Prajitura cu Fructe de Sezon si Crema de Smantana

Complexitate
redusa
Prajitura cu Fructe de Sezon si Crema de Smantana

Ingrediente

  • ALUAT:
  • -350 g faina
  • -150 g unt (margarina)
  • -50 g zahar
  • -100 ml lapte
  • -1 ou
  • -20 g drojdie
  • -sare
  • -coaja rasa de lamaie
  • CREMA DE SMANTANA:
  • -5 galbenusuri mari
  • -200 ml smantana
  • -250 g zahar
  • -50 g faina
  • -1-2 plicuri zahar vanilat
  • -15 ml rom (sau zeama de lamaie)
  • FRUCTE:
  • -1 kg cirese (visine, caise, piersici, prune sau mere)
  • -50 g gris (functie de cat de zemoase sunt fructele, mariti cantitatea de gris)
  • -1/2 lingurita scortisoara pudra (sau 1-2 plicuri zahar vanilat)
  • -Pentru ornat
  • zahar vanilat (sau zahar praf vanilat)

Mod de preparare

Drojdia se freaca cu zaharul pana se lichefiaza, adaugand apoi grasimea moale, oul intreg, laptele caldut, sarea, coaja rasa de lamaie si faina cernuta.
Aluatul se amesteca intai cu lingura, apoi timp de 5-6 min, se framanta cu mana. Se pune la crescut, in loc cald, fara curenti de aer rece, invelit, pana-si dubleaza volumul.

Se intinde apoi o singura foaie, care se pune in tava tapetata cu hartie de copt (tava mare de aragaz). Peste ea se presara generos gris si se aseaza, in strat fructele pregatite (spalate, fara samburi, cele mari, taiate cubulete, scurse bine si amestecate cu gris sau pesmet). Peste fructe se toarna crema de smantana pregatita, care va avea consistenta unui pandispan mai moale.

Crema de smantana o pregatim astfel:
Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si zaharul vanilat, pana se albesc si devin cremoase. Se adauga smantana, romul (zeama de lamaie) si se inglobeaza faina.

Se da tava la cuptorul incalzit, 30-40 min, la foc moderat.

In primele 20 min nu se va deschide cuptorul, dupa aceea se va reduce intensitatea focului, ca sa nu se rumeneasca crema prea mult.

Dupa ce s-a copt, se scoate, se lasa sa se raceasca in tava, apoi se pudreaza cu zahar vanilat si se taie in bucati.

O prajitura foarte buna, in straturi: blat, fructe, crema pe care v-o recomand sa o pregatiti si care va deveni a€œde-a caseia€!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Salata Simpla de Salata Verde
4
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Bomboane Raffaello
5
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Parteneri
Pulpe de pui la tigaie
Bucataras.RO

Pulpe de pui la tigaie

Un pranz rapid si bun! ‪#‎gatescpentruocarte‬

Pulpe de pui la tigaie
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute