute in Sos
4
Mancaruri cu carne

Mamaliguta cu Chiftelute in Sos

Mamaliguta cu Chiftelute in Sos
Zacusca de fasole alba boabe
5
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie