Desfaceti caisele in jumatati, eliminati samburii si lasatile sa se scurga de zeama. Bateti albusirile spuma si cand aceasta se tine bine de tel, adaugati zaharul vanilat, treptat. Adaugati apoi galbenusurile batute putin si faina. Luati un sfert din compozitie si lasati-o deoparte.
Turnati compozitia ramasa intr-o tava (45X25cm) unsa cu unt si tapetata cu faina. In compozitia pastrata adaugati 2 linguri de mac si amestecati bine. Peste compozitia din tava asezati in siruri caisele, cu partea bombata in sus. Intre sirurile de caise lasati un spatiu de 5-8cm.
In acest spatiu puneti cu o lingura cate putin din compozitia cu mac, in dreptul fiecarei jumatati de caisa. Puneti tava la cuptor, la foc potrivit. Cand prajitura s-a rumenit uniform, scoateti-o din cuptor si lasati-o putin la racit, apoi puteti sa o taiati. Pentru un efect decorativ mai mare, liniile de taiere sa fie prin mijlocul caiselor.
Serviti prajitura cu frisca proaspat batuta, presarata cu mac.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii