Prajitura Caramel

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura Caramel

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • -8 oua
  • -8 linguri zahar
  • -8 linguri nuca macinata
  • -3 linguri faina de grau
  • -1 plic praf de copt
  • -1 lingurita scortisoara macinata
  • -1 lingura coaja rasa de portocale
  • -1 ciocolata (200 gr)-Nestle Dessert
  • -1 lingura otet de mere
  • Ingrediente pentru crema:
  • -8 galbenusuri
  • -14 linguri zahar(7 linguri zahar vanilat cu grad redus de vanilie,7 linguri de zahar)
  • -200 gr unt
  • -2 linguri apa
  • -200 gr nuca coapta si sfaramata usor

Mod de preparare

Mod de preparare pentru blat:
Se separa albusurile de galbenusuri si se pun albusurile la mixat cu zahar. Se mixeaza pana se obtine o pasta foarte consistenta, se adauga nuca macinata, faina de grau, scortisoara macinata, coaja de portocala rasa, praful de copt stins in otet de mere si se mixeaza pana se obtine o pasta omogena. Se toarna compozitia intr-o tava in care s-a asezat hartie cerata. Se da tava la cuptorul incalzit deja, la foc potrivit. Cand isi schimba blatul putin culoarea, spre aramiu, inseamna ca blatul este gata. Daca vreti sa fiti siguri ca blatul este gata, bagati un varf de cutit in blat si daca nu se lipeste de cutit, inseamna ca blatul este gata.
Cand blatul este gata copt, se scoate tava din cuptor si se presara peste blatul fierbinte, ciocolata rasa prin razatoarea mare.
Se pun galbenusurile in bol la mixat, impreuna cu 7 linguri de zahar. Eu am folosit zahar vanilat cu grad redus de vanilie si se mixeaza pret de cateva minute, apoi se opreste mixatul.
Se pun intr-o oala de preferat de inox, 7 linguri de zahar si se caramelizeaza. Cand se obtine o culoare aramie, placuta, se adauga 2 linguri de apa, se da focul la mic si se amesteca usor, se adauga untul, amestecand mereu, pana incepe sa se ingroase crema. Se adauga crema de galbenusuri si nuca coapta si sfaramata. Cand crema se ingroasa, se opreste focul si se toarna usor pe blat. Se intinde cu o lingura peste tot blatul, apoi se da la rece.
Cand s-a racit, se taie felii si se poate servi. Prajitura este extrem de delicioasa.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
1
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
2
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Rulada de Biscuiti (de Post)
3
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Rulada cu crema de capsuni
Bucataras.RO

Rulada cu crema de capsuni

Rulada cu crema de capsuni
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola