Incalzim cuptorul la 160 gr. C electric sau 140 pe gaz. Ungem cu unt si tapetam cu foaie de pergament o forma de cozonac.
Punem aluatul in vasul unui mixer si il framantam pana capata consistenta untului de arahide.
Acest aluat se aseaza pe fundul formei de cozonac.
Amestecam branza cu vanilia si zaharul pana obtinem o pasta fina apoi incorporam faina si ouale.
Turnam acest amestec peste aluatul din tava si nivelam cu o spatula.
Coacem pentru aproximativ o ora pana ce este aproape gata si usor aramiu pe margini.
Lasam sa se raceasca apoi il dam la frigider pana se raceste complet. In timp ce prajitura este la frigider punem zaharul pentru topping intr-o tigaie si dam la foc mare pentru al carameliza.
Adaugam ciresele si le calim in zahar vreo 3-4 minute pana devin lipicioase si si-au lasat destul suc dar nu s-au inmuiat complet.
Lasam sa se raceasca apoi le punem la scurs. Sucul ramas il punem inapoi in tigaie si il lasam pe flacara pana se reduce la jumatate si devine gros. Lasam sa se raceasca. Pentru a servi desprindem usor prajitura, o punem pe un platou. O lasam la temperatura camerei o jumatate de ora.
Chiar inainte de servire punem ciresele desupra si si turnam siropul peste cirese si apoi taiem felii.
POFTA BUNA!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaBy Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...
Fursecuri marocane cu migdaleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii