Prajitura Caramel

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura Caramel

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • -8 oua
  • -8 linguri zahar
  • -8 linguri nuca macinata
  • -3 linguri faina de grau
  • -1 plic praf de copt
  • -1 lingurita scortisoara macinata
  • -1 lingura coaja rasa de portocale
  • -1 ciocolata (200 gr)-Nestle Dessert
  • -1 lingura otet de mere
  • Ingrediente pentru crema:
  • -8 galbenusuri
  • -14 linguri zahar(7 linguri zahar vanilat cu grad redus de vanilie,7 linguri de zahar)
  • -200 gr unt
  • -2 linguri apa
  • -200 gr nuca coapta si sfaramata usor

Mod de preparare

Mod de preparare pentru blat:
Se separa albusurile de galbenusuri si se pun albusurile la mixat cu zahar. Se mixeaza pana se obtine o pasta foarte consistenta, se adauga nuca macinata, faina de grau, scortisoara macinata, coaja de portocala rasa, praful de copt stins in otet de mere si se mixeaza pana se obtine o pasta omogena. Se toarna compozitia intr-o tava in care s-a asezat hartie cerata. Se da tava la cuptorul incalzit deja, la foc potrivit. Cand isi schimba blatul putin culoarea, spre aramiu, inseamna ca blatul este gata. Daca vreti sa fiti siguri ca blatul este gata, bagati un varf de cutit in blat si daca nu se lipeste de cutit, inseamna ca blatul este gata.
Cand blatul este gata copt, se scoate tava din cuptor si se presara peste blatul fierbinte, ciocolata rasa prin razatoarea mare.
Se pun galbenusurile in bol la mixat, impreuna cu 7 linguri de zahar. Eu am folosit zahar vanilat cu grad redus de vanilie si se mixeaza pret de cateva minute, apoi se opreste mixatul.
Se pun intr-o oala de preferat de inox, 7 linguri de zahar si se caramelizeaza. Cand se obtine o culoare aramie, placuta, se adauga 2 linguri de apa, se da focul la mic si se amesteca usor, se adauga untul, amestecand mereu, pana incepe sa se ingroase crema. Se adauga crema de galbenusuri si nuca coapta si sfaramata. Cand crema se ingroasa, se opreste focul si se toarna usor pe blat. Se intinde cu o lingura peste tot blatul, apoi se da la rece.
Cand s-a racit, se taie felii si se poate servi. Prajitura este extrem de delicioasa.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Salata de iarna asortata
3
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Gogosari si conopida la otet
4
Conserve, muraturi

Gogosari si conopida la otet

Gogosari si conopida la otet
Dobos
5
Dulciuri

Dobos

Dobos
Parteneri
Crumble cu fructe de padure
Bucataras.RO

Crumble cu fructe de padure

Pe cat de simplu pe atat de bun e acest desert. Din pacate are si un defect: nu va puteti desparti de el pana nu terminati...

Crumble cu fructe de padure
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Prajitura cu foi de napolitana
Gustos.RO

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana