Prajitura Caramel

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura Caramel

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • -8 oua
  • -8 linguri zahar
  • -8 linguri nuca macinata
  • -3 linguri faina de grau
  • -1 plic praf de copt
  • -1 lingurita scortisoara macinata
  • -1 lingura coaja rasa de portocale
  • -1 ciocolata (200 gr)-Nestle Dessert
  • -1 lingura otet de mere
  • Ingrediente pentru crema:
  • -8 galbenusuri
  • -14 linguri zahar(7 linguri zahar vanilat cu grad redus de vanilie,7 linguri de zahar)
  • -200 gr unt
  • -2 linguri apa
  • -200 gr nuca coapta si sfaramata usor

Mod de preparare

Mod de preparare pentru blat:
Se separa albusurile de galbenusuri si se pun albusurile la mixat cu zahar. Se mixeaza pana se obtine o pasta foarte consistenta, se adauga nuca macinata, faina de grau, scortisoara macinata, coaja de portocala rasa, praful de copt stins in otet de mere si se mixeaza pana se obtine o pasta omogena. Se toarna compozitia intr-o tava in care s-a asezat hartie cerata. Se da tava la cuptorul incalzit deja, la foc potrivit. Cand isi schimba blatul putin culoarea, spre aramiu, inseamna ca blatul este gata. Daca vreti sa fiti siguri ca blatul este gata, bagati un varf de cutit in blat si daca nu se lipeste de cutit, inseamna ca blatul este gata.
Cand blatul este gata copt, se scoate tava din cuptor si se presara peste blatul fierbinte, ciocolata rasa prin razatoarea mare.
Se pun galbenusurile in bol la mixat, impreuna cu 7 linguri de zahar. Eu am folosit zahar vanilat cu grad redus de vanilie si se mixeaza pret de cateva minute, apoi se opreste mixatul.
Se pun intr-o oala de preferat de inox, 7 linguri de zahar si se caramelizeaza. Cand se obtine o culoare aramie, placuta, se adauga 2 linguri de apa, se da focul la mic si se amesteca usor, se adauga untul, amestecand mereu, pana incepe sa se ingroase crema. Se adauga crema de galbenusuri si nuca coapta si sfaramata. Cand crema se ingroasa, se opreste focul si se toarna usor pe blat. Se intinde cu o lingura peste tot blatul, apoi se da la rece.
Cand s-a racit, se taie felii si se poate servi. Prajitura este extrem de delicioasa.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Paste - Fettucina Alfredo
5
Paste

Paste - Fettucina Alfredo

Paste - Fettucina Alfredo
Parteneri
Fursecuri cu unt si cocos
Bucataras.RO

Fursecuri cu unt si cocos

Am vazut aceasta reteta acum mai mult timp pe blogul Laurei Laurentiu si am salvat-o cu gandul sa prepar si eu aceste...

Fursecuri cu unt si cocos
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura