Se amesteca biscuitii maruntiti cu miezul de nuca prajit si maruntit si untul moale, se intinde in strat uniform in forma cu inel detasabil, presand bine cu dosul unei linguri.
Se mixeaza cele 150 ml frisca lichida pana se intaresc, apoi se incorporeaza gelatina hidratata in 100 ml apa rece si topita la bain marie. Se toarna deasupra blatului de biscuiti, apoi se presara deasupra anansul maruntit si bine scurs. Deasupra se vine cu un strat de piscoturi trecute rapid prin sucul de la compot.
Se mixeaza si cele 200 ml frisca impreuna cu nesul pana se intareste si apoi se adauga gelatina hidratata in apa rece si topita la bain marie. Se toarna deasupra piscoturilor, apoi se vine iar cu un strat de piscoturi insiropate.
Se caramelizeaza zaharul pana devine lichid si are culoarea cafeniu deschis, se adauga si miezul de nuca si se da de pe foc. Se toarna si se amesteca rapid si continuu, ouale batute, pana se incorporeaza in caramelul de zahar cu nuci. Se toarna firerbinte deasupra piscoturilor, se niveleaza si se lasa o ora la rece, dar ideal ar fi sa se prepare de seara si sa se lase la rece pana a 2 a zi.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorVa era dor de un dulce dietetic? De data aceasta v-am pregatit un ecler deliciooosss. Sursa de inspiratie a fost site-ul...
Tort Ecler DukanMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii