Prajitura cu Cirese si Visine

Complexitate
redusa
Prajitura cu Cirese si Visine

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6oo g faina
  • 12 lg ulei
  • 300 g zahar
  • 225 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 plicuri praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 500g cirese
  • 500 g visine

Mod de preparare

Ouale se bat bine cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se adauga uleiul si se continua baterea pana ce compozitia devine cremoasa. Se adauga 1/2 din cantitatea de lapte, se omogenizeaza apoi se cerne jumatate din faina care a fost amestecata cu praful de copt, dupa care se pune si restul de lapte si cealalta parte de faina.

Compozitia omogenizata bine se rastoarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se aseaza deasupra ciresele si visinile desamburite (pot fi folosite si alte fructe) si se coace la foc potrivit.

Se serveste rece pudrata cu zahar.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
4
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca