Prajitura cu biscuiti si crema

Portii
12
Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu biscuiti si crema

Ingrediente

  • 200 g biscuiti maruntiti la robot
  • 200 g miez e nuca prajit si maruntit
  • 200 g unt sau margarina topita
  • Crema 1:
  • 150 ml frisca lichida
  • fructe de ananas maruntite si scurse din compot
  • 1 plic de gelatina(10 g)
  • Crema 2:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura de nes decofeinizat
  • plic de gelatina
  • intre creme:
  • 200 g piscoturi
  • siropul ramas de la compotul de ananas
  • decor mantie krantz:
  • 1 cescuta de zahar
  • 1 cescuta de miez de nuca prajita si maruntita
  • 2 oua

Mod de preparare

Se amesteca biscuitii maruntiti cu miezul de nuca prajit si maruntit si untul moale, se intinde in strat uniform in forma cu inel detasabil, presand bine cu dosul unei linguri.
Se mixeaza cele 150 ml frisca lichida pana se intaresc, apoi se incorporeaza gelatina hidratata in 100 ml apa rece si topita la bain marie. Se toarna deasupra blatului de biscuiti, apoi se presara deasupra anansul maruntit si bine scurs. Deasupra se vine cu un strat de piscoturi trecute rapid prin sucul de la compot.
Se mixeaza si cele 200 ml frisca impreuna cu nesul pana se intareste si apoi se adauga gelatina hidratata in apa rece si topita la bain marie. Se toarna deasupra piscoturilor, apoi se vine iar cu un strat de piscoturi insiropate.
Se caramelizeaza zaharul pana devine lichid si are culoarea cafeniu deschis, se adauga si miezul de nuca si se da de pe foc. Se toarna si se amesteca rapid si continuu, ouale batute, pana se incorporeaza in caramelul de zahar cu nuci. Se toarna firerbinte deasupra piscoturilor, se niveleaza si se lasa o ora la rece, dar ideal ar fi sa se prepare de seara si sa se lase la rece pana a 2 a zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
3
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Salam de biscuiţi reţetă
4
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Parteneri
Desert chec pufos cu nuci
Bucataras.RO

Desert chec pufos cu nuci

Trebuia sa-l fac si eu, tare bun este! La mine amestecul cu cacao s-a prelins pe mijloc si a ajuns dedesubt, asa a vrut el!...

Desert chec pufos cu nuci
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing