Prajitura cu Cirese

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Cirese

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 50 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 5 gr sare
  • 70 gr faina
  • 5 gr praf de copt
  • 80 gr cirese
  • Suprafata faramicioasa:
  • 25 gr unt
  • 25 gr zahar pudra
  • 25 gr faina pentru paine

Mod de preparare

1. Topim 25 gr unt, insa fara a-l transforma in lichid. Apoi adaugam 25 gr zahar pudra si 25 gr faina pentru paine, in unt. Amestecam toate acestea si framantam pana se formeaza un aluat. Punem, apoi, aluatul in congelator, pana devine solid.
2. Spalam 80 gr cirese si scoatem samburii. Taiem fiecare cireasa in 3-4 bucati.

3. Adaugam in 100 gr de unt topit insa nu lichid, zaharul pudra, sarea si batem cu mixerul pana cand compozitia devine de culoare alba si pufoasa.
4. Batem oul, apoi il adaugam in trei ori in untul si mixam pana se formeaza o pasta lucioasa.
5. Cernem faina si praful de copt in unt si omogenizam bine, ca sa se formeze crema pentru tort.

6. Varsam crema intr-o tava de tort (sau doua tavi de tort, depinde de marimea acesteia), pana la jumatatea tavii.
7. Punem peste crema ciresele tocate si le amestecam putin.
8. Cu ajutorul razatorii, taiem aluatul inghetat in fasii. Apoi punem un strat de fasii peste crema de tort.

9. Punem tava (sau tavile) in cuptorul incalzit, prealabil, la 200 grade c, pe raftul superior. Dupa ce culoarea fasiilor devine aurie, reglam temperatura la 150 grade c, si mutam tava (sau tavile) pe raftul inferior. Timpul de coacere este de aproximativ 40 de minute. (Temperaturile si timpul de coacere pot fi modificate in functie de cuptorul dumneavoastra).

Tortul are suprafata crocanta si faramicioasa, iar continutul este moale. Imbogatit cu gustul cireselor, acesta este foarte gustos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei
Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia