Prajitura cu Branza si Cirese

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu Branza si Cirese

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 200 g aluat fraged cu unt
  • 50 g unt topit
  • pentru umplutura:
  • 600 g branza tip Philadelphia
  • 1 pachetel de esenta de vanilie sau o lingura de vanilie
  • 175 g zahar tos
  • 2 linguri faina alba
  • 2 oua
  • pentru topping:
  • de 50 g zahar tos
  • 400 g cirese fara samburi

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 160 gr. C electric sau 140 pe gaz. Ungem cu unt si tapetam cu foaie de pergament o forma de cozonac.
Punem aluatul in vasul unui mixer si il framantam pana capata consistenta untului de arahide.

Acest aluat se aseaza pe fundul formei de cozonac.
Amestecam branza cu vanilia si zaharul pana obtinem o pasta fina apoi incorporam faina si ouale.
Turnam acest amestec peste aluatul din tava si nivelam cu o spatula.

Coacem pentru aproximativ o ora pana ce este aproape gata si usor aramiu pe margini.

Lasam sa se raceasca apoi il dam la frigider pana se raceste complet. In timp ce prajitura este la frigider punem zaharul pentru topping intr-o tigaie si dam la foc mare pentru al carameliza.

Adaugam ciresele si le calim in zahar vreo 3-4 minute pana devin lipicioase si si-au lasat destul suc dar nu s-au inmuiat complet.

Lasam sa se raceasca apoi le punem la scurs. Sucul ramas il punem inapoi in tigaie si il lasam pe flacara pana se reduce la jumatate si devine gros. Lasam sa se raceasca. Pentru a servi desprindem usor prajitura, o punem pe un platou. O lasam la temperatura camerei o jumatate de ora.

Chiar inainte de servire punem ciresele desupra si si turnam siropul peste cirese si apoi taiem felii.

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cappuccino
1
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
3
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia